tisdag 29 november 2016

VägarbeteNu har det satts igång att gräva i gatorna på vårt område. Det är Bjäre Kraft som startat med fiberanslutningsjobbet. Häromdagen grävde de in i vår trädgård . Det gick väldigt snabbt och man ser inte ett spår av att de grävt i gräsmattan. Mycket imponerande. Vi valde att inte själv gräva in mot vårt hus, och det tror jag de flesta här gjorde. Det är värt att betala för sin bekvämlighet. Dessutom har man inte de specialmaskiner som jobbarna använde här.

I söndags låg en lapp i brevlådan att denna veckan ska de gräva upp asfalten i gatan för att lägga ner kablar och då måste gatan stängas av vissa tider. Ett telefonnummer fanns som man kunde ringa för att få mer information. Jag fick prata med en mycket trevlig kille som visste på ett ungefär när de skulle gräva utanför vårt hus. Jag är beroende av att kunna köra ut från tomten vid lite olika tider på dagen, men han försäkrade mig om att killarna som skulle gräva här alltid ringde på och undrade ifall man måste köra iväg de närmaste timmarna. Det fanns alltså ingen risk för att bli inlåst. Låter tryggt.

Troligtvis kommer de att gräva utanför vårt hus idag. Det passar bra för just idag behöver jag inte köra iväg nånting alls. De andra dagarna händer det att jag hämtar Rasmus i skolan, men just denna tisdagen har han studiedag. Han kom redan igår kväll för att sova här så han kunde få extra lång sovmorgon. Blir det fint väder kan vi alltid snirkla oss mellan maskinerna och promenera iväg. Inkopplingen i huset kommer inte att ske förrän nästa år, och när det blir beror helt på vädret.

16 kommentarer:

 1. Så bra med information och trevligt bemötande - inte kul att bli inlåst.
  Önskar dig och Rasmus en härlig dag och förhoppningsvis ett fint promenadväder :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag ser fram emot en skogspromenad idag.

   Radera
 2. I Klintehamn grävde de ner fiberkablar förra sommaren och det var verkligen imponerande att se hur snabbt och smidigt det gick. Här på Odvalds har vi fiber sedan länge så vi var inte berörda inom området, men man såg maskinerna så fort man skulle någonstans i samhället. Om inte annat så såg man alla färgglada markeringar i asfalten utanför husen.
  Hoppas att du och Rasmus får en fin dag tillsammans!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. De håller på att gräva för fullt utanför köksfönstret nu. Förhoppningsvis kan vi komma förbi maskinerna i eftermiddag, för det är riktigt skönt väder ute.

   Radera
 3. Killarna som la fiber här gav info hela tiden.
  Jag har haft fågelmat nära fönstret till datarummet .Nu är det borta och jag får renare fönster.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fåglarna flyger ibland emot fönstret, men inte där jag har fågelbordet. De vill kanske in i köket?

   Radera
 4. Det uppskattar man verkligen då man blir trevligt bemött, med bra information.
  Vi vet inte om eller när vi får fiber.
  Så mysigt att ha Rasmus med på promenaden.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det väldigt rörigt ute i gatan och svårt att komma fram men det är ju en övergångsperiod bara. Ska bli så skönt att få allt fixat.

   Radera
 5. Tydligen är det fibergrävande-på-gång-tid. Här i byn har det också grävts överallt, dock inte hos oss, vi har grävt ner fiber redan tidigare.
  Hoppas det blev en promenad i skogen, att vägen var framkomlig.
  Kopp, säger jag också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tydligen väldigt mycket grävande överallt. Jag ser att det är på andra ställen i kommunen med. Gäller nog att vara på hugget innan vintern kommer.

   Radera
 6. Vi ska också få fiber inom en nära framtid. Det är sambon som håller i det där. Jag vet inte ens hur beställningen ser ut. Jag är bara med och betalar haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det grävs visst ner sådana kablar överallt.

   Radera
 7. Här har det åxo grävts överallt.

  Tittar in och önskar dig en toppendag.

  Kramkram.

  SvaraRadera
 8. Man ser mänskliga mullvadar lite här och där, både sommar och vinter. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja men de här mullvadarna fyller själva igen hålen de gör.

   Radera