fredag 9 juni 2017

Foppatofflor


Jag har alltid trott att Foppatofflor var något som Peter Forsberg var först med. Det visade sig att jag hade helt fel där. Crocs startades i Colorado 2002. Peter hade tydligen efter en hälskada gått med sådana här tofflor av gummi och gillat dem. Han importerade modellen och det är därför de fick namnet Foppatofflor. Vi åkte till ett outlet-center utanför Dallas en eftermiddag för att shoppa. Det hade behövts många eftermiddagar för att hinna med alla butiker, så vi skrev ut en lista på dem och valde sen ut vilka vi helst ville besöka. Givetvis blev det en del klädaffärer och då speciellt barn och sportkläder. Vi gick även in i Crocsbutiken, som var överfull med Foppatofflor.


Det var rena färgexplosionen när man kom in. Alla väggar var täckta av skor i all världens färger. De var så tjusigt upphängda i var färg för sig. Mycket smakfullt.


Där fanns inte bara toffelmodellen, som vi är vana vid, utan de sålde sandaler och pumps i just Croslite som är ett slags skumgummimaterial. 


Jag såg massor av söta flickskor, men vågade inte köpa till Zoé för jag visste inte hennes storlek. 


Daniel fick ett par tofflor med Blixten McQueen och ett par med Minionerna, så han var väldigt nöjd.


Det fanns inga i Hannas storlek, men jag hade virkat ett par rosa skor till henne och sytt ett par matchande shorts.....


....så hon var lika glad ändå.

26 kommentarer:

  1. Oj så många färgglada tofflor det fanns där! Klart Daniel blev nöjd över de fina han fick - de röda är väldigt fina :)
    Hanna är såå söt - hon ser så nöjd ut! Fattar inte hur du kan få ihop så söta skor - du är otrolig - fina shorts också, men skorna är något speciellt!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har virkat ett antal sådana, så nu är det inte så svårt längre.

      Radera
  2. Det var verkligen en riktig färgklicka att komma in i den butiken!
    Och så klart att Daniel blev glad för sina skor! Och de där små du har virkat var ju helt underbara :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var den mest färgglada skoaffär jag besökt.

      Radera
  3. De färgerna lyser verkligen upp!
    Och så fina små skor lilla Hanna fick! Du kan du farmor! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det är ju så kul att göra sådana små saker.

      Radera
  4. Foppatofflor i Dallas eller träskor i Holland ser förvånande lika ut när de exponeras på ett snyggt sätt.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir nåt annorlunda när man ser en sån massa på samma gång.

      Radera
  5. I den skoaffären fannsju hela regnbågen! Så vackra färger. --- Man kan se att Daniel är mycket stolt och stilig i splitternya skor. Och söta Hanna är jättenöjd med sin nya farmor-designade "outfit". Härliga bilder!
    Ha det så trevligt med barnvaktandet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu snart barnvaktandet över för denna gången.

      Radera
  6. Jag har aldrig tyckt om foppatoflen, köpte ett par förra året då jag skulle till Kreta, men de står fortfarande oanvända här hemma.
    Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag klarar inte av att hå med den typen av skor. Mina fötter måste ha stabilare skor.

      Radera
  7. Gillar inte plast, men barnbarnen älskar tofflorna. De sparar in mycket tid i USA på att ha paren framme. Här hemma måste man ju be en expedit gå och hämta maken till den skon man provar. Fast träskor och foppatofflor har man väl par av förstås.

    Du är helt fantastisk när det gäller virkning! Så underbart fina och söta skor! Och duktig på att sy också. Du får väl ta ett foto på modellen när hon har plaggen och skorna på sig.
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Att sy, sticka och virka är ju mina bästa fritidssysselsättningar. Jag har alltid gillat att hålla på med sånt.

      Radera
  8. Se där.. Det hade jag ingen aning om. Trodde nog precis som du :)

    SvaraRadera
  9. Ibland tror nan att vissa saker är sanna utan att ta reda på om det stämmer.

    SvaraRadera
  10. Det förstår jag att hon var för så fint det blev :D Foppatofflor vägrar jag själv men det är gulligt på barn tycker jag :D

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också de är väldigt söta på barn. De "normala" skomodellrna var däremot väldigt snygga många av dem. Svårt och tänka sig att de var samma material som tofflorna.

      Radera
  11. Ja, du Gunnel du underhåller :-) Vilken färgkarta över dessa fopporna. Hade heller ingen aning om denna bakgrund, du upplyser. om jag förstår rätt är du på resa eller har varit. En söt liten gladis på bilden! Läste ditt förra inlägg också - vilket jobberbjudande, men klokt avstå :-)
    Jag kommer fortsätta bloggpausa, skriver bara gems weekly. Önskar dig en skön sommar!
    Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kom hem hem från Dallas och var hemma två veckor innan jag packade och åkte till Luxemburg. I morgon är det dags för hemresa.

      Radera
  12. Vilken sprudlande glad tjej! Ja där var det foppisar i mängder. Har hört att deras popularitet i Sverige har dalat. Fast jag tror det mest gäller "innefolket" medan vi lantisar mer än gärna fortfarande hoppar i fopporna när vi går ut genom ytterdörren. Men, det gäller att tänka sig för. Vid regn är dom snorhala och risken för att halka är överhängande! Ha en fortsatt fin helg

    SvaraRadera
  13. Vad hade vi gjort utan dej? Jo, gått runt och trott att det VAR Foppa som var först. Trodde jag i alla fall.
    /P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så har jag också alltid trott tidigare.

      Radera