måndag 25 juli 2016

I rosenrött jag drömmer


Rosa är inte min favoritfärg utan det är som de flesta vet en helt annan kulör som får mig på gott humör. Jag tycker trots det att rosa är en vacker färg, lite beroende på vilken nyans det är. Så är det väl med alla färger. Man gillar en nyans mer än en annan.


Under sommaren brukar jag ha rosarutiga gardiner med en blommig kappa i köket.


Det mindre fönstret som är framför diskbänken fick bara sidogardiner eftersom inte tyget räckte till mer.


Utanför fönstret samlas småfåglarna och äter och det är så mysigt att stå och kika på dem. Då och då så kommer ekorren också hit. Här har han tagit en fikapaus på en gren. 


När jag bytte till rosa gardiner var jag också tvungen att skaffa en annan paradhandduk än den gula jag haft tidigare. Det måste vara något som gick i färg. Jag hade en halv gardin i ljusblått....var den andra halvan tagit vägen vete fåglarna. I vilket fall som helst så räckte den biten jag hade kvar till en paradhandduk. För att den skulle matcha gardinerna färgmässigt sydde jag på en bred rosa brodyr och ovanpå sömmen en remsa av samma tyg som gardinkappan. Det är små ljusblå blommor på den. 


På hyllan står en paketcykel som jag fick när jag tog studenten. Då var det planterat levande blommor i cykelkorgen. Den har i många år legat i ett skåp men jag tycker den är för fin för att gömmas så jag limmade fast rosenknoppar från en bukett med sidenblommor och nu pryder den sin plats. 


Ovanför den långa skänken har det tidigare hängt en gammal broderad bonad. För att den skulle hänga rakt fick jag sy fast tre ringar bakpå och således sitter det kvar tre spik i väggen. Det gäller att ha något där som döljer dem.


Jag plockade fram pepparkaksformar och använde två hjärtformar i olika storlek. Det blev ett stort blått hjärta i mitten och sen fyllde jag på med mindre i olika tyger.




Jag stoppade dem med vadd så de blev lite "bulliga".  För tillfället har jag pippi på att sy hjärtan i olika storlekar och färger. Hjärtan kan man aldrig få för många av. 


27 kommentarer:

  1. Rosa är inte min favoritfärg heller, men jag måste medge att dina gardiner är väldigt fina! Så fint du har det och så himla händig du är!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag måste försöka få in lite olika färger här hemma. Orange är ju inte allas favoritfärg.

      Radera
  2. WOW!!! Så händig du är!!Du har inte tummen mitt i näven!
    SV:..Balder år en väluppfostrad "påg"
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Rosa är fint, min dammsugare är rosa, roligare att städa med en rosa dammsugare, även min golvmopp hihi. Älskar min rosa fleecejacka. Så jag håller med dej. Ha en fin dag, kraam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag letar efter en orange dammsugare...orange mopp har jag redan.

      Radera
    2. Haha coolt, lycka till, kram

      Radera
  4. Så hemtrevligt och ombonat det ser ut :) Rosa gillar jag! När jag var barn ville jag alltid ha en rosa heltäckningsmatta i mitt rum....men då sa man att de var allergiframkallande, så jag fick aldrig någon. Men det är ju inte försent än :D
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Zoés älsklingsfärg är också rosa...och lila. Det är lite prinsessefärger. Min äldsta dotter älskade med rosa när hon var i tonåren, men nu är det lila som gäller.

      Radera
  5. Vi har en ganska mörk köksavdelning så jag har tagit bort alla gardiner. Det ser väldigt fint ut med dina i alla fall. Diskbänken har jag placerade exakt på samma ställe som du, under ett stort fönster. Jag blev sugen att sätta upp en hylla ovanför när jag såg ditt foto! Kul idé med hjärtana - de är jättesöta!
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Göran har snickrat den hyllan jag har ovanför mitt fönster. Jag ville ha nånstans att sätta de gamla keramikflaskorna.

      Radera
    2. Jag gillar rosa, har det i sovrummet. Tur att vi tycker olika.
      Du är så pysslig. Förstår att du har nedräkning. // kram

      Radera
    3. Nu är det bara 4 dagar kvar.

      Radera
  6. Fina bilder :) Gillar rosa.

    SvaraRadera
  7. Hej, så pysslig du är! Jag får inte till något med händerna, förutom mina tavlor då. Precis som du så vill jag ha färg i tillvaron, den vita trenden funkar inte alls för mig. Sen är det ju lite annat när man äger sin bostad, då rustar man mera och offrar slantar för att göra om, jag känner att "det får duga" som det är, piffar bara upp med lite loppisfynd ibland, billigt och bra så man har råd att byta när man vill. Just nu har jag vant mig vid mattlösa golv, det blev på tok för jobbigt med smutsiga mattor som inte funkade att tvätta i maskin. Har man tre pälsdjur som både fäller och kräks mellan varven så är det mest praktiskt utan mattor. Dessutom har jag fina trägolv väl värda att visa...
    Ha det fortsatt gott i sommarvärmen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad duktig du är. Helt rätt. hjärtan kan aldrig bli för många. Bra att du plockade fram den tuffa cykeln igen.
      Kram Bosse

      Radera
    2. Paula: Jag gillar att ändra om hemma. Möblera om gör jag inte lika ofta numera, men det går ju alltid att ändra lite på detaljerna. Jag har också "mattfritt" i en del rum fastän vi inte har husdjur.

      Radera
    3. Bosse: Bättre att ha sina saker framme än gömma undan dem i skåp där ingen har nån glädje av dem.

      Radera
  8. Hemtrevligt och ombonat! Även om jag inte pysslar själv gillar jag när andra gör det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag tycker själv det är trivsamt om man plockar fram lite saker som passar till ens personlighet.

      Radera
  9. Tack för mysig kökstitt! Så fint det blev med gardiner, paradhandduk och söta hjärtan. Du är en fantastisk "pyssel-maja"! Vad bra att den gulliga cykeln fick komma ut i ljuset.
    Jag tror att många småtöser har rosa som favoritfärg. När en av mina brorsdöttrar var liten så fanns det bara en färg; ALLT skulle vara rosa! Själv har jag svagt rosa väggar i arbetsrummet, men nyansen är så ljus att man nästan måste kolla mot det vita taket för att se skillnad. Färg är härligt - den vita inredningstrenden faller mig inte i smaken.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har aldrig heller fastnat för det vita som är så modernt. Jag vill ha lite färg runt ikring mig så jag får lite energi. Färger påverkar mitt humör väldigt mycket.

      Radera
  10. Så jättegulligt du har hemma. Jag gillar din stil. Har också svårt för det där moderna vita sterila. Nej färg och form ska det vara. Blev faktiskt lite förälskad i din hjärtgirland. Jättefin. Du är duktig av skapa vackra ting.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag hittar många bra tips på datorn, och ofta kan man ladda ner gratis mönster därifrån också.

      Radera