torsdag 24 november 2016

Kan vi anställa dig?Den frågan fick jag i ett mail häromdagen. Resten var skrivet på mycket dålig svenska. Om jag började på det här jobbet kunde jag tjäna otroligt mycket pengar genom att göra nästan ingenting. Är detta det nya sättet att luras nu? För bara några dagar sedan kom ett mail där avsändaren var Arbetet Förmedling. Här erbjöds jag också ett jobb där lönen var jättehög och arbetsinsatsen minimal. Det finns många arbetslösa här i landet, men jag tillhör inte dem. Lyckligtvis har jag aldrig varit arbetslös, men det är nog vardagsmat för många idag. Jag undrar om det är ett lönande jobb att arbeta som lurendrejare och skicka ut sådana här stolliga mail.

Något nytt jobb är jag inte på jakt efter. Jag har redan en statlig tjänst. Det har jag haft nu i 6 år och trivs väldigt bra. Men jag borde nog ha läst genom anställningsbeviset mer noggrant. Nu i efterhand har jag hittat en del fel. Först och främst så är min lön inte i närheten av vad många andra som har en statlig tjänst får utbetalt. Jag kan inte heller hitta någon anteckning om någon fallskärm....inte ens ett paraply. Sådana förmåner ska väl alla ha? Det måste ha blivit en stor miss när mitt kontrakt skrevs och det måste rättas till inom det snaraste.

22 kommentarer:

 1. Hej hej du är så snabb med dina blogg inlägg . . . .
  Arbetslös har jag aldrig heller varit och egentligen inte nu heller som pensionär,
  och jag kan ta mig långa raster utan att någon muttrar, hi hi . . .
  Nej tack jag vill inte ha någon anställning - jag är min egen chef . . .
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar också raster lite då och då när jag känner för det.

   Radera
 2. Man kan ju undra vad de egentligen är ute efter? Ditt svar som ger den lurendrejiga möjlighet att kapa ditt konto eller så? Man får vara på sin vakt i dagar som dessa. Undrar hur många som går på det? Kanske för många.
  Påhittiga är de, annat kan man inte säga. Tur att du inte behöver jobb Gunnel. Glada hälsningar från Karin, mitt i novemberstormen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite oroande när man hör om alla som fått sina konton kapade på nätet.

   Radera
 3. Inte ens ett paraply! En får vara på vakt som sagt med dessa mailutskick. Arbetslös har jag provat på vid 3 tillfällen.
  Kram  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste nog alltid vara lite misstänksam.

   Radera
 4. Hur i hela friden hittar de mailadressen?? Jag har inte blivit erbjuden några jobb, men får erbjudande hela tiden om att låna pengar, både på svenska, norska, och engelska.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låneerbjudanden få jag också. Så trött man blir på allt sånt onödigt skräp.

   Radera
 5. Jag har också blivit erbjuden sådana jobb genom mail. Inte erbjuder dom fallskärm,paraply eller ens en regnkappa. Nä... dom är ute efter ditt kontonummer.
  SV......Zoégas kaffe passar bäst här nere och det är gott kaffe!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja, vilka galna mejl de skickar ut! Som tur är har de inte nått mig, men gör de det kommer jag tacka nej ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte det jobbet är mycket att hänga i julgranen.

   Radera
 7. Apropå mailkapning... Jag kollade mina mailadresser på dold.svt.se. Den jag har kopplad till min blogg, det lösenordet hade de. Fick information om att det inte var säkert var mitt konto som var kapat, utan sajt jag har den kopplad till och som via den roffat åt sig lösenorden. Alltså många bloggares lösenord. Hur det gick till har jag ingen aning om. Låter långsökt i mina öron, men vad förstår jag i ett sådant här bedrägligt beteende!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skrämmande att sådant här förekommer.

   Radera
 8. men, det var ett nytt grepp! jisses, så mycket skit det kommer i brevlådan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantasin är det inget fel på hos de som vill luras.

   Radera
 9. Om dessa korkskallar ändå skaffade sig ett riktigt och rejält jobb. Men de ska då verkligen inte ha den minsta lilla fallskärm eller bonus. Nej, hårt arbete och dålig lön är det som ska gälla för alla bedragare. Och deras bostad ska vara ett väldigt litet rum med galler för fönstren.
  Hälsningar från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, men de har tyvärr alltid tur och klarar sig undan.

   Radera
 10. Skarpa ögon och skärpt sinne kan man minsann behöva ha med sig när mail och avtal ska ses över och granskas. Trist är det när man känner att man gör klokt i att vara misstänksam.
  Det läckra paraplyet får mig annars att tänka att det kanske kunde vara kul med en kortare anställning som Mary Poppins. Ibland flyger tankarna ... :)
  Kram Mia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gjort ett inhopp som Mary Poppins för en del år sen. Zoé behövde barnvakt en vecka, men jag litade inte på paraplyet utan jag tog flyget.

   Radera
 11. jultomte låter fint, jobba bara en dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Får han arbetslöshetsstöd resten av året?

   Radera