torsdag 17 november 2016

9 till 5Förr ansågs alltid arbetstiden 9 till 5 vara kontorstid. I dag är det lite annorlunda. Flextid förekommer lite här och var på arbetsplatserna.  Det tycker jag verkar vettigt. Vi har tagit efter det lite så våra arbetstider varierar mycket från dag till dag. Efter frukost har vi sällskap nerför trappan och går var och en till sitt arbetsrum. Jag når min arbetsplats först och sen får Göran svänga om hörnet för att komma till snickeboa. Dörren mellan våra rum står öppen ibland, men när snickerimaskinerna sätts igång så stänger jag den automatiskt, annars får jag sitta och sy med hörselskydd på. Dessutom dammar det enormt där inifrån.


Det är roligt att ha en hobby och plats att kunna utöva den på. Görans rum är rejält stort och han har skaffat sig en hel del maskiner. Jag tycker det är väldigt bra, eftersom jag har tummen mitt i näven när det gäller den sortens jobb. Jag tror aldrig jag har kunnat slå in en spik helt rak i hela mitt liv. När jag ser saker jag gillar ute i affärer eller i tidningar, så brukar jag först fundera på ifall inte Göran skulle kunnat fixa det lika bra. Många gånger stämmer det.


I fjor såg jag en stor trästjärna som hade en glödlampa i mitten. Vi åkte till affären och tog lite mått på den och sen snickrade Göran till en sådan. Båda döttrarna har fått likadana stjärnor och jag vill gärna ha två stycken till i fönstren inne i TV-rummet. De ska helst vara färdiga till 1:a advent.

Det är praktiskt när jag kommer på småsaker jag vill ha här hemma. Jag behöver aldrig ge mig iväg ut för att leta utan jag förklarar hur det ska se ut och sen är det bara att vänta tills det är klart. Ett tag hade jag väldigt många önskemål och för att inte glömma bort något antecknade jag allt. Även om jag kan stryka de saker som blivit färdiga, så tycks listan aldrig bli kortare. Kanske beror det på att jag fyller på med nya önskemål hela tiden.

16 kommentarer:

 1. Den där trästjärnan är såå fin! Så bra att Göran kan förverkliga dina idéer!
  Önskar dig en fin torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt praktiskt att bara lägga in en beställning.

   Radera
 2. Du har inte funderat på en liten butik, med Görans egentillverkade adventsstjärna?? Jag tittade på en sådan i ett reklamblad, den var minsann inte billig. Så du skulle ju kunna göra dig en hacka,. Vad mysigt ni måste ha det i era "verkstäder/hobbyrum".
  Det börjar bli dags att kolla stjärnor och stakar, så de lyser till första advent.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Innan jag blev pensionär varnade många mig för att dagarna skulle bli så långtråkiga. Varken Göran eller jag har märkt något av det. Vi har mer problem med att få tiden att räcka till....ungefär som när man jobbade. Fast nu tar vi ledigt när vi själva vill.

   Radera
 3. Visst är det bra med en så händig man! Jag har en likadan man här hemma :)
  Stjärnan var jättefin :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra när man kan få fixat saker utan att anstränga sig för mycket. Blir som att beställa på nätet.

   Radera
 4. jag tyckte det var så skönt att man kunde ta en promenad - för man hade ju telefon i fickan!

  SvaraRadera
 5. Bra att ha en man som inte har tummen mitt i näven!
  SVAR:..Skönt att ha fått på vinterdäcken på bilen
  Ha en bra dag
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag har också turen att vara gift med en man som är otroligt händig, road av och flink på finsnickeri. Tack för tips, det tar jag med mig - stjärnan är verkligen fin.
  Kram Mia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att man är bra på olika saker.

   Radera
 7. Så fint å läsa om er två och hur ni går ner till era arbetsrum! Händig man och händig kvinna :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland har vi gemensamma projekt på gång. Det är kul.

   Radera
 8. den var ju jättefin! så kul med en händig man som kan snickra.

  SvaraRadera
 9. Kanonfin stjärna.
  Jag har också haft förmånen att ha en händig man som kunde fixa det mesta. Även min pappa var väldigt duktig på att fixa ihop saker åt mig.
  Visst är det härligt att ha ett eget utrymme att vara på med sitt pysslande. Då slipper man ju städa så förfärligt när man är klar för dagen eller stunden. Bara att stänga dörren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det bästa att kunna gå ifrån sitt påbörjade arbete utan att plocka undan, och återkomma lite senare för att fortsätta.

   Radera