söndag 9 juli 2017

Spegel, spegel på väggen därSpeglar ljuger inte och lyckligtvis skrattar de inte heller.

Det är väl en sanning med modifikation, för besöker man Lustiga huset på ett tivoli så hoppas jag verkligen att speglarna ljuger. Den bild jag ser där stämmer aldrig in på den bild jag har av mig själv. Om speglar skrattar så är det naturligtvis för att de är glada över att kunna reflektera en sån tjusig spegelbild. I hallen har jag en stor golvspegel, som tidigare stått på en gästgivaregård. Den är perfekt att slänga en blick i innan jag ger mig iväg. Där syns hela jag och jag får svart på vitt om kläderna sitter som de ska. I mitt syrum har jag också en stor väggspegel och en som står på hjul. Den är bra att plocka fram när jag vill se både fram och baksida samtidigt...precis som i ett provrum i klädbutiken. 

16 kommentarer:

 1. Jag har funderat på att skaffa en helkroppspegel, men nej......
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan nödvändigt när man syr kläder att ha en stor spegel.

   Radera
 2. Perfekt med såna speglar.....men inte de som finns på tivoli :D
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har också en helfigursspegel, men kollar sällan i den! Ibland slår mig tanken när jag låst dörren att jag borde kanske tittat i spegeln innan jag gick, men nej, jag vänder inte om. :-)

  Däremot använder jag den när jag köpt något nytt plagg, DÅ vill jag kolla hur det sitter, om det är så snyggt som jag tyckte i butiken... Visst är det praktiskt att ha sådana speglar. Små barn gillar dem också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina barnbarn speglar sig gärna i den stora spegeln. När de var små var det mer en lek, men nu är Rasmus så stor så han tycker det är nödvändigt med en titt i spegeln innan han går ut.

   Radera
 4. Speglar är våra vänner och ovänner..... Vi kan se hur kläderna sitter och hur vi ser ut på gott och ont! :)

  SvaraRadera
 5. Spegeln visa tyvärr rättvist hur vi ser ut till det yttre MEN.... den inre skönheten speglar den inte .
  Hoppas att du har haft en bra söndag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den inre skönheten är viktigare.

   Radera
 6. Numera har jag börjat SMYGA mig på alla speglar för att inte skrämma dem. De kan ju gå sönder av chocken. Helfigursspeglar finns i hallen och sovrummet. Den stackars sovrumsspegeln verkar vara i ett tillstånd av konstant förfäran. Eller är det månne återhållet skratt?
  God söndagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ditt förhållande till speglar är underhållande.

   Radera
  2. Det är inte bara mitt förhållande till speglar som är underhållande. ;) Sedan många år är allt som har med kroppen att göra både under-hållande och uppe-hållande. Allt för att försöka sätta tillbaka kroppsdelarna på den plats de hade från början. Och/eller för att hålla liv i tanten. :(

   Radera
  3. Livet blir enklare när man inte tar sig själv på för stort allvar. Det är ungefär samma här.

   Radera
 7. Ibland då jag tittar i spegeln, så säger jag något tokigt, och då skrattar vi båda två!! Att ha speglar för att kolla in helkroppen är ett måste. Jag syr inte längre mina egna kläder, men vill gärna kunna kolla hur jag ser ut i helbild ibland.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ni måste ha samma humor......du och spegeln.En helfigurspegel är alltid praktiskt.

   Radera