fredag 11 augusti 2017

G som i Gunnel och Göran


När jag besökte min son i våras så köpte jag med mig hem en hel del hobbymaterial. Bl.a. hittade jag en stor träbokstav. Det fanns hela alfabetet tillgängligt men jag fastnade för ett G. Naturligtvis hade det fungerat med ett M också, men det var mer plats på G:et för dekorationer. Jag hade bestämt mig för att fylla hela bokstaven med knappar. Först måste den monteras på en liten platta så den stod stadigt, och sen plockade jag fram mina knapplådor. Min avsikt var att ställa den färdiga bokstaven på en hylla i lila rummet. Därför letade jag upp knappar som skulle passa  in färgmässigt. Jag hittade silverfärgade, vita och lila knappar i olika nyanser, former och storlekar.


Först la jag ut de största knapparna så jag såg att det blev ett någorlunda snyggt mönster innan jag tog fram min värmepistol och började limma. Det var ett rejält petgöra. När alla större knappar var på plats letade jag upp mindre som jag kunde fylla upp med. Till sist var det så små mellanrum kvar att jag fick ta fram burkarna med pärlor för att få den klar.


Nu är den placerad på hyllan i lila rummet. Bokstaven är som sagt ganska stor och det gick åt drygt 400 knappar, men det märks inte direkt i mina lådor. Jag har andra idéer om vad jag kan använda resten till, men just nu känns det knappast frestande att starta på fler knappprojekt. Det får bli lite annan sysselsättning ett tag framöver.

31 kommentarer:

 1. G som i Guldstjärna. Vad fiffig du är. Det blev jättesnyggt.
  Undra hur många knappar du har. Om du inte kan sova en natt kan du räkna dem istället för får. Min mamma hade en stor "puff" (tror jag det heter). Den kunde man sitta på. Om jag tog väck det runda locket kunde jag se hennes stora knappsamling. Jag älskade att titta på alla dessa olika färger, storlekar och varianter.
  Helgkram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har ett stort lager av knappar. En gång fick jag för mig att jag skulle göra en inventering. Jag sorterade in dem efter storlek och färg och samtidigt räknade jag dem, men när jag närmade mig 7000 la mitt tålamod av. Det enda jag vet är att jag har knappar så jag klarar mig utan att behöva köpa några på mycket länge.

   Radera
 2. Mors,,Ett knapp projekt som blev riktigt läckert,,bra jobbat..
  Ja har du chansen att se Doug Seegers,så tveka inte,gå dit,besviken blir du inte..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge har jag bara sett honom på TV.

   Radera
 3. Men oj - WOW så fint det blev och så bra det passar in i det lila rummet! Du är så kreativ och duktig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det behövdes något stort där på hyllan.

   Radera
 4. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ så läckert och så passande, mycket kreativt och då är det gott att leva. G för Gunnel och Göran och för GOTT!
  Kreativ kram

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert G och ett sånt arbete du lagt ner. Du är verkligen kreativ som få. Jag skulle önska att jag hade några såna anlag.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Detta var faktiskt inte så svårt. Det mest besvärliga var att knapparna ibland fastnade på fingrarna i stället för på bokstaven. Limmet var väldigt effektivt överallt.

   Radera
 6. Har du aldrig tänkt på att öppna en boutique med dina fantastiska hantverksalster. I liten skala, kanske hemma? Toppenpresenter till någon som "har allt" men som man ändå skulle vilja ge någon liten present.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt tänkt på det många gånger, men det känns enklare att bara göra saker lite när jag känner för det. Vissa perioder har det ändå blivit att jag sålt en hel del, eftersom de som fått presenter av mig har rekommenderat andra att höra av sig.

   Radera
 7. Vilket kreativt och snyggt G! Gott jobbat :D

  Kram

  SvaraRadera
 8. Vilken idéspruta du är! Jag får alltid inspiration när jag läser din blogg :)
  Så snyggt det blev!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Det var ett fint G, så påhittig du är.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu fick jag lite åtgång på mina knappar.

   Radera
 10. WOW! Så himla läckert. Du är så kreativ! Kram

  SvaraRadera
 11. Så fyndig du är att hitta på saker!
  Det kan skilja på dialekter här i Skåne
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Det var kreativt, o om jag förstår dig rätt så har du material även sedan tidigare hemma, så det är inte första gången du tar dig an hobbyprojekt! Snyggt blev det. Visst är det roligt att pyssla, även om jag numera pysslar mycket lite pga artrosen i mina händer som blivit fumliga och stela. Ha en skön helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett ganska stort lager av allehanda saker, så jag kan pyssla lite med vad jag tycker är kul just för tillfället.

   Radera
 13. Det var många knappar. Snyggt blev det :)

  SvaraRadera
 14. Men, milda Matilda, vad du är duktig, händig och kreativ.
  Tänk bara att få en sådan idé, helt otroligt i min hjärna. Vackert blev det också, samt i mina färger.
  Ock, så mycket med knappar du har. Har du samlat knappar hela livet, eller? Jag tycker att jag har många men det är ju inte ens bråkdelen. Men förut, så tog jag knappar av kläderna som jag slängde, men nu blir det inte av att jag slänger kläder.
  Trevlig helg.
  Kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har samlat på knappar så långt tillbaka jag kan minnas. Ibland köper jag kläder på loppis enbart för knapparnas skull. Dessutom fick jag överta hela mors förråd av sybehör när hon inte sydde mer.

   Radera
 15. Så fint du gjort! Lila är en av mina favoritfärger.

  Ha en fortsatt trevlig lördag!

  SvaraRadera