fredag 30 september 2016

Säg upp dig från jobbet!


Den uppmaningen fick jag igår via ett SMS. Ska jag säga upp mig och inte vara pensionär längre? Hur gammal eller ung blir jag då? Det måste väl bli nån förändring om jag nu inte ska vara passionista mer. SMS:et kom från Casumo. Jag har sett reklam för dem på TV, men inte lagt på minnet så noga vad det gällde. I vilket fall som helst så blev jag erbjuden 200 gratisspel och jag kunde bli miljonär redan samma kväll. Det lät väääääldigt lockande. Men sen började min misstänksamma hjärna att komma med lite invändningar. Hur kunde jag bli erbjuden 200 gratisspel och kanske vinna en miljon?  Det är säkert mer än jag som fått det erbjudandet och tänk så många miljoner de skulle var tvungna att dela ut. Casumo måste gå i konkurs så det visslar om det...och det vill jag klart inte, så jag struntar i deras erbjudande.


Inte nog med att det kommer sms, det kommer även samtal. Vissa telefonnummer känner jag igen att det är från företag som sysslar med försäljning. Då brukar jag undvika att svara. Vilket trist jobb det måste vara att ringa upp folk så där stup i kvarten. Jag tror aldrig de nån gång får höra av den som svarar:"Nej, men så kul att du ringde! Vad har du på hjärtat?" I så fall hade nog den som ringt upp svimmat.

29 kommentarer:

 1. Det därmed spel, är inget för mej. Jag tjänar pengar på att inte spela.
  Skulle köpa två triss i present, för ett tag sen. Sprang i full fart in i spelbutiken och bad om triss och fick frågan "vilken sort"?
  Finns det fler? Så dålig är jag på spel och lotter. Spara du dina frispel och låt casinot tjäna på någon annan. För miljonerna kommer du med all säkerhet inte vinna.
  /P

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. spela gör jag inte heller - köper böcker för pengarna i stället :)

   Radera
  2. Jag har också NIXAT, men tyvärr slinker en del genom ändå.

   Radera
 3. Jag fick också ett sådant SMS igår. Kanske att vi skulle säga upp oss ifrån staten, det är liten lön då man är statsanställd, som vi är.
  Nej det är nog inget för oss.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade aldrig vunnit den där miljonen ändå, så det får vara för mig.

   Radera
 4. Klokt beslut av dig. :) Jag fick precis ett sådant samtal. Som vanligt svarar jag aldrig.
  Helgkram Bosse

  SvaraRadera
 5. Jag år också såna sms och samtal .
  SVAR:.Det är mycket lättare och roligare att röra sig till musik!
  Ha en bra fredag!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Telefonförsäljare har jag inte varit "utsatt för" på bra länge, men de där tjusiga erbjudandena i mejlboxen är desto flera. Ett tag fick jag det ena glädjemejlet efter det andra om att jag vunnit en 55-tums tv. Bara att bekräfta som skulle den komma. Och jag hade minsann en väldig tur, för det var bara jag och nio personer till i hela landet som hade chansen. Jag behöver väl inte säga att jag avstod!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är tydligen lika misstänksam som jag.

   Radera
 7. Casumo - har också sett reklamen. Och telefonförsäljare nobbar jag direkt, numera. Åkte dit för något år sedan och hade ett sjå att få rätt. Vilket jag dock fick till slut.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper aldrig nåt av varken telefonsäljare eller de som ringer på dörren. Har hört alldeles för många skräckhistorier om hur människor har blivit lurade.

   Radera
 8. Jorå, visst har jag också fått ett sms,,,,men hellre det än att dom ringer stup i kvarten o försöka sälja något jag inte vill ha eller behöver. Har ett barnbarn som en kort period försökte sig på en karriär som telefonförsäljare, jag bara baxnade när jag hörde hur det hela gick till. Nå, blåst blev han på det mesta av förtjänsten men jag tror han ändå lärde sig mycket, bland annat att respektera olika yrkesgrupper och att man ibland får ta det som det kommer...Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som ringer upp gör ju bara sitt jobb, men jag tycker det skulle förbjudas helt. Sådana företag är onödiga.

   Radera
 9. Trots nix och blockering av alla reklamnummer kommer ständigt reklamsamtal och sms. Det är såå irriterande. Bättre att själv få efterfråga något, som tex i går när jag träffade en lottförsäljare och sa att jag skulle behöva 1,5 miljoner. Han rekommenderade en slags bingolott så nu väntar jag bara på att få teckna mig på en nybyggd lägenhet här intill ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Men så bra att han hade just en sån lott som du ville ha. Hoppas jag träffar på en lika skicklig försäljare nånstans.

   Radera
 10. Med avsky ser jag att spelreklamen snart tagit över all reklamtid i TV. Jag tycker det är hemskt med tanke på att många är och blir spelberoende. Det är lika illa som krök- och rökreklam.
  Min mobil är sällan påslagen och inte har jag den ansluten till Internet heller. Så där slipper jag reklam. Och hemtelefonen är NIXAD. De få gånger det kommer något mystiskt samtal hem och en röst börjar "sälja in" något eller talar bruten engelska så lägger jag snabbt på luren.
  Såg ni PLUS i torsdagskväll? Visst blir man glödhett förb....d? Ringa till gamla och/eller sjuka människor och lura in dem i sanslösa och dyra teleabonnemang! Ge sig på de svagaste! Det är så fult och samvetslöst att det inte finns ord för det. Inget straff är för hårt för dessa brottslingar. Man blir oerhört arg och frustrerad över alla hänsynslösa typer som rör sig fritt.
  Skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ofta är det äldre som blir lurade, tyvärr. Det skulle vara förbjudet att sälja sina varor eller tjänster på det här sättet. Så himla svårt är det inte att själv ta kontakt med en säljare om man vill köpa nåt.

   Radera
 11. För tokigt rent ut!
  Faktisk har jag ändrad attityd till telefonförsäljare - jag önskar dem dit pepparn gror, men kom på att de ju gör sitt jobb som de kanske inte vill ha men måste - så jag svarar ibland och avslutar med tack för påringningen.
  Värst är ju detta sätt att utnyttja äldre!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör ungefär som du. Innan de hinner säga många ord avbryter jag och säger: "Jag är inte intresserad, men tack för att du ringde. Hej då." Det är ju egentligen inte den uppringande personen jag är irriterad på utan chefen för företaget.

   Radera
 12. Visst är det irriterande med alla dessa "erbjudanden" - både sms, mejl och samtal. De flesta samtalen blockeras via nix, men som sagt en del smiter emellan. Jag brukar försöka avbryta så tidigt som möjligt och tacka för samtalet.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Är så less på alla dessa samtal och sms. Det har blivit så att jag inte svarar längre om jag inte känner igen numret. Tur spärrlistan finns :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har namnet inlagt på de som brukar ringa mig så det kommer upp direkt. Då missar jag i varje fall inga viktiga samtal.

   Radera
 14. Usch ja, måste vara jättejobbigt att ha ett sånt jobb! Jag provade telefonförsäljning en gång som ung, men jag gav upp nästan direkt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En telefonförsäljare måste ha väldigt gott humör och vara hårdhudad, tror jag.

   Radera