tisdag 19 juli 2016

Tänt var det INTE här


Jag har städat i mina hobbyrum de sista dagarna för de såg ut som jag vet inte vad. Ibland bara lägger jag ner saker som jag tänker att jag kan plocka undan senare. Men det där senare varierar lite i tid. Nu var jag helt enkelt tvungen att ta itu med städningen, för Zoé kommer om drygt en vecka, och då vill hon säkert pyssla lite. Rasmus och jag har redan förberett en hel del. Nu är där så välstädat så när jag går ner i källaren stannar jag till lite i trappan och bara står där och beundrar mitt verk. JIPPI! Jag kan se bordet i mitt hobbyrum.

Det angränsande rummet är mer ett syrum, för där har jag mina symaskiner och lager av tyg och sybehör. Göran har monterat en handdammsugare på väggen, som jag tänkte ha att rengöra mina maskiner med och till att suga upp lite småsnafs här och där. Jag har aldrig använt den tidigare, men nu tänkte jag ladda den och satte i kontakten. Poff, sa det och det blixtrade till lite och luktade bränt. Sen blev allt mörkt. Jag svimmade inte, men ljuset försvann. Göran fixade en ny propp och jag satte i kontakten på nytt. POFF! IGEN!!!! Nattsvart i hela rummet. Proppen var hel, så vi begrep inte vad som hänt.

Inne i Görans snickarrum var det lika dåligt med ström. I mitt hobbyrum var allt som vanligt, och jag skulle kunnat bära in mina maskiner och sitta där och sy, men det var värre för Göran. Hans megatunga snickerimaskiner går inte att rubba och naturligtvis måste vi ha ström överallt i huset. Vi kollade runt lite och upptäckte då att tvättmaskinen hade lagt av, men inte torktumlaren. Pannan hade stannat och spisen fungerade inte heller. Görans datarum var rena natten, men inne hos mig var allt som vanligt, tack och lov.

Vi funderade och funderade, och till sist gick Göran ut och tittade i proppskåpet i carporten. Dit går strömmen från gatan innan den går in i huset. Där såg han att en propp lagt av, och när den blivit utbytt så fungerade allt som vanligt igen. Vilken lycka! Den där handdammsugaren åker ändå all världens väg. Jag vågar inte koppla in den fler gånger. Kanske det inte var den som var boven i dramat, men det känns alltid skönt att ha en syndabock och skylla eländet på.

18 kommentarer:

 1. Det är skönt då man kommer till skott med städningen....å sen denhär känslan man får efteråt, att nu har man gjort nytta.

  Ha en fin dag och kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen så gillar jag en rejäl storstädning framför vanlig veckostädning. Då märks det att man gjort något.

   Radera
 2. Wow! Vilket lyxigt hobbyrum du har! Och plats för många att sitta runt bordet och pyssla!
  Jag kan bara tänka mig vilken lycka för lilla Zoé att slå sig ner där tillsammans med dig och Rasmus :)
  Skönt att ni fick rätsida på elproblemet!
  Kram

  SvaraRadera
 3. WOW!!!! Sicken ordning och reda!!
  Bra att ni hitta vad det var för fel!
  Propparna fixade jag själv för ett tag sen.
  ....Jakob är duktig på de mesta .
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Känner igen det där med att jag kan stanna upp och njuta när jag röjt undan i något rum. :-) Skönt när det är gjort. Tillfredsställelse, kallas det visst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns riktigt skönt när man fått allt på plats.

   Radera
  2. Vilken ordning och reda du lyckats skapa. Det är minsann inte så lätt i ett hobbyrum alla gånger. Så välordnat med syrum, hobbyrum och snickarbo med mera och så roligt. Blir på snudd lite avundsjuk men mitt lilla syrum är inte så illa det heller. :)Ha det så gott och njut!

   Radera
  3. När barnen flyttade hemifrån ändrade vi om i rummen så vi fick plats till våra hobbies både uppe och i källaren. Alla rum ska utnyttjas, tycker jag. Jag vill inte ha rum som bara står och samlar damm.

   Radera
 5. Waow, vilket fantastiskt hobbyrum!!!

  SvaraRadera
 6. Ojojoj, vilket välutrustat och prydligt hobbyrum! Pyssel- och hobbyrum är bättre än hälsocentraler! Förebyggande hälsovård! :)
  Jag har också ett pysselrum men det är mindre. Jag skulle gärna ha snickerimaskiner och annat tungt "artilleri" i närheten. I barndomshemmet fanns allt sådant. Saknar det eftersom jag alltid gillat att greja med allt möjligt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är lyckligt lottade som har gott om plats i huset till alla våra hobbies. När barnen flyttat blev huset väldigt stort tycktes det, men vi har lyckats fylla det igen.

   Radera
 7. Svar
  1. Man känner sig väldigt nöjd när var sak är på sin plats.

   Radera
  2. Det är alltid tacksamt att ha något/någon att skylla på. :)
   Tänk vad det ska pysslas när det blir finbesök snart.
   Kram Bosse

   Radera
  3. Jag ser fram emot att få rå om Zoé ett tag.

   Radera