tisdag 1 november 2016

Att vara ute och cykla


Trafikenheten i Helsingborg åkte till Ferrara i Italien för att studera cykling. Målet är att Helsingborg ska bil en cykelstad. Tjänstemännen satte sig på cyklar och trampade runt i staden. Den ska visst vara i storlek med Helsingborg men utan höjdskillnader. Vad ska göras åt höjdskillnaderna i Helsingborg, tro? Jag gissar att det många gånger är det som sätter käppar i (cykel)hjulet. Nedförsbacke är helt ok, men hur många känner för att kämpa med en uppförsbacke. Idag ska allting vara så enkelt och ta så lite tid som möjligt så jag har full förståelse för de som använder bilen. Speciellt barnfamiljer som ska hämta och lämna på dagis och skola har det tufft. Man måste se realistiskt på saker och ting.

Helsingborgspolitikerna fick frågan varför de inte hade åkt till Lund eller Köpenhamn i stället för till Italien eftersom båda dessa städer är stora cykelstäder. En luddig förklaring var att de samarbetar redan med Lund och att de behövde se andra städer för att få andra infallsvinklar. Vilket dravel. En stor anledning tror jag är att de här två städerna ligger för nära Helsingborg. Det borde väl ligga i allas intresse att man ska vara sparsam. Speciellt när det gäller andras pengar. Jag kan inte gå på restaurang eller åka på semester och förutsätta att någon annan står för kostnaderna och samma borde gälla för våra folkvalda politiker.

För en del år sedan var det väldigt populärt för skolpolitiker att åka till Nya Zeeland för att studera läsinlärning. Tyvärr fick de nog inte med sig lösningen hem för efter vad som påstås så är det lite si och så med läskunnigheten fortfarande. Det hade säkert gått att studera detta ämne på närmre håll till en betydligt billigare kostnad. Kommunens pengar (våra) används ibland så man ser stora likheter med hur de som hamnar i programmet Skuldfällan har hanterat pengar.

18 kommentarer:

 1. Där slog du huvudet på spiken(kommunen).Lund är ju känd för att vara cykelstad!
  Läskunnigheten hos barn och ungdomar är bedrövlig.Där kunde de ha lagt in resurser istället.
  SVAR:..Visst var det starkt jobbat.Man får ju ställa upp!!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir lite som att gå över ån efter vatten.

   Radera
 2. Ja, visst är det galet när det blir så här :(
  Hoppas ni får en fin tisdag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helsingborg är en vacker promenadstad. Då hinner man se allt när man går i sin egen takt.

   Radera
 3. Du har så rätt! Nog kan man tycka att det slösas med våra skattepengar. Köpenhamn vore val vara ett väldigt bra ställa att studera cyklandet i. Det finns väl nästan inte en större cykelstad.
  Ha en skön tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nära och bra för ett studiebesök.

   Radera
 4. Tror nog det är onödiga resor många av de där som kommunpolitikerna gör i "studiesyfte"... och vi skattebetalare får vara med och betala. Köpenhamn hade nog varit betydligt lämpligare.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förvånas varje gång jag åker till Köpenhamn hur många det är som tar sig fram på cykel där.

   Radera
 5. Svar
  1. Synd att den som verkar så skärpt och empatisk efter ett val blir en egoist.

   Radera
 6. Politikernas/makthavarnas utsvävande cykelturer hör numera till vanligheterna. Vad som förvånar är att de inte tar lärdom av andras generande cykelvurpor. Nej, så snart de kommer upp sig i karriären så blir de fartblinda och döva och tror att de har rätt till allt. Vad ÄR det med folk?
  Idag kan man läsa i media att lantbruksminister Sven-Erik Bucht har tagit lektioner i engelska för 259 000 kronor. På skattebetalarnas bekostnad. Med sin ministerlön borde han haft råd att betala de lektionerna själv. Men vilken tröst ändå för oss svenskar att han nu kan tala till både människor och kossor på engelska. Muuu och hurra!
  Varenda sniken politiker/makthavare borde gå ekonomikurs hos Patrick och Magnus i TV3:s Lyxfällan.
  Kram från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man slutar aldrig att förvåna sig.

   Radera
 7. Nu vet ju vi av erfarenhet att samma regler inte gäller "oss vanliga" som politiker. Det finns mycket där som stör mig och oftast gäller det slöseriet med skattebetalarnas pengar.
  Tänk bara på om vi också skulle få fallskärmar. Inte bara då vi slutar på ett jobb, utan också om vi har misskött det och får sparken.
  Du har så rätt och det är bra att du skriver om det.
  Kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moralen är inte särskilt hög bland många politiker.

   Radera
 8. Man kan kanske vara glad över att de inte åkte till Kina för att studera cykling. Landet där det verkligen cyklas överallt. Håller med dig om att det verkar onödigt att ge sig iväg så långt som till Italien. Och för att studera läsinlärning hade politikerna bara behövt att åka till Finland - de eleverna har ju mycket bättre studieresultat än våra. De kunde ju också passat på att lära sig hur man håller ordning i klassrummen också.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt att politiker aldrig tycks veta vad alla andra känner till.

   Radera
 9. Det är sig likt, gräset är alltid grönare längre bort det växer. Som om det inte skulle finnas studiematerial i knutarna hemmavid. Ett onödigt utnyttjande av skattemedel är vad det är. Jag blir grrr-ig av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog så i de flesta kommuner.

   Radera