fredag 20 december 2013

Juldiagnos


Jag har gått och haft ont i ena foten ett bra tag. Men det är ju så mycket att stå i den här tiden, så jag har försökt att nonchalera det och i stället käkat värktabletter. Nu är det tyvärr riktigt illa. Jag har jätteont under hålfoten och hälen. Det är inte att tänka på att få tid hos en läkare de här dagarna, så jag googlade för att själv försöka ställa diagnos. Det fanns mycket smått och gott att välja på, men jag valde hälsporre. Det lät ganska ofarligt. Faktum är att jag tror jag har ställt en helt riktig diagnos. Det stod att det var hälsenan som var överansträngd och då kunde man få något som kallades hälsporre. Jag har haft hälseneinflammation i flera omgångar så det lutar nog åt det.

För att få bukt med det hela ordinerades vila. Det låter skönt, men det är kanske svårare att genomföra. Jag har tusen och en saker som jag vill göra klart nu, och det fodras att jag kan förflytta mig för egen maskin då. Ett annat alternativ var en cortisonspruta i hälen. NEJ TACK! Det enda som ska sprutas här är vispgrädde på kladdkakemuffinsen. Jag har kvar mina kryckor från när jag hade hälseneinflammation senast. De kan jag plocka fram och vira lite glitter runt så de ser juliga ut. Jag tröstar mig med att det kunde varit värre. Jag kunde haft hälsporre i båda hälarna.

35 kommentarer:

 1. Låter rätt det där med hälsporre. Dessvärre har jag hört att det kan bli långvarigt så du måste ta det där med vila på allvar. Sen undrar jag om inte skor har betydelse? Du får väl kolla på nätet (1177 är ju seriös info)
  Har läst ifatt dina inlägg...vilka fina kuddar du gjort. Bra idé./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har både skor som är uppbyggda och speciella inlägg som jag fått gjort hos ortoped, men
   man kan klart råka ut för sånt här ändå. Jag misstänkte att det skulle ta lite tid.

   Radera
 2. Oj då Gunnel!
  Låt någon annan sköta om sysslorna nu och ta väl vara på dig så du inte blir värre. Ont av det där slaget är inte att leka med även om man vill så oerhört mycket nu när det är jul på gång. Jag förstår dig men återigen, var rädd om dig !
  Säger Karin som är likadan...jag menar, vispar grädde och annat bara för att jag både måste och vill göra det. Men vila, vila...
  God jul -kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka dra ner på takten, men jag tror vi är ganska lika. Det finns vissa saker som jag själv vill göra, även om det hade gått lika bra att någon annan gjort det.

   Radera
 3. Dålig timing i varje fall :( Försök vila lite emellan, lättare sagt än gjort....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja här kan man verkligen snacka om dålig timing.

   Radera
 4. Låter som rätt diagnos. Har själv haft det i båda fötterna samtidigt. Vet precis när var och hur jag råkade ut för det. Köpte små "kuddar" på apoteket i silikon som de visade mig där. Bara för hälarna. Såg att du svarat att du har ilägg men de här är något annat. Det avlastade så himla bra. Jag kunde gå och jag hade dem även i skyddsskorna på jobbet. Så fort jag gick barfota eller utan "hälarna" gjorde det jätteont. Det tog ett bra tag.. ett par månader innan jag kunde gå barfota igen.. Men ta det lugnt också! Det blir jul ändå. Bättre en enda ofärdig jul än en ofärdig Gunnel i jul l!!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt att det är bättre att jag är ok än att allt blir klart till jul. Ska testa de där kuddarna du tipsade om.

   Radera
 5. Du har säkert satt rätt diagnos. Och tyvärr tar det tid. Men då behöver du inte ha dåligt samvete vid datorn.
  Jag har varit dålig på långa promenader en tid för min promenadkompis har hälsporre.
  Visst ska du ha granen inne. Klokrypare nyper visst inte människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl bara acceptera att jag är lite skadad så här i jultid. Tur att det är många andra som kan ta över. Jag kan sitta på golvet och leka med barnbarnen...en lagom hälsporresyssla.

   Radera
 6. Hälsporre är inte att leka med. Nästan alla som sysslar med löpträning drabbas någon gång....Men lika ofta som det är hälsporre så är det istället fettkudden under hälen som helt enkelt fått punktering....Gelekuddar avlastar skönt.Men i båda fallen gäller vila och undvika att gå på foten. Så sätt dig du och låt andra jobba i jul:)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med fettkudden känner jag igen. Har för mig att min ena dotter haft sådana besvär.

   Radera
 7. Aj aj aj! Du har rätt det är hälsporre och det gör ont! jag vet!! Jag fick en cortisonspruta i hälen och höll på att slå ihjäl läkaren så ont som det gjorde. Sen lärde han(han var idrottsläkare ) mej att linda foten på ett rätt sätt så att man får stöd .och det hjälpte!! ...............................Dom är duktiga till att både spela och berätta..Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen kommer i närheten av mig med en spruta.

   Radera
 8. Usch då så trist! Hoppas verkligen att du snart känner dig bättre.

  SvaraRadera
 9. Min syrra har haft hälsporre. Har för mig att hon gick och fick någon ström av nåt slag. Viktigt är att du har vettiga skor, även inomhus.

  Krya på dig och garva gott vid äggdisken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ström vågar jag inte mig på. Jag är lite av en fegis. Ska ner på måndag och fylla på äggförrådet.

   Radera
 10. Hejsan Gunnel !

  Nu är det fart på vidundret med en ny web-läsare som Ingrid gav mig namnet på
  ville bara säga hel och nu ska jag se Postkodmiljonärens frågesport.

  Kram Mi och krya på Dig snart

  SvaraRadera
 11. Krya på dig!
  Så passar jag på att önska God Jul också..
  Kram Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas du med får en trevlig jul.

   Radera
 12. Ojdå, det är ju typiskt att få något sådant precis innan jul.
  Det är väl bara att ligga i soffan och dirigera resten av familjen.
  Det kunde ha varit värre, men det blir jul ändå.
  Krya på dig!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja julen kommer punktligt även om jag inte är på benen, så jag behöver inte bekymra mig egentligen

   Radera
 13. Låter jobbigt med hälsporren och kan tänka mig det gör rejält ont
  hoppas det går över snart.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första gången jag drabbats av detta och det gör rejält ont.

   Radera
 14. Jag tror faktiskt att du har rätt. Min syster gick till doktorn för ett tag sedan och det var hälsporre. Just nu går hon på sjukgymnsastik. Ännu tyckte hon inte att det hjälpte. Gå till doktorn efter helgerna. Jag önskar dig en GOD JUL. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har funderat på att ringa läkaren efter nyår. Jag får väl hoppa på ett ben så länge.

   Radera
 15. men du cortisonspruta är inte så farligt, jag har fått det några gånger för mina onda leder och det fungerar jättebra
  Sv: det är väl så att nu dagarna före jul så kanske posten jobbar dygnet runt
  kramar

  SvaraRadera
 16. Jag har också fått en cortisonspruta i foten tidigare, och det gjorde nåt så in i hoppsan ont........men jag blir klart svimfärdig av ett stick i fingret.

  SvaraRadera
 17. Önskar även dig en god jul. "På håll"? Sländor bits inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strunt samma. Gillar inte sånt som flaxar och far...inte ens duvor.

   Radera
 18. Det där med googla är bra. Man kan välja själv vad man ska lida av. Hoppas du blir bättre snart.

  Önskar dig redan nu en God Jul för jag hinner nog inte med här före dess. Flytten är inte klar än, det fattas plats så jag får ägna mig helt åt det nu ett par dagar.

  Kram

  SvaraRadera
 19. Inte kul att drabbas av det, för det kan ta tid att bli av med och gör rejält ont. Krya på dig och hoppas det går över fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får bli ett läkarbesök direkt efter helgerna.

   Radera