onsdag 2 november 2016

Höstlov


Denna veckan är det höstlov i skolorna både i Sverige och Luxemburg, så kusinerna träffas här hos mig. Rasmus vill givetvis sova över här varje dag så de kan träffas så mycket som möjligt. När Zoé kom hit i helgen stod Rasmus och jag på trappan och väntade på dem. Hon sprang från bilen och rakt fram till Rasmus och kramade om honom. Jag fick också en kram förståss, men det märktes tydligt vad hon prioriterade mest. De har inga problem att sysselsätta sig här för de är båda två väldigt musikintresserade och gillar nästan samma sorts musik. Även om Zoé är väldigt mycket inne på prinsesstemat så gillar hon musik med lite fart och fläkt. Att rita och måla är också ett gemensamt intresse de har.

Vid sängdags fick jag plocka in en extrasäng i mitt datarum, för Zoé tyckte att vi tre kunde sova i samma rum. Det blev till att snirkla sig runt sängarna och det är tur att jag inte är alldeles för stelbent, för jag fick krypa upp i sängen från fotändan. Men som sagt finns det hjärterum så........Zoé brukar vakna först och då knuffar hon på mig och sen är det full rulle. Jag är inte precis van vid att slå upp ögonen och börja prata med en gång, men ibland räcker det bara att jag säger mmmm eller ok. Inte för jag vet om jag har svarat rätt, men Zoé pratar vidare så det har nog inte varit helt tokigt.

Rasmus tycker det är kul med styrketräning och denna veckan har han möjlighet att träna lyft med liten kusin. Zoé gillar att bli buren. En utav dagarna blir det nog besök på Busfabriken igen, för det var ett favoritställe för båda kusinerna. Där kan de rasa ut och bli rejält trötta. En vecka går otroligt fort. Om tre dagar är det dags att ställa kosan mot Luxemburg igen, men innan dess ska vi ha hunnit med mycket kul. Det blir mest inomhussysselsättningar för vädret är inte det roligaste. Ganska stor skillnad mot när de träffades under sommarlovet.


18 kommentarer:

 1. Godmorgon!
  Det är full rulle hos dej förstår jag!
  Du kommer att vara fullkomligt slut i slutet av veckan.
  Men busa på du .. du kan vila dej sen...
  SVAR:..Det är nog tur att vi inte vet alla
  misstag läkarna gör!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt med liv och rörelse.

   Radera
 2. Ser för mig bilden då du kryper upp i sängen från fotändan :-)
  En härlig vecka för dig och barnbarnen! Det är roligt att de två kusinerna har så god kontakt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarnen kan få mig att göra många underliga saker. Det är härligt och se hur bra de kommer överens och hur kul de har tillsammans.

   Radera
 3. Så härligt att huset fullt av ungar! Det tär banne mej det bästa som finns!
  Härligt också att se lite sommarbilder i detta gråväder.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn sätter extra piff på tillvaron. Just nu har vi väldigt kallt och rått och jag saknar verkligen sommaren.

   Radera
 4. Så roligt att få rå om dem! Förstår att de tycker det är mysigt när ni sover i samma rum!
  Fortsätt nu med allt roligt ni ska göra :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att min syster och jag också alltid ville sova i samma rum som vår farmor.

   Radera
 5. Men fick inte morfar sova med er? Då Sofie sover här hemma, så kommer hon ofta in och kryper ner i min säng, lite kvälls-eller morgon-mys.
  Ha en fortsatt trevlig vecka med barnbarnen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle morfar också ha sovit i samma rum hade vi fått hissat upp sängen i taket, för det finns inte mer golvyta kvar.

   Radera
 6. Så härligt det låter! Passa på och njut nu när du har dem här.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eftersom det är så kort tid så gäller det att ta vara på den.

   Radera
 7. Intensiv men rolig vecka du/ni är inne i. Jag förstår att det är fullt ös hela tiden. Precis som det ska vara när barn är inblandade. Tur att det finns många inomhusaktiviteter om vädret är trist.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen fullt ös hela dagen. Barn har en otrolig energi.

   Radera
 8. Så härligt, härligt. Det finns inget bättre än att ha med barnbarnen att göra, intensivt och roligt. Mina har farit hem igen och jag lever på de senaste minnena ett tag framöver innan det åter är dags för sammanstrålning. Fina bilder, levande, glada.
  Njut och ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En vecka går otroligt snabbt. Innan man vet ordet av så är det åter dags för hemresa. Då är det kul och tänka tillbaka på allt roligt man ändå hunnit göra under veckan.

   Radera
 9. Härligt att de kommer så bra överens - trots åldersskillnaden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen roligt. De träffas inte så ofta så det hjälper klart till.

   Radera