tisdag 22 november 2016

Rött kortIgår kväll visades Fotbollsgalan på TV. Vad är det som är så märkvärdigt med fotboll egentligen? När det är Sportgala så räknas den här sporten in där också. Det borde väl räcka? Vi har många andra lagsporter som handboll, innebandy, och ishockey t.ex. men jag har aldrig hört att det ordnas någon speciell gala  för var och en av de sporterna. Det är sporter där publiken uppför sig ordentligt och med all säkerhet går dit för att titta på matchen i motsats till många fotbollsfantaster. Det finns väl ingen annan lagsport där publiken bär sig så idiotiskt åt? Det är möjligt att det är ett litet antal det handlar om, men det kvittar, det är ändå för många som inte har vett i skallen.

Alla dessa huliganer borde få rött kort och straffet skulle vara livstids avstängning. Jag är fullt medveten om att det aldrig går att genomföra, tyvärr. Tänk så mycket pengar som annars hade sparats in till samhället. Inte nog med att det blir bråk inne på fotbollsarenan. De här suspekta individerna ger sig gärna ut på stan både före och efter matchen och slår sönder bilar och caféinredningar och antastar helt oskyldiga människor. Det betyder givetvis att många poliser måste avdelas för att hålla ordning, när de kanske hade behövts bättre på annat håll. Det måste finnas vettigare saker för polisen att jobba med än att agera "barnvakt" för sådana här typer.

22 kommentarer:

 1. Godmorgon!
  Jag håller fullt med dej!
  Du borde bli statsminister !!!!!
  SV.....Jag kan ju ta kökspolkan med dem.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men jag trivs med att vara pensionär.....ett mycket viktigt jobb.

   Radera
 2. Jag har också undrat en hel del på varför det blir som det blir när det gäller just fotbollen. Den är som en helig ko och blir det inte som några vill att det ska bli så blir det märkliga "krig". Såg på tv-n när s.k. supporters, huliganer i mina ögon, gick ner på plan för att ta skjortan av en spelare. De blev stoppade men sen fick de försvinna, så där bara. Dessutom var deras ansikten täckta. Suspekta individer är de, rätt namn, men varför tas det inte i för att få bukt med dem? Undrar Karin på ett blåsigt Åland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag reagerade också på HIF-matchen där några åskådare rusade in på planen. Det har ju även förekommit dödsmisshandel och sånt borde väl vara fog för att skrota fotbollssporten helt.

   Radera
 3. Du har helt rätt i dina tankar ... jag håller med i allt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att det inte verkar finnas nån snar lösning på problemet.

   Radera
 4. Håller som vanligt med dig.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi är många som tycker lika.

   Radera
 5. Det är härligt att titta in till dig Gunnel. Man får sig ofta både en tankeställare och ett gott skratt. Inte för att detta ämne just roar (med undantag för "det är ändå för många som inte har vett i skallen" :) ) men det engagerar. Jag håller med dig. Till fullo.
  Önskar dig en bra tisdag. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina snälla ord. Så trist för spelarna att inte åskådarna kan uppföra sig ordentligt.

   Radera
 6. Jag ställde precis samma fråga igår kväll. Varför finns det inte en ishockeygala, innebandygala osv..
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag håller med! De skulle absolut få livstids avstängning!!
  Galningar :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Galningar är en bra beskrivning av det här klientelet.

   Radera
 8. När man säger att "det var för få poliser och väktare på plats" blir jag så ilsken. För få??? Det borde inte behövas en enda!!! De där hjärnbefriade dårarna är inte det minsta intresserade av sporten som sådan utan de vill bara bråka och dj....s.
  Möjligen skulle idioterna ta åt sig om alla aktiva fotbollsspelare alltid, i riktigt skapa ordalag, fördömde och rent ut sagt förbannade dessa galenskaper. Men eftersom de bråkande galningarna inte bryr sig om fotboll så är ju spelarna inga idoler och förebilder att lyssna på och se upp till.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med dig att det borde inte behövas några poliser och vakter vid en fotbollsmatch. Det fungerade bra förr. Undras vad det är som har gått snett.

   Radera
 9. Jag gillar fotboll som sport, men den förbannade svansen i form av huliganer gör att man tappar intresset helt. Hårda straff ska det vara eller så får man spela för tomma läktare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste tas i med hårdhandskarna annars vet man aldrig var det slutar.

   Radera
 10. Jag ger dig mitt stöd i ditt tyckande! Bedrövligt, hur "folk" bär sig åt.
  Godkväll/natt ♥

  SvaraRadera
 11. Svar
  1. Man kan undra vad som rör sig inne i hjärnan på huliganerna.

   Radera