tisdag 8 november 2016

Gör om mig

På TV har jag någon gång tittat på programmet där Trinny och Susannah dyker på människor ute på stan och sen får de komma till studion och få make up och en ny klädstil. Ett i mina ögon intressant upplägg, men jag hade nog velat ha två andra programledare. Jag gillar inte när de rotar i BH:n på kvinnorna och nyper dem i rumpan. Det luktar lite gammaldags gubbsjuka. Sen vill de gärna agera hobbypsykologer också i stil med "arga snickaren". Ingen av dem har visst hört uttrycket: Skomakare bliv vid din läst.

Då är Go´kvälls version tusen gånger bättre. Där är det två personer som tar hand om gästerna på ett helt normalt vis. Man slipper se dem avklädda eller halvklädda utan man ser bara en bild på hur de såg ut när de kom till studion. Därefter sitter de och småpratar med programledaren medan tjejen som fixat frisyr och make up berättar lite om vad hon gjort och ger lite tips. Olika kläder visas och till sist får man se den omgjorda kvinnan eller mannen i full utstyrsel.


Jag köpte en cyklamen för några veckor sedan och häromdagen såg den ut så här. Jag tror inte den har blivit smittad av min förkylning utan det är nog Pantertantens omsorger...eller brist på omsorger som är boven i dramat.


Jag är fullt medveten om att jag är värdelös när det gäller att sköta krukväxter. Likväl envisas jag med att köpa hem den ena plantan efter den andra. På nätet kunde jag läsa att cyklamen skulle man inte vattna uppifrån utan den skulle suga upp vattnet underifrån. Sagt och gjort. Jag hade lite dåligt samvete så jag kompenserade det genom att inte sätta blomman i en plastskål. Det fick bli min farmors gamla kristallskål som jag fyllde med vatten. Och kors i taket! Efter ett par dygn så började den piggna till.


Nu står den på sin vanliga plats igen och ser lika stilig ut som när jag köpte den. Då kom jag på en utmärkt idé. Jag känner mig också lite hängig och hade nog behövt "göras om" lite. Men det fixar jag enkelt utan hjälp från Trinny och Susannah. Jag sätter mig bara i fotbad några dagar och sen är jag garanterat lika tjusig som en Hollywoodfru.

28 kommentarer:

 1. Undrar om detta inlägget är sprunget ur det horisontala läget? :-) De damerna har jag sett några gånger i farten. Blommors skötsel har en del knep - och det var helt rätt avdig att sätta den i en kristalskål under vattningen nerifrån. Och ett par dagar i fotbad gör nog susen hihi..
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inget annat för mig, så då låg jag och funderade lite.

   Radera
 2. Det där med fotbadet gör nog susen. Tack för tipset, det är nog därför jag känner mig som din cyklamen på första bilden. Jag har inte unnat mig ett ordentligt fotbad på ett par veckor.
  Nog har du gröna fingrar också, tror jag.
  Jag har aldrig lyckats få ordning på cyklamen efter första "hängningen", trots fotbad i försök att rädda den så har den bara hängt ännu värre, men tydligen handlar det om att rädda det som räddas kan i tid.
  Ha en fin tisdag Gunnel, här snöar det och är vitt på marken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den måste kanske stå i en kristallskål. Vi får troligtvis snö ikväll eller i natt. Återstår att se om det stämmer vad SMHi lovat...eller varnat för skulle jag hellre säga.

   Radera
 3. Det låter härligt och verkar dessutom väldigt logiskt, att hela skönheten kommer an på skötsel från botten. Lite som att börja från början ... eller ... Men ändå; lite spännande skulle det allt vara att bli "omgjord". Fast utan lättklädda scener i televisionen förstås!
  Ha en fin tisdag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade gärna velat bli omhändertagen av proffs som kunde göra om mig...men absolut inte i TV. Där är vi helt överens.

   Radera
 4. Så trevligt att blomman fick lite omvårdnad i kristallskålen....så klart att det då piggnade till :)
  De lyser upp så fint nu i höstmörkret!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Bildbevis på när du har fötterna i badet Gärna bild på före ocj efter :-)
  SV:..Läkaren sa att troligtvis så kan de inte operera för jag har
  hornhinnetransplantation i båda ögonen som gjordes för ca 35 år sen:
  Idag tar jag det väldigt lugnt!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag väl kunna ordna bildbevis på. Du var väl bara intresserad av fötterna och inte hela Pantertanten?

   Radera
 6. Hos mig överlever bara orkidéer så jag har slutat att köpa andra krukväxter. Kul att din cyklamen piggnade till i alla fall. Jag känner heller inget behov av att göra om mig. Är nöjd med mig som jag är. Så länge man kan bättra på sitt utseende själv lite med färg när man ska bort är jag glad. Några kilo lättare skulle förstås inte vara ur vägen men det klarar de inte på Go'kväll...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, kilominskning är nog inget de kan fixa på TV.

   Radera
 7. Härligt att din cyklamen repade sig! Kanske ska du ta dig ett fotbad själv :)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Gärna ett nytt "jag" - men absolut inte i TV! Kan de inte göra hembesök?
  Undrar om extrakilona skulle försvinna med några bad i YES eller dylikt? Diskmedel är ju fettlösande. ;)
  Hoppas din förkylning blir väldigt kortvarig! Krya-på-dig-kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag duschar hellre men jag ska testa Yes nästa gång. Det kommer att gå åt många flaskor. Hembesök tycker jag låter bra,

   Radera
 9. jissesja, jag har sett dom där damerna spöka till folk några gånger. vad jag finner märkligt är att enligt dessa damer är det viktigaste att se sexig ut! inte sjutton klär jag mig för att se sexig ut, det gör man utan kläder, typ. aldrig i livet att jag skulle släppa loss dom damerna på mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker precis som du. De har väldigt konstig uppfattning om vad som är klädsamt och snyggt.

   Radera
 10. Haha, hoppas det funkade på dej också! Sp slipper du görommejtjejerna som inte verkar särskilt trevliga.....har faktiskt aldrig sett programmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det duger lika bra med fotbad.

   Radera
 11. Ha ha Hollywoodfruar - har du gjort läppförstoring också ???
  Ibland tittat jag på dessa fruar och undrar vad i hela friden är det för slags teater.
  Trinny och Sussan har jag också tittat på, men inte alla blir precis som du skriver lite irriterad på dem. De vill att de ska se ut som sexbomber med utmanande klänninga
  en del har sett för jäkliga ut, inte i min smak.
  Att de sen ska visa dem halvt avklädda för tv-tittarna behövs väl inte, fånigt med att fjanta och nypa i rumpan, ska man göra så för jag hänger inte med längre.
  Ja tack till 'gör om mig' på torsdagarna i 'go kväll, det är helt annat upplägg.
  Först trodde jag Gunnel att det var din Cyklamen som ville bli omgjord, hi hi . . .
  Cyklamen gillar att vara i svala rum, därför blir de inte långlivade i vanliga rum.

  Jag sitter med ett öga på valvakan - spännande detta år, huuuu ... hur ska de sluta?
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag glömde hälla botox i vattnet. Tänkte inte på att jag skulle ha större läppar för att passa in i Hollywoodgänget.

   Radera
 12. Hej, jag kan hålla med dig om att Trinny o Susannah kan vara lite brutala men samtidigt har dom ett vinnande sätt och brukar snabbt bli vän med deltagarna och få reda på mycket om deras liv. Men visst är Gör om mig på SVT bra, dock missar jag programmet då jag inte tittar på teve så tidigt om kvällarna. Inte tänker jag så mycket på att det går att titta på play heller. Däremot såg jag ett liknande program med Carolina Gynning som programledare, bevare mig väl. När den kvinnan öppnar munnen så hoppar grodorna omkring hejvilt. Smaklös och vulgär är vad jag tycker hon är. Hon får gärna hellre hålla på med sin konst, för måla tavlor, det kan hon
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig sett programmet med Carolina men jag gillar hennes konst.

   Radera
 13. Usch för Trinny och Susanna. Jag tycker att de omgjorda ser sämre ut när dom är klara. Tantiga. Tråkiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller särskilt imponerad av de där två damerna.

   Radera
 14. Cyklamen en svårskött skönhet. Den trivs bäst utomhus. Så numera ingår den i höstplanteringen och då jag njuta av den i flera månader. Speciellt mini soretn, som jag inbillar mig är mer härdad.
  Kram och en fin vecka!
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig testat att ha cyklamen utomhus. Kanske har jag bättre tur då.

   Radera