torsdag 24 augusti 2017

Pusselpyssel

Zoé gillar att lägga pussel och Katarina hade skickat med ett som hon kunde lägga här. Rasmus var också intresserad och fick naturligtvis gärna lov att hjälpa till. Han blev så biten att han ville ha ett eget lite svårare. Det hittade vi en dag vi var ute och handlade. Han började på det, men det var ganska svårt, så jag fick mer än gärna hjälpa till. Det var jätteroligt. Jag har alltid gillat att lägga pussel ända sedan jag var barn. I vuxen ålder har jag upptäckt att det är mycket avkopplande och nervlugnande. När man håller på att leta efter passande bitar glömmer man bort alla bekymmer och bara fokuserar på pusselbitarna. Göran kunde inte förstå att jag tyckte det var nervlugnande. För honom tycktes det som rena motsatsen.

Rasmus och jag höll på nu i helgen efter att Zoé åkt hem och till sist kunde vi trycka dit sista biten. Ulrika hade en pusselmatta som vi lånade. Den var perfekt. Där var ritat ramar på mattan efter hur många bitar pusslet innehöll, och storleken stämde ganska bra. Dessutom gled inte bitarna runt utan höll sig på plats. Vi höll till vid matrumsbordet, så vi blev klart tvungna att plocka undan allt när det var tid att äta. Då var det väldigt enkelt att rulla ihop mattan med alla bitarna inuti och lägga undan. När vi sen skulle fortsätta med pusslet var det bara att rulla ut mattan på bordet igen. 

Tyvärr har jag inte kvar något av mina gamla pussel, men mina barn har mycket sparat från när de var små. Det är rena julafton för deras barn när alla gamla saker visas upp. Många av leksakerna som de hade som barn är moderna nu igen. 


De hade t.ex många småtroll som nu är så poppis genom filmen Trolls. 


Smurffigurer samlade de på alla tre och min mor stickade var sin smurf till dem, som också finns kvar. 


Monchichi, var en liten apa som hade många kläder att välja mellan. Både jag och min mor stickade och virkade så den där lilla apan var verkligen välklädd.

Det sägs att allt går igen både när det gäller mode och inredning, men det gäller i lika hög grad för leksaker.

14 kommentarer:

 1. Jag tyckte också mycket om att lägga pussel när jag var liten. Hade många och jag brukade lägga dem varje dag. Även vår äldsta dotter pusslade en del men sedan avtog intresset i syskonskaran. Leksakerna som du visar är verkligen välbekanta och vilken nostalgi!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt och se att även barnbarnen gillar de här sakerna.

   Radera
 2. Våra pågar älskade att lägga pussel.
  ....Tack! Jag ska roa mig
  Ha en bra dag!
  Kram !

  SvaraRadera
 3. Jag pusslade mycket i ungdomen, men har tyvärr inte mina pussel kvar, slängda pga borttappade bitar.
  Jag har plockat fram både mina och tjejernas leksaker till Astrid.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där känner jag igen med borttappade bitar.

   Radera
 4. Åh, jag minns alla de där figurerna sen jag var liten. Varenda barn gick omkring med monchichis :)
  Och visst är det roligt att lägga pussel.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Men hjälp, har du kvar alla de gamla favoriterna? Jag har inga alls, men det beror förstås på att jag flyttat runt så mycket...Pussel är inte min grej, mitt tålamod tryter direkt. Vi är ju så olika, jag finner samma härliga meditativa känsla när jag sitter o målar på mina paint-by number tavlor där jag får använda förstoringsglas mellan varven. Men, det viktiga är ju att nåt funkar avslappnande, oavsett vad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det finns något för alla när man vill koppla av.

   Radera
 6. Vi har pusslat mycket, men det har liksom stannat av. Det är verkligen rogivande. Kul när barnen tycker om det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla sysselsättningar och saker brukar vara populära.

   Radera
 7. I'am glad to read the whole content of this blog and am very excited,Thank you for sharing good topic.

  ดูหนัง

  SvaraRadera