torsdag 12 december 2013

Sista torsdagen


Idag är det den femte och sista torsdagen av årets lite annorlunda torsdagar. Den 4/4, 6/6, 8/8, 10/10 och idag 12/12 är alla torsdagar. En lite märklig sifferkombination...precis som gårdagens 11/12-13. När jag någon gång tippar så försöker jag alltid hitta ett siffersystem, som har någon betydelse för mig, som min födelsedag eller mina barns eller något telefonnummer. Ganska onödigt egentligen, för jag lyckas aldrig vinna ändå. Men någon gång kanske det slår in, och då kommer den här sifferkombinationen för alltid att förknippas med tur.

Det finns människor som har ett makalöst sifferminne. De kommer ihåg telefonnummer och registreringsnummer i åratal efter de hört det första gången. Sån är inte jag. Jag minns en gång jag var nere på lasarettet i Lund och då skulle man i informationsluckan få ett parkeringstillstånd för att få parkera gratis inne på området. Vi hade nyligen bytat bil, så när jag fick frågan om registreringsnummer stod det först helt still i skallen, sen nämnde jag numret på den gamla bilen. När jag skulle placera lappen på insidan av rutan upptäckte jag mitt misstag, och det var aningen pinsamt att gå tillbaks och berätta att jag inte hade kommit ihåg mitt eget registreringsnummer.

18 kommentarer:

 1. Det drabbar nog alla ibland, men visst är det litet pinsamt. Om man plötsligt får hjärnsläpp när man ska betala med kort i kassan, känner man sig som en bedragare. Men hitills har det alltid poppat upp efter en liten stund.
  Idag har vi blå himmel, sol och ingen snö kvar. Nästa litet vår i luften. Om det bara vore så väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man känner sig onekligen lite dum i sådana situationer. Vi har heller ingen snö, men knappast nåt vårväder.

   Radera
 2. Goförmiddag! Vännen du är inte ensam.Förr kunde jag rabbla alla våra telnummer och födelsenummer Numera är jag glad äver att kunna min och gubbens födelsenummer. Ska ut och kolla vilker regnummer bilen har.....Svar:.man ska även kunna ställa upp för sina ovänner!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska ju ha sifferkoder och lösenord till allt numera...inte konstigt att hjärnan strejkar.

   Radera
 3. Det där med sifferminne är nog mycket individuellt. Åke var en fena på att komma ihåg telefonnr och bilnr och jag har ett skapligt minne för siffror jag också. Men jag minns på ett ställe där jag jobbade, då vi fick en ny kontorist som var både ordblind och sifferblind. Det var inte helt lyckat!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars människa! Då ska man ju inte beklaga sig om man glömmer en sifferkombination någon gång.

   Radera
 4. Jag har hamnat i många sådana pinsamma situationer sedan jag blev utbränd. Pinsamt när det händer men rätt kul efteråt. Det är lätt att bli betraktad som tjuv eller knäpp. Beror lite på hur man är klädd, orakad och om man är ensam eller har ett trevligt sällskap bredvid. När jag fyller i en Lottorad brukar jag också välja "häftiga" siffror. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt att det beror på vem man är tillsammams med hur man blir bemött. Då är det bra att ha dottern med, för då tänker de bara så snäll hon är som tar hand om sin förvirrade mamma.

   Radera
 5. Jag är också helt borta då det gäller att komma ihåg siffror. Har alltid kunnat bokstäverna på bilarna.. men aldrig siffrorna. Finns ett finare ord för det där. Yngsta dottern är född 88-08-05. Och då jag fick se lappen som satt på vagnen på BB var siffran fem illa skriven och det så ut som en åtta. Då först såg jag vilket otroligt personnummer barnen skulle få som föddes tre dagar senare. Siffran 8 skall jag vara väldigt tursam också :-) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lätt att komma ihåg ett sånt födelsedatum. Men mitt personnummer sitter som berget liksom min mans och mina barns......även om jag inte behöver kunna deras längre.

   Radera
 6. Sifferminnet mitt är bra, men att komma ihåg namn är värre ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Namn är också ett elände att minnas. Så länge jag jobbade gick det bra, eftersom man varje år snabbt var tvungen att lära sig ett 20-tal nya namn på de 6-åringar som började då. Nu har jag tagit semester från allt sånt....och det märks.

   Radera
 7. Även jag har noterat sifferkombinationen igår:)
  Det har hänt mig också, ett antal gånger till och med, att jag inte minns vad vi har för registernummer på bilen, ibland minns jag inte mitt telefonnummer ens. Jag ringer ju inte till mig själv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sitt eget tel.nr är verkligen lätt att glömma, för som du säger är det ju inte så ofta man ringer det.

   Radera
 8. jag kommer till exempel ihåg telefonnumret vi hade när jag var 8 - 10 år gammal, sedan flyttade vi och bytte, men när jag fick frågan för några år sedan vad jag har för telefonnummer så stod det still, läkaren och sköterskan tittade lite konstigt på mig när jag sa: "ja, du" :)
  Sv: det ska bli så skönt när det börjar bli ljusare igen :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter att ha läst kommentarerna här idag, förstår jag att jag är inte ensam om det här problemet.

   Radera
 9. Oki,då slappnar jag av då,,nu när den har kommit fram,,Hoppas den värmer bra vid behov..Haé Bra Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är verkligen bra på att handarbeta. Mössan är jättefin. Tack än en gång.

   Radera