tisdag 8 augusti 2017

Kusinträff


Zoé och hennes föräldrar kom hit i lördags kväll och de åkte hem igen igår, men då stannade Zoé kvar. I fjor var hon här också ensam en vecka, och det var jättekul. Hon förväntar sig givetvis att Rasmus också ska bo här då, och det har han redan bestämt att han vill göra. Trots åldersskillnaden har de otroligt kul ihop. De räknar sig som "låtsassyskon", men det är inget gnabb dem emellan.

När vi skypade med henne för några veckor sen ville hon visa Rasmus vad hon brukade ha i sin skolväska. Först plockade hon upp sin kofta, och det var ganska förväntat. Sen tog hon fram en kikare. Rasmus undrade storskrattande om hon satt så långt bak i klassrummet så hon måste ha en kikare för att se sin fröken. Förklaringen var nog mer den att kikaren var populär just då.

Hon har fått en ny resväska och den ville hon klart själv packa med det hon behövde ha här hos mormor. Förra gången hon åkte hit hade hon packat väskan full med plastmat. Den här gången var hon inte riktigt nöjd med Katarinas klädval. Det är inte alltid som mamma vet bäst. Zoé tyckte hon behövde en mössa och ett par vantar också så hon packade ner det. Med tanke på den trista sommar vi har i Skåne är det nog inte så fel tänkt.


Både Zoé och Rasmus gillar att vara i mina hobbyrum. Där får de rota fritt i affärsdisken och i lådorna som jag har uppställda på hyllor. Fantasin är det inget fel på och det tillverkas många fantastiska skapelser när de är här. Jag brukar köpa hem lite hobbymaterial när jag ser att det säljs billigt. Det lägger jag undan tills "konstnärerna" kommer hit och tar hand om det. Dessutom har vi skogen in på knutarna och där hittar vi massvis av gratismaterial. Morfar fyller år nästa vecka och då passar det utmärkt att vi bakar lite också. Jag tror inte det ska vara några problem att få tiden att gå. Problemet är nog mer att hinna med allt vi vill göra.

18 kommentarer:

 1. Kul att de kommer så bra överens trots en viss åldersskillnad.
  Ser ut som om de kommer att ha det jättebra hos er med roliga aktiviteter. :)
  Man kan alltid hitta på något även om vädret inte är det bästa.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn har så härlig fantasi, så de fixar även regniga dagar inomhus.

   Radera
 2. Så härligt för de små konstnärerna att få rumstera fritt bland allt ditt hobbymaterial och så bakning på det. De kommer att vara fullt sysselsatta och du också misstänker jag.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir säkert en intensiv och kul vecka.

   Radera
 3. Åh, vad roligt att få rå om de båda två tillsammans! Och så kul att de går så bra ihop!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul med lite liv och rörelse i huset.

   Radera
 4. Underbar packning den lilla damen har
  när hon till Sverige far.
  Leken flyter i ditt arbetsrum
  och de far fritt fram tum för tum
  förenas i leken och åldern saknar betydelse ..
  Härlig arbetsrum du har och härliga barnbarn.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Men vilket fint och kärt besök! bättre än så kan det bli :D

  Kram

  SvaraRadera
 6. Så mysigt att få rå om barnbarnen.
  Vilket fantastiskt hobbyrum, förstår att ni trivs därnere.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hittar alltid något att göra där.

   Radera
 7. Klart att dom gillar att vara i det hobbyrummet!
  .....Det är lätt att putsa med citron.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Underbart att de trivs så bra tillsammans :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har alltid något att sysselsätta sig med.

   Radera
 9. Underbart med en sådan kreativ mormor (och farmor?) som du är för barnbarnen. Inte undra på att de trivs hos dig. Så snäll han är Rasmus som leker med Zoe som är så mycket yngre.
  Och vilken fantastisk ordning du har i ditt hobbyrum - jag är sjukt (för att vara modern) imponerad!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus har stort tålamod, och Zoé pratar en massa så Rasmus tycker det är skoj med henne. De skrattar åt nästan samma saker. Mitt hobbyrum är inte alltid så välstädat, men jag var tvungen att göra det nu så barnbarnen skulle kunna hitta vad de ltade efter.

   Radera