fredag 25 november 2016

Minns ni den här?


För drygt en månad sedan berättade jag om att jag köpt en orkidé. Ärligt talat så trodde jag inte att den skulle överleva så länge som den har gjort.


Så här tjusig är den fortfarande. Det måste vara en oerhört tålig sort, gissar jag. Jag måste flytta den nu, för det är dags att sätta fram adventsljusstaken i fönstret och då passar den inte riktigt in. Jag har ett pelarbord som står en bit in i rummet och min förhoppning är att den ska trivas lika bra där. Tänk om den överlever julen! I så fall ska jag verkligen lägga manken till att sköta om den. Det blir till att läsa på nätet om alla råd och tips som finns.

I morgon ska jag sätta fram alla adventsstakar och så många änglar som jag hinner. Jag brukar plocka fram julpyntet till första advent så jag kan njuta av det så länge som möjligt. Det enda som jag väntar med är att plocka in julgranen och klä den. Några dagar innan julafton är det dags för det. Jag älskar att julpynta och får aldrig nog av det. Jag har alltid sagt att jag skulle vilja hänga kulor i öronen också och i år ska jag göra det bokstavligt talat. På Glitter hittade jag örhängen som liknar julgranskulor. De ska jag ha dinglande i öronen ända fram till Tjugondedag Knut.

21 kommentarer:

 1. Tjusig orkidé och vackert i fönsterbrädan.
  Med dinglande julkulor i öronen bland stakar och änglar rör sig en panter i adventsfröjd :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte att jag skulle smälta in lite bättre bland julpyntet.

   Radera
 2. Tjusig orkidé
  mina börjar att blomma om nu!
  SVAR:..Jag duschar nog också helst hemma .
  Men det skulle vara bra att ha en som
  Borstade mej på ryggen :-)
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig haft en orkidé som blommat om.

   Radera
 3. Vad roligt att vara litet saknad. När man lämnat bloggvärlden, så är det liksom en värld som försvinner i glömska. De som kommenterar tycker man liksom att man känner på något sätt. Skulle jag gå på Åstorps gator, tror jag nästan jag skulle känna igen dig.
  Trots att bloggandet tar tid, tycker jag inte att jag fått mer tid över. Så då kan man kanske lika bra fortsätta. Jag kommer, om jag fortsätter, skriva mer sällan. Nu önskar jag dig iallafall en fin 1:a advent. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tycker jag med. Man skaffar sig en egen bild av den man kommenterar och läser hos. När man bestämmer över sin egen tid, så ersätter man kanske bloggandet med något annat kul och då blir det ändå inte mer tid över.

   Radera
 4. Jag pyntar också gärna till advent. De senast åren har vi rest bort över julen och alla tomtar har inte kommit fram. Men i år ska vi vara hemma och jag kommer gå "all in".
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julpynt får jag aldrig nog av...men bara inomhus. Vi har inget alls på huset eller i trädgården.

   Radera
 5. Så kul med din orkidé - hoppas den klarar julen också!
  Här har jag tagit fram adventsstakarna i fönstren och satt upp ett par ljusslingor i buskarna. Adventsstaken med fyra äkta ljus är klar inför söndagen, men något julpynt kommer inte fram förrän i julveckan och åker bort ganska snart efter Nyårshelgen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir det lite ljusare igen inomhus. Levande ljus är så mysigt.

   Radera
 6. Så fin orkidén är! Den klarar sig säkert över julen också :)
  Och vad roligt att du hittade julkulor som örhängen :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig lite extra julig i år,

   Radera
 7. Orkidéer är tacksamma och vackra. Så fin din är. Jag tillhör dom som pyntar lite grann bara för att.... Ha en fin advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar inte ha tur med orkidéer.

   Radera
 8. Du och orkidén verkar trivas tillsammans. Lycka till med er fortsatta bekantskap. ;)
  Vad kul att du nu i juletider ska ha ha pumlor i öronen! För oss här uppe heter det pumlor. Jag tycker det är ett sådant bra ord. Och efter mångas "kamp" i åratal har ordet äntligen kommit in i SAOL.
  Trevlig första advent!
  http://www.pumlan.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde skriva att på ovanstående länk, i vänsterspalten under etiketten `Nyheter´, kan man se SAOL-sidan med `pumla´.

   Radera
  2. Jag har aldrig hört ordet förut, men jag ska lägga det på minnet. Bra att veta vad man har i öronen.

   Radera
 9. Kanske har det vänt, så du lyckas bevara orkidéer. De är väldigt tacksamma och lättskötta, iallafall hos mig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tvivlar på att jag har en sådan tur.

   Radera
 10. Vilken jättefin orkidé!
  Önskar dig en fin och mysig 1:a advent.
  Kram.

  SvaraRadera