torsdag 31 augusti 2017

Från prinsessan på ärten till Törnrosa


De är verkligen varandras motsatser även om de har samma titel. Den första prinsessan hade stora sömnproblem, men den andra var det nästan lögn att ruska liv i. Jag kan jämföra mig lite med dem nu. Min säng är ok men inte mer, och efter att jag haft besvär med ryggen så har den inte känts riktigt bra. Hur jag än vänder och vrider på mig så ligger jag inte skönt. Det är inte så att det känns som om det ligger en ärta under madrassen, utan det är nog mer hela sängen som är obekväm.

Länge har jag pratat om att skaffa mig en höj och sänkbar säng och äntligen har det blivit av. Igår var jag och provlåg olika modeller. Det var stor skillnad på dem jag testade. Försäljaren var mycket trevlig och förklarade in i minsta detalj alla finesser. Några svårigheter att sköta höjning och sänkning av huvud eller fotända var det inte. Idag är man så van vid att det ska finnas fjärrkontroller till allt. Den första sängen jag provlåg kändes väldigt bekväm och jag tänkte att den här ska jag ha. Försäljaren ville dock att jag skulle testa samma säng men med en annan madrass som var lite mjukare. Milda makter! Jag vet inte hur det känns att vila på moln, men jag gissar att det påminner om att ligga i en sådan här säng. Änglarna är lyckligt lottade.

Kungssängen har en butik på Väla precis intill det stora köpcentrat och det var dit jag åkte. Denna månaden hade de kampanjpris på en säng jag tittat på tidigare. Nu såldes den för halva priset så jag tvekade inte en sekund. Sängen är beställd och ska snart börja tillverkas. Den görs i Sverige. Om ca 3 veckor ska jag sova lika gott som Törnrosa.


22 kommentarer:

 1. En bra säng är verkligen A och O. Vi köpte ställbara sängar från svenska Carpe Diem för snart två år sedan. Det har vi inte ångrat en sekund för man sover verkligen som en prinsessa. Visst kostade de en rejäl slant men man tillbringar mycket tid i sängen. Grattis till nya sängen och trevlig torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra säng är absolut en bra investering. Man ska inte vara snål emot sig själv.

   Radera
 2. En bra säng är viktig!
  Svar..Ska bli kul att få dansa med honom igen.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Att köpa säng är ett helt företag och mycket funderande. Vilken tur att du får så bra rabatt på din. Stort grattis till det!
  Snart kan du sova gott och ärtor göre sig icke besvär.
  Man tillbringar ju en hel del tid av dygnet i sin säng, så det ska fungera, allra helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker jag haft en enorm tur. Nej, ärtor gör sig bättre på burk eller i ärtsoppa.

   Radera
 4. Vilken tur att de hade kampanjpris just på den sängen du fastnade för! Och visst är det viktigt att man sover bra.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det blir dryga 3 veckor nu.Förstår att du längtar.
  Jag har haft min i 13 år. Den var dyr, men värd varendaste krona.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också bara hört nöjda kommentarer om den här sortens sängar.

   Radera
 6. Härligt med ny säng och en bra säng. Madrasserna kan kännas så olika och vara olika. Jag vill ha rätt så hård, inget mjukt, det gillar inte min rygg.
  Vi har också höj och sänkbara, vilket är toppen. Ligga och läsa, helt underbart.
  Skönt också att priset var hyfsat, det gör det hela ännu trevligare.
  Trevlig kväll.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Grattis till den nya bädden och lycka till om tre veckor. En bra säng är A och O.
  Vi har samma säng sen 1982 men givetvis är madrasserna nya och vi sover som änglar
  I vår säng finns nu en tredje person, våran vovve Ludde.
  Han har nu blivit så pass stor så han kan hoppa upp i sängen själv, han sover lugnt och bra nu, bättre än när han låg i sin bädd på golvet. Då skulle han lukta flera gånger på natten om vi var där och han hade flera konstiga ljud för sig.
  Nu är det tyst och lugn, ibland hör man en liten snarkning av den lille killen, hi hi . . .
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min Milou gillade också att sova I stor säng.

   Radera
 8. Sedan december 2014 har jag sussat i en höj- och sänkbar säng. Ja, inte oavbrutet förstås — jag har faktiskt varit vaken nå´n stund då och då — men si-så-där en tredjedel av den förflutna tiden har jag tillbringat i bingen. Jag sover ju inte så bra sedan jag drabbades av flimmer (i natt har jag inte sovit en endaste minut) men utan den här moderna slafen skulle jag nog aldrig kunna sova.
  Jag hade också tur när jag köpte min säng, det var någon sorts kampanj så den kostade "bara" en tredjedel av det vanliga priset. De är ju verkligen inte billiga, dessa prinsess-sängar men sömnen är viktig.
  Önskar dig en skön avslutning på veckan. Ha de gott!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot att sova som en prinsessa.

   Radera
 9. GRATTIS till en ny härlig säng. Har också tänkt många gånger att det skulle ha varit skönt med en höj- och sänkbar säng så jag hade kunnat ligga och läsa i sängen. Men det får bli en investering i framtiden. Hoppas din rygg också blir bättre av att du ligger i den sängen så småningom.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag kommer att bli mycket nöjd med den.

   Radera
 10. Det låter helt ljuvligt. Ännu har jag aldrig köpt en önskedrömssäng, bara de vanliga...men visst vill jag också en dag ligga som på moln! Hoppas du drömmer sött i nya sängen, kanon att köpa en svensktillverkad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna sängen blir den sista jag köper. Garantitiden på den är 20 år så det känns tryggt.

   Radera
 11. Det gjorde du alldeles rätt i! tror du kommer att bli nöjd och sova som en prinsessa utan sömnproblem!
  Kram

  SvaraRadera