tisdag 13 juni 2017

Pauser behövs inte


Zoé tycker att det är fullt ös som gäller. Det är bara att hänga på. Det är bra med någon som puschar på så man inte slöar till. Jag känner mig så pigg och redo att jobba här hemma nu efter träningslägret i Luxemburg. Även om inte planet var framme förrän efter 10 på kvällen, så var Zoé med och mötte mig på flygplatsen. Hon hade pingstlov den veckan. På torsdagen följde jag med på tennisskola. Det var 7 barn i åldrarna 3-5 år som lekte och fick lära sig serva lite. De två tränarna som hade hand om barnen var fantastiska. De fick alla barn att stå tysta och lyssna på instruktioner, och sen försökte de göra som tränaren sagt. Det var givetvis mest bollekar, men det gjorde också att barnen tyckte det var kul. Passet varade i 2 timmar och sen åkte vi hem för Katarina skulle jobba på eftermiddagen.


Zoé hade många idéer om vad vi två kunde göra. Favoritdockan Rosie var givetvis med på allting.


Först bakade vi en tårta till Rosie av lite hårdsmälta ingredienser och den måste givetvis dekoreras med icing. Hon plockade fram en liten tub och dekorerade osynligt med den. När Rosie ätit tårtan var det viktigt att hennes tänder blev borstade och då åkte tuben fram igen. Nu var innehållet helt plötsligt förvandlat till tandkräm. Lite senare på eftermiddagen bestämde vi oss för att sätta oss på altanen för det var så varmt och soligt. Än en gång plockades tuben fram som nu innehöll solkräm. Jag måste ta reda på vad det är för märke för det var väldigt praktiskt.


Zoé, som är mycket musikintresserad, är lycklig ägare till en discolampa. Vi drog ner persiennerna så det blev mörkt i hennes rum och sen tände vi den och satte på musik. Discoeran gick mig helt obemärkt förbi, så jag kunde inga diskodanser men jag hade en bra lärare och kom ganska snabbt in i det. Kanske jag inte hade fått så höga poäng av domarna i Let´s dance, men Zoé uppmuntrade mig hela tiden och sa:" Bra mormor!"


Det var inte lika svårt som att dansa Moon walk, som Rasmus och jag testade för en del år sen. Då behövdes var sin vit vante som rekvisita.


Jag undrar så vad Daniel och Hanna planerar att lära mig för någon slags dans. Line dance blir kanske för mesigt. Det måste nog vara något med lite fart och akrobatik....som hip hop eller break dance. Jag har sett att de slänger sig på golvet och snurrar runt. Att ramla ihop i en hög på golvet ska jag nog klara av, men jag hoppar över snurrandet...inte för att det är svårt...men jag blir så lätt yr.

20 kommentarer:

 1. Det låter som om du hade fullt upp med trevliga saker. :)
  Minns när min farmor kom och hälsade på och jag ville leka med henne hela tiden.
  Break dance får vi väl hoppas att du inte behöver dansa. ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog lite väl vanskligt att ge sig på, kanske.

   Radera
 2. Man må säga vad man vill men att vara med barnbarnen föryngrar en. Du är ett klart bevis på det. Break dance nästa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn struntar i ålder. Det som de kan göra förväntar de sig att andra också kan.

   Radera
 3. Ett "flås"-befrämjande träningsläger du varit på. Tur att du hade en uppmuntrande PT. Bra nu med kondis för sommarens alla kommande aktiviteter. --- Att ramla ihop i en hög på golvet klarar jag också. Galant! Skönt med något som man inte ens behöver träna. Men hopp, snurr och sånt lämnar jag glatt över åt andra. ;)
  Soliga hälsningar från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tränade upp min kondis och det behövdes verkligen. Ganska kul att prova på sånt som man normalt inte gör annars.

   Radera
 4. "Heja mormor" Vem vet snart så kanske du ligger på golvet och dansar runt. För visst kan barnbarnen få mor- och far-föräldrarna till "nästan" vad som helst.
  Än så länge räcker det med att jag sitter på golvet med Astrid, eller ha henne i famnen. Men hon är ju bara 16 månader. Hon lär få mormor till nästan vad som.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarnen är experter på att övertala.

   Radera
 5. Härliga ungar - kul med Zoés kretivitet ... heja mormor!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får lära mig mycket av barnbarnen som jag aldrig ens drömt om att göra.

   Radera
 6. Förstår att det var full rulle hela tiden och att pauserna blev få! Men härligt med så kreativa och pigga barn :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vila kan jag göra när jag är hemma.

   Radera
 7. tänk om man fick lite v deras energi

  SvaraRadera
 8. Du är en hipp mormor/farmor!!!!
  Tyvärr så blev det ingen människoprins!
  Bättre tur nästa gång!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Zoé är verkligen en riktig lite prinsessa! Så söt :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är givetvis partisk, men jag håller med.

   Radera
 10. Nej, men visst är det onödigt med pauser, slöseri med tid, tycker nog den riktigt unga generationen... Jag blir skittrött efter ett dygn som ensam med två som troll! Men roligt har vi... :-)

  Ni verkar också ha haft mycket skoj för er. Det här med konstiga danser kan vi nog avstå från, både du och jag, misstänker jag i alla fall. Jag har slutat dansa, brukar jag säga! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man är knappast lika vig som barnen längre.

   Radera