måndag 7 november 2016

HorisontallägeIdag känner jag mig som en läskflaska där kolsyran har försvunnit. Det varken bubblar eller spritter nånstans i min kropp. Jag är bara så enormt trött och känner mig tung i huvudet. Ögonlocken är blytunga och jag hasar mig fram som en mumie i en skräckfilm. Troligtvis är det en förkylning på gång. Då är det skönt och inte ha ett jobb man måste ringa till för att sjukanmäla sig. Inte nog med att man var tvungen att sjukanmäla sig, men drogs också med dåligt samvete för att nu fick arbetskompisarna sköta mitt jobb också. Vikarier sattes bara in i yttersta nödfall. Det är egentligen inte klokt. Det är precis som att det jobb man utförde var inget värt utan det kunde lastas på den övriga personalen. De stora förlorarna i det hela var givetvis barnen, men de har ofta låg prioritet inom många kommuner.

Idag tänker jag tillbringa mycket tid horisontalt. Det är säkert bästa sättet att snabbt bli pigg och kry igen. Både Göran och jag är väldigt lyckligt lottade att vi sällan är sjuka. Det måste man känna en stor tacksamhet inför. Sjukdomar styr man tyvärr inte över själv.

Även om jag har en förkylning som håller på att smyga sig på mig, så påverkar det inte min fanatsi det minsta. Min hjärna jobbar för högtryck just nu. Jag kommer på idéer både som jag kan förverkliga, men lika många där Göran blir involverad. Ibland händer det att han undrar ifall jag hade hög feber när jag kom på vissa idéer. Jag får väl erkänna att någon gång har det verkat som jag yrat en aning, men tokiga idéer går också att förverkliga......bara man är envis och kan tänka utanför ramarna.

28 kommentarer:

 1. Vilken tur du hade, för tänk så trist det hade varit om du blivit sjuk då Zoe´och Rasmus var hos er på höstlovet.
  Det är inte så ofta som jag och Stefan är sjuka, fast nu har även jag en förkylning.
  Må väl, Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det brukar gå över ganska snabbt när jag blir förkyld, så jag hoppas det är samma denna gången.

   Radera
 2. Usch, nu får du kurera dig så kan du sätta fart på idéerna sedan. Horisontalläge är inte dumt. Sköt om dig! Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! En dag i sängen brukar göra susen.

   Radera
 3. Det där med att andra får göra ditt jobb när du blir sjuk känner jag igen. Varken barn eller äldre verkar ha så särskilt hög prioritet i dagens samhälle!
  Hoppas du klarar dej lindrigt undan! Kryapådejkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Man kan verkligen undra hur beslutsfattarna tänker...eller inte tänker.

   Radera
  2. Vi är lika där. Jag kommer på de bästa idéerna när jag är "sängliggande" av olika skäl. Krya på dig.
   Styrkekram Bosse

   Radera
 4. Haha! Ja, det är skönt att höra att du har en massa idéer fast du känner dig krasslig!
  Stor krya på dig kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det återstår att se om det är några idéer som går att förverkliga.

   Radera
 5. Underbara du som i horisontal läge låter idéerna flöda - vila är det bästa! Minns också tiden då det var aktuellt att sjukanmäla sig - fy och fy! Krya på dig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! En tänkardag i sängen kan vara ganska givande.

   Radera
 6. Låt nu inte feberyrseln ställa till det för Göran, utan ta det lilla lugna.
  Krya på dig!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tack! Jag får kanske sålla bland idéerna.

   Radera
 7. Sov dig frisk, brukade min mamma säga åt mig när jag var barn. Och faktum så blev jag frisk, så vila är mycket bra när kroppen har invaderats av förkylningsbobbor. Dricka mycket är också bra, så de där bobborna rinner ut så fort som möjligt. Tur nog så stannar idéerna där de ska eller inte men de blir till någonting i alla fall, på något sätt. Krya på dig Gunnel! Ligg lågt nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag brukade också sova bort förkylning när jag var yngre, men det funkar sämre nu. Tur då att jag så sällan är sjuk.

   Radera
 8. Har känt mig förkyld flera dagar. På kvällar och eftermiddagar. På morgonen är jag frisk igen. Knepigt.
  God bättring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker morgonen är värst.....men det tycker jag när jag är frisk också.

   Radera
 9. Jag var som du imorse, SEG, SEG, tog det lugnt på fm, men i eftermiddag var jag igång på seniordansen. Nu är jag helt slut, men middagen väntar på bli tillagad.. Efter det ska jag också uppsöka sängen.
  Vi får krya på oss!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är riktigt segt idag. Du får också krya på dig.

   Radera
 10. Jag kommer också på bra idéer när jag är sängliggande. idéer som jag inte kan förverkliga senare!
  Krya på dej!
  Alla borde tänka efter före!
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Hoppas du mår bättre idag! Försökte kommentera här igår, när internetuppkopplingen försvann precis som jag tryckte på "publiceraknappen". Trodde den hann skickas iväg, men tydligen inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Internet är inte alltid att lita på.

   Radera
 12. Usch för förkylningar! Så bortkastad tid. Toppen att idéflödet övertrumfar snuvflödet. Och hostattackerna. God bättring!

  SvaraRadera