onsdag 16 november 2016

AbstinensDet finns olika sorters abstinens. Det jag tycker är jobbigast är barnbarnsabstinens tätt följd av datorabstinens. Det drabbade mig igår. Alla morgnar ser i stort sett likadana ut här. Så fort jag lämnat sängen går jag ut i köket och sätter på kaffekokaren och sen är det datorns tur. Jag gjorde precis likadant igår. Kaffekokaren laddades och när jag tryckt på knappen så satte den igång att brygga kaffe som den alltid gör. Jag fortsatte in i mitt datarum och satte mig vid skrivbordet. När jag tryckte på tangentbordet lyste skärmen upp lika välkomnande som alltid.....men sen var det slut på det roliga. När jag klickade på Internetikonen kom det upp ett meddelande att jag var inte ansluten till nätet. Det har hänt förr och då har det hjälpt att jag stängt ner datorn och öppnat upp den igen. Trots att jag gjorde så flera gånger kom samma irriterande meddelande upp. Till sist struntade jag i det.

Jag tänkte att jag får lugna mig tills Ulrika har slutat sitt jobb. Då kan hon fixa det. Jag har aldrig brytt mig om att lära mig så mycket om att avhjälpa fel på datorn, för det tar Ulrika hand om. Mitt tålamod är inte av den sorten att det klarar av trilskande datorer. Dessutom är Ulrika väldigt envis, så hon ger inte upp i första taget. Inget hon ärvt efter mig.

Jag åkte iväg ett tag på eftermiddagen och när jag kom hem igen var jag tvungen att testa hur det var med datorn. Den hade frisknat till! Nu gick det hur galant som helst att komma in på Internet. Vilken lycka! Jag placerade mig framför skärmen och kände mig som en människa igen.

22 kommentarer:

 1. Det är ju bara så att allt ska fungera. Och tänk vad mycket vi måste göra då något inte fungerar. Jag ringer svärsonen då datorn eller mobilen krabbar. Oftast så löser vi det per telefonen.
  Ha en bra dag! Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så brukar vi med göra i vanliga fall, men jag vågade inte störa Ulrika på jobb.

   Radera
 2. Datorer SKA bara funka. Vi har fibrer och det är ofta som jag ramlar ur systemet. Inte speciellt kul när jag skrivit en lång text och allt är borta. Det finns fem steg på en symbol. När det slocknar ett par steg trycker jag snabbt på kontroll+S för att rädda orden. Hoppas din dator uppför sig i fortsättningen.
  Onsdagskram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi väntar på att få fiber här i början på nästa år. Låter inte kul det du beskriver. Hoppas det är nåt ovanligt, för min dotter som haft det i 8 års tid har i stort sett aldrig problem. Jag försökte blogga från mobilen, men det var så pyttig text så jag gav upp.

   Radera
 3. Det kan allt hända här också, men sällan långvarigt. Jag är ansluten till fiber och är i stort sett nöjd.
  Man blir bortskämd med tekniken. Kommer ihåg vad stort det var när man skulle ringa upp ett modem, och den fasta telefonen då blev blockad av ingående samtal.
  Onsdagskram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vill man knappast kalla för den gamla goda tiden.

   Radera
 4. Skönt att datorn frisknade till så snabbt!
  SV:....Mina värmedynor fungerar utan el :-)
  Ha en bra dag!
  kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir oerhört snabbt beroende av datorn.

   Radera
 5. Visst är det irriterande när datorn krånglar! Jag har inte heller tålamod att hålla på med sånt där....den ska bara fungera när man lyfter på locket :)
  Skönt att det löste sig :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Oj, så skönt! Jag höll andan ända fram tills jag visste hur det gick med din dator. Den var bara nyckfull helt enkelt.
  Det är inte roligt när det invanda bryts av någonting oväntat som en dator som konstrar, men den här gången gick det ju vägen.
  Här har det varit en hel del datastrul ( jag vågar knappt nämna det utifall att min dator läser vad jag skriver; den kan ju få för sig saker igen) så jag kände igen känslan du beskrev, väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan undras om datorn känner julstress eller vad det är frågan om.

   Radera
 7. Det där händer mig också i bland och om jag tänkt följa mina morgonrutiner så blir det - just så abstinens. Stänga av, starta om osv. Ibland drar jag ur kontakterna till routern också, det lärde jag av en support en gång. Hm. tänkte jag i går inget från Gunnel idag .. hon brukar ju :-) Nu är du online!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är en vanemänniska. Det får inte bli för stora ändringar i programmet.

   Radera
 8. Det brukar hjälpa med att man drar ut någon kontakt någon annanstans än vid datorn. (något med routern tror jag) och sätter i den igen. Sen funkar det som vanligt. Jag blir nästan galen när datorn inte funkar. Som väl är har jag för det mesta support i rummet intill.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här gången fixade datorn det på egen hand.

   Radera
 9. Datorn, Tv:n, tvätt- diskmaskin får aldrig krångla, ej heller dammsugaren får då blir det verkligen kris. Visserligen kan man vänta några dygn med dessa el-prylar,
  men det jag absolut inte kan vara utan är då el- vatten och spisen.
  Utan dem ingen värme - mat m.m. Blir det avbrott där blir jag en surkäring . . .
  Tyvärr blir jag också sur om datorn inte vill som jag, för det är 'tidens tand'.
  Lustigt det där med att datorn inte fungerade igår på grund av 'ikonen' visade
  ej ansluten till nätet, exakt så var det även för mig igår. Jag tänkte att jag försöker senare på kvällen, men även då samma meddelande.
  När jag satte på tv:n var den också ur funktion, "vad i hela friden är det frågan om"
  Kunde det bero på att vi nämligen har 'tv:n genom datorn', alltså ingen antenn,
  förstår du ? Men eftersom vi har en tv till som 'går genom antennen' så kunde vi se på tv även igår kväll. Det är en mindre tv som står på altanen mest sommar tid.
  Nu har vi tagit in den för det kan finnas program som han vill se och tvärtom.
  Fast ingen av oss är 'tv tokiga', hi hi hi . . .
  Idag fungerade allt som vanligt igen, vad konstigt men det är den där cyber-världen.
  Må mål/ Eva

  SvaraRadera
 10. Det är mycket som kan krångla. Huvudsaken det inte varar för länge. Vi är ändå lyckligt lottade som har tillgång till så många saker som kan förenkla tillvaron.

  SvaraRadera
 11. Ibland blir man inte klok på hur saker och ting fungerar - skönt att datorn tillfrisknade av sig själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sätter lite käppar i hjulet när inte datorn fungerar.

   Radera
 12. Jag förlitade mig också på dotter och svärson en gång i tiden. Numera är det inte möjligt då svärsonen försvunnit ur bilden och dottern är långt borta. Alltså har jag tagit tjuren vid hornen och skaffat mig en datasupport. Ett litet företag som hjälper till med allt som krånglar på datorn. När jag tidigare fått hjälp med både datakrångel och byte av dator så har han nu installerat en kontakt på datorn så att om jag får problem så kan han fjärrstyra den och kolla vad som felar! Funkar utmärkt kan jag säga. Önskar att flera använder Rut till datorhjälp för då kunde flera icke-datorkunniga också använda en dator, för klicka på tangenterna kan ju de flesta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min son kan ta över våra datorer fast han är i Dallas och fixa när det blir för stora problem. Då är det skönt och luta sig tillbaka och bara se hur muspekaren far fram och tillbaka över skärmen utan att jag gör något.

   Radera