måndag 12 juni 2017

ProjektRasmus mötte mig på Kastrup igår kväll, och nu tyckte han att jag kunde hålla mig hemma ett tag. Det tycker jag själv också. Jag älskar att resa och mina nya väskor ska givetvis inte behöva stå i klädkammaren och bara samla damm, men jag kanske får ta en liten paus.

Så roligt det är att komma till nya ställen. Alltid ser man något som säkert går att genomföra hemma. I regel börjar jag fantisera innan jag kommit hem hur det kommer att se ut hos mig. Speciellt när jag var i Dallas fick jag så mycket inspiration när det gällde inredning. Mycket av det...ja i stort sett allt....är sånt som Göran kan fixa. Han säger att det kan han inte, men jag tror bara att han är blygsam. För att underlätta för honom, så tog jag massor av foton på alla detaljer. Det blev nästan som en arbetsbeskrivning, så nu kan det inte vara så svårt.

Jag förstår inte annars varför han alltid köper nya verktyg om han inte tänker använda dem. Han fick en tigersåg i present av Peter och Anne och det var tydligen ett riktigt trolleriredskap. Det var användbart till nästan allt fick jag veta. Nu har han ett fint ritbord också där han kan sitta och göra klart ritningarna till alla nya projekt som jag vill ha gjorda.

Innan han började jobba som byggnadssnickare så arbetade han på ett ritkontor. När jag ber honom snickra något till mig får jag alltid först uppmaningen att "göra en ritning". Jag ritar pliktskyldigast ner nåt på måfå utan exakta måttbeskrivningar. Jag har ju hela idéen i huvudet men att få ner den på papper är inte så lätt. Göran däremot är bra på det och det ser väldigt proffsigt ut. Naturligtvis måste det vara enklare när man har en exakt arbetsbeskrivning. Det blir ungefär som att följa ett stick eller virkmönster.

22 kommentarer:

 1. Härligt att komma hem fylld med inspiration och tankar om nya projekt :) Tur att du har en så duktig man som kan förverkliga dina idéer :)
  Jag kan nog inte bli snickare (heller) - kan varken sticka eller virka och avskyr bruksanvisningar :)
  Ha en ny fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stick och virkmönster har jag inga problem med, men bruksanvisningar i allmänhet är min fasa.

   Radera
 2. Nu blev jag nyfiken, kan undra vad det är som du bett Göran att göra till dig.

  SvaraRadera
 3. Vad är bättre än att man kommer hem full av inspiration och förnyelsekraft.
  Tillsammans kan ni två fixa till precis vad som helst, det har jag märkt redan tidigare här i din blogg. Spännande, få se vad som är på gång?
  Ha en fin måndag, här regnar det ymnigt och välbehövligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag riktigt längtar efter att få sätta igång med alla ideér som far runt i mitt huvud just nu. Regnet strilar ner här också. En perfekt dag för att starta på lite projekt.

   Radera
 4. Vilken tur du har Göran. Undra om han är lite orolig när du är ute och far och är rädd för att projektförslagen ska bli för STORA. Tänkte mest på Dallas som jag förknippar med stora saker. Vi får väl se vad som händer. Lyd nu Rasmus.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sägs ju att "allting är större i Texas" och det ligger en viss sanning i det. Det megastora projektet jag har planer på fick jag idén till i Dallas. Jag måste hålla mig på svensk mark nu ett tag och agera arbetsledare.

   Radera
 5. Ni är ett bra team!
  Idag är det varvat med sol,regn och blåst!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi jobbar bra ihop och det är mycket roligare när man kan hjälpas åt.

   Radera
 6. Ska bli spännande att se vad du nu har hittat på som Göran ska fixa :)
  Förstår att Rasmus tycker du ska stanna hemma ett tag nu - han har såklart saknat dig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har många nya idéer som jag vill ha förverkligade. Rasmus och jag träffas vanligtvis väldigt ofta så det känns lite konstigt när vi inte kan göra det. Som tur är så finns ju Skype.

   Radera
 7. Spännande med dina idéer!
  Glad måndagskram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nya idéer gör att jag blir mycket piggare och på gott humör.

   Radera
 8. Klart att en ritning gör det hela mycket lättare och det låter spännande med ett nytt projekt. Så några dagar får du nog hålla dig hemma ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte serva med kaffe och god mat så inte Göran tröttnar på mina förslag.

   Radera
 9. Guld värt att ha en "Göran" som gör´et när man har projekt på G. Kan man få hyra honom? ;)
  (En "Ernst" skulle också gå bra ...)
  Som sagt, nu får du hålla dig på skånsk mark ett tag så projekten kan gå från ritbord till verklighet. Lycka till, till både idékläckare och konstruktör!
  Må gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Göran är uppbokad för lång tid framöver, så någon uthyrning kan det inte bli tal om.

   Radera
 10. Jag älskar att resa, tycker jag gör det alldeles för sällan..
  Jag blir så sjukt imponerad av dom som kan rita. Det skulle jag med vilja kunna..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att komma till nya platser och se lite annat än man är van vid.

   Radera
 11. Hej, jag hoppas du verkligen uppskattar vilken pärla till karl du har därhemma! Alla mina män har varit totalt opraktiska! Kan inte begripa hur jag valt, o dessutom kombinerat med min egen totala okunskap i ämnet. Det som inte går att fixa med silvertejp det får man kasta, min devis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göran är mycket händig och det är en fördel när vi bor i hus, men vi får inte glömma bort att hans fru också är en pärla....hmhmhm.

   Radera