onsdag 14 juni 2017

Mother´s Day - Mors dag - Mammen Dag

Så länge min mor och min svärmor levde så firade vi dem alltid på Mors dag, men jag kom överens med mina barn redan när de var i tonåren att det var inte en dag som jag ville bli firad. De fick gärna ge mig presenter och komma och hälsa på när de flyttat hemifrån, men det behövde inte tvunget vara på Mors dag. Jag tycker det är roligare med spontana besök och presenter lite när som helst.


I år, däremot, har jag varit med om mycket Mors dagsfirande. Hanna döptes ju på Mother´s Day den 14 maj och efter dopet samlades vi alla på en restaurang. Den var fullsmockad! Som jag berättat tidigare så firas mamma genom att hon blir utbjuden på restaurang. Det tycker jag förståss är en trevlig sed. Varför tar vi inte efter den i Sverige? Då hade jag kunnat tänka mig att börja fira Mors dag igen. Nu vet jag inte om det är lika på alla restauranger, men i varje fall på den här så fick alla mammor var sin ros när det var dags att betala notan.

När vi varit hemma i ca två veckor var det dags för Mors dag i Sverige som gick väldigt obemärkt förbi, precis som jag ville ha det.


Den veckan jag var i Luxemburg så var det Mammen Dag på söndagen. Katarina och jag var och shoppade lite på lördagen, och då slank vi in i en parfymbutik. Expediten föreslog att Katarina skiülle bli medlem och få lite extra rabatter och det lät inte så dumt. Hon fick redan 30% på första köpet. Dessutom delades ut en liten flaska eau de toilette från Hermés och en minitub med serum från Dior. De här två sakerna fick jag behålla. Om effekten av det här serumet står i proportion till priset så räknar jag med att vara vacker som en dag inom kort. Innan vi gick därifrån fick Katarina och jag var sin röd vallmo. Det var ingen äkta blomma, men den var mycket söt. Den tålde t.o.m. en omild behandling i resväskan hem. Nu står den i en vas på mitt nattduksbord som prydnad.

12 kommentarer:

 1. Själv tycker jag inte att det ena utesluter det andra. Visst är spontana besök och det vardagliga umgänget det viktigaste men jag firar gärna dagen. Här har vi under många år haft som tradition att bjuda hem våra mammor samt syskon med barn på en grillunch. Men tiderna förändras för min mamma finns inte längre och svärmor är dement. Däremot träffas vi andra och är man ledig är man välkommen.

  Men att bli utbjuden på restaurang låter inte helt fel det heller. Hoppas skönhetsprodukterna levererar ;-)

  God morgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra idé, tycker jag att bjuda hem båda era mammor. Tyvärr var det drygt 10 mil mellan våra så det blev lite problem där. Nu har jag två av mina barn boende utomlands så det är inte heller det lättaste. Jag tycker att alla ska få göra det som passar bäst för dem utan några pekpinnar. Då blir det roligare. Jag väntar spänt på resultatet av serumet.

   Radera
 2. Det viktigaste är att man träffas. Vilken dag det blir kan variera.
  Trevligt med ert besök på restaurangen och parfymbutiken.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tycker jag med. Det som passar för en passar inte för alla.

   Radera
 3. Jag tycker inte heller man bara behöver träffas när man ska fira något! Man kan träffas när som helst :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir som en fest ändå när man träffas.

   Radera
 4. Man skulle ju velat se ett foto före och efter serumbehandlingen. ;)
  Det finns många som resonerar om Fars- och Morsdag som du gör. Min syster Kerstin och hennes familj t ex. Var och en gör som de känner för, men att bli bjuden på morsdagsmiddag tackar man ju inte nej till.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte det var en väldigt bra idé att bli bjuden på middag.....men det går klart lika bra att bli bjuden vilken dag som helst. Haha! Det där med före och efterfoton får jag nog fundera lite på.

   Radera
 5. Hej, jag har högljutt protesterat Mors-dagstraditionen i alla år. Varför ska mammor bjuda på hemlagade middagar på morsdag o de vuxna barnen kommer undan med att ha med sig en blomma när de kommer??? Protest protest, så skulle aldrig hända på Fars dag, eller hur. Bra idé att bjuda ut mor på krogen!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det ska vara mors dag varje dag .Eller rättare sagt man ska tänka på varandra vara rädda om varandra!
  ... Mycket tänkvärt finns i dom böckerna!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det. Mors dag behöver inte vara en bestämd dag....det kan vara när som helst.

   Radera