torsdag 21 juli 2016

En olycka kommer sällan ensamDet dröjde bara ett par dagar efter eleländet så kom nästa bakslag. Dammsugaren smällde och blev jättevarm. Den brukar bli lite varm ovanpå, men nu var det nästan så man inte kunde ta på den. Konstigt att saker och ting alltid händer så där plötsligt. Vi har visserligen en dammsugare nere i Görans snickarrum, men den är ganska dammig av förklarliga skäl. Givetvis skulle vi kunna torka av den och använda här uppe, men det är lite bökigt att bära en dammsugare upp och ner för trapporna varje dag. Jag har länge pratat om att jag vill ha en egen liten dammsugare till mina hobbyrum, men det har stupat på att jag inte hittat någon som var orange.

Den dammsugare som nu började bete sig underligt köpte Göran för ca 5 år sedan och då skrev jag ett oroligt inlägg om den här. Jag behövde inte bekymra mig nämnvärt för Göran har varit väldigt givmild och låtit mig använda den flera gånger. Nu var det däremot han själv som använt den innan den började låta så konstigt. Slangen liksom hoppade till och det hördes som om det satt en sådan där pappersflärp man satte på cykelhjulen för att de skulle väsnas lite. När vi kopplade slangen till utblåsarröret kom inget ut därifrån och vi kunde inte se något, så ett tag trodde vi att det var något med motorn. Jag föreslog ändå att vi skulle sätta igång maskinen utan slang....och då lät den som vilken annan dammsugare som helst. Alltså måste felet finnas i slangen. Vi riste och knackade på röret och plötsligt fick jag syn på en liten grej, som liknade en kork. När jag pillat ut den visade det sig vara ett fingerborg. Just det fingerborg som jag letat förtvivlat efter för någon dag sedan. När röret var rensat sög den som vanligt igen och vi kunde pusta ut för denna gången. Undras vad som kommer att strula härnäst.

18 kommentarer:

 1. Ja, tänk vad mycket märkligt som "hoppar" in i dammsugaren i bland!
  Men vilken tur att du hittade din fingerborg :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dammsugaren hittar allt som man inte själv ser.

   Radera
 2. Händer en sak så brukar fler följa, tyvärr..
  Inte kul när det är så dyra saker som går sönder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att det ofta blir så. Det är ju oumbärliga saker så man kan inte strunta i dem.

   Radera
 3. Snabeldraken brukar sluka allt :-)
  SV:..Det luktar gott av rosor i rummet!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad en fingerborg kan ställa till det. Jag har haft en orange dammsugare en gång i tiden. Det var en tuff liten variant.
   Det stämmer verkligen att olyckor har en tendens att klumpa ihop sig. Vi har också drabbats av det sista veckan. Sist var det mikron. Det såg riktigt läbbigt ut när det brann därinne.
   Bra att ni lyckades lösa problemet.
   Kram Bosse

   Radera
 4. Yvonne: Den är ibland lite för effektiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bosse: En orange dammsugare måste göra städningen till nåt man längtar efter.

   Radera
 5. Oj nu tror jag att jag smäller av,,läste om dina elstörningar,,och tro det eller ej..När jag kom hem från stan idag,så behövde jag ladda mobilen,,tji ström,,upptäckte att även datorn lagt av..Började kolla säkringarna,alla hela,rackarns..Konstaterade efter en stund att det var mitt grenuttag som lagt av,ett med 6 uttag..Undrar hur ett sådant bara kan lägga av sådär,där finns en av/på knapp,det är den som jävlas,nu har jag fixat ström igen..
  Namnsdagar är inget vi firar heller,kan bli ett grattis bara,,om man kommer ihåg..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett grenuttag här med där knappen inte fungerade. Kanske det var den som slog ut allt och inte handdammsugaren. Men jag vågar inte testa med den igen.

   Radera
 6. det elektriska ska man vara försiktig med - vi tvättar och diskar aldrig när vi inte är hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har samma åsikt om det elektriska. Det måste vara fackmän som tar hand om det.

   Radera
 7. Det mesta har sin förklaring. Tur det gick bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes mycket underligt att inte ha någon ström till huset mer än till vissa rum.

   Radera
 8. Det är så typiskt! Ena dagen använder man en apparat/maskin/pryl och den är helt okej. Men dagen därpå startar den inte. Vad har hänt under natten???
  Jag har märkt att det ofta är tre saker som går sönder ungefär samtidigt. Hm, ibland är det nästan så man kan misstänka att prylar har någon slags hemlig kommunikation nattetid där de kommer överens om att "nu lägger vi av". ;)
  Ha en skön Skånefredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Så är det säkert. Jag väntar bara på att den tredje grejen ska paja nu i helgen.

   Radera
 9. Visst är det konstigt, men uttrycket "En olycka kommer sällan ensam" stämmer ofta alltför väl...

  SvaraRadera