måndag 26 juni 2017

Och regnet det bara öste ner


Denna midsommarhelgen var den regnigaste på länge. Åtminstone vad jag kan minnas. Det började redan på midsommarafton att mulna till och sen kom regnet och blåsten. Midsommardagen gick i samma stil och även söndagen. Vi satt inne och åt sill och potatis, och det smakade lika gott där. Matjessill är något som vi äter lite då och då hemma hos oss. Det är nyttigt att äta fisk i alla former, men Göran är ingen fiskälskare så det blir tyvärr alldeles för sällan här. Makrill och tonfisk går lätt att få in i menyn precis som inlagd sill med olika smaker serverade tillsammans med kokt ägg. När det kommer till riktiga fiskmiddagar är det nog egentligen bara laxen som får godkänt.

Bo och Rasmus tycker om att fiska och när de har lyckan med sig och får någon fisk så äter de den gärna. Det konstiga är att även Göran var en flitig fiskare när han var ung, men han har aldrig gillat att äta fisk. Jag minns att jag var med honom och en kompis en gång vid havet. De brukade fiska på klipporna vid Kullen. Det var inte det lättaste att klättra där och jag satt sen hela tiden och funderade på hur jag skulle våga klättra tillbaka. Det förtog hela glädjen av att kunna sitta och titta på den fantastiska utsikten.

Det förvånar mig stort att Göran vågade klättra på klipporna och nästan utsätta sig för livsfara, men att smaka på sådana delikatesser som surströmming eller sushi vågar han inte. Jag förstår mig inte på honom alls.


20 kommentarer:

 1. Ni har nog haft mera regn, än vad vi haft nu under midsommarhelgen. Stundvis har tom solen skinit.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det uppehållsväder men väldigt blåsigt.

   Radera
 2. Haha ... jag förstår Görans inställning till surströmming och sushi - det äter inte jag heller! Vi äter annars gärna fisk och det blir minst en, oftast två gånger per vecka.
  Vi har haft omväxlande väder under helgen och det tycks fortsätta även idag. Jag är fortfarande glad åt varje droppe, för även om det kommit en del, så behövs det ännu mer!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs regn, men jag hade gärna sett att det kom på natten.

   Radera
 3. Har ni "välsignats" med så mycket väta, synd att det drabbade just midsommarhelgen! Men det blöta behöver vår natur - om man nu ska vara förnuftig och det ska man förstås vara, ibland i alla fall... Här regnade det litet under sen eftermiddag midsommarafton, igår, igår kom det endast någon skur. Vi har haft hyfsat väder, även om man kunde önska att midsommarafton skulle varit uppehållsväder. Å andra sidan dämpar det nog supandet hos ungdomarna! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polisen tyckte kanske att det var toppenväder.

   Radera
 4. Men så tröttsamt med vädret där hemma :(
  Jag kan riktigt känna hur rädd du var när du satt där på klipporna vid Kullen och inte visste hur du skulle komma tillbaks.....
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag skulle jag aldrig ens fundera på att klättra där.

   Radera
 5. Jag tycker mycket om torsk och lax men resten går bort. Så vår kost med disk bli kanske lite enahanda... Vädret ja, suck säger jag bara!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Här bjöd midsommaraftonen på mulet väder med korta solglimtar. Midsommardagen var mulen och blåsig och "annandag midsommar" var ösregnets dag. Idag har det också regnat under eftermiddagen.
  Surströmming = MUMS! Lutfisk = MUMS! Lax, sill, m.fl. befjällade och befenade djursorter är jättegoda men tidvis är jag urdålig på att få fram dem på bordet.
  Nu hoppas vi på soliga dagar — och regniga nätter.
  Må väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar fisk...bara jag själv slipper rensa dem och bena ur dem.

   Radera
 7. jag väljer surströmming och sushi före hala klippor.
  Bra att det är rättvist utdelning på tid!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Surströmming äter jag, även om det inte ett är förstahandsval, om jag får välja vill säga. Sushi skulle jag gärna vilja prova, men det är attans så glest mellan sushiställena här på Gotland och de få gånger jag varit i storstan har det inte blivit av. Men ännu är det väl inte för sent!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna testa nya maträtter. Indisk mat gillar jag med.

   Radera
 9. Svar
  1. Inomhussysselsättning är det enda som duger.

   Radera
 10. (ätit tre surströmmingar på tre fester...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter inte heller så många varje gång.

   Radera