fredag 22 juli 2016

PTAtt ha en personlig tränare eller en PT som det så vackert heter är toppen. Alla kändisar berättar om att de har en person som lägger upp deras träning och peppar dem. Jag tror förståss att det kostar en hel del, och det är knappast utrymme för den sortens utgifter när man är pensionär. Då är det tur att man har barnbarn. Rasmus har bott här väldigt mycket sen skollovet började och han drar ut mig på en promenad varje kväll. Jag får väl erkänna att jag inte är så sugen på det varje gång han undrar om vi ska gå ut en runda, men jag följer ändå med. När vi kommit in igen så är jag naturligtvis glad att jag slog undan alla dumma tankar att stanna hemma. Jag känner mig pigg och som en helt annan människa efteråt.

Nästa vecka börjar Rasmus föräldrar andra delen av sin semester så då flyttar han hem. Jag har nog inte en sån tur så Göran frågar mig om vi ska ta en promenad. Han är precis lika bekväm som jag. Varför känns det så motigt att göra saker som man egentligen mår bra av? Det är inte det att jag inte har tid, för jag bestämmer själv över min tid. Jag måste lära mig att prioritera på ett annat vis. För en del år sedan valde jag en sträcka som jag skulle gå....på låtsas. Jag tog reda på hur långt det var till Zoés adress i Luxemburg och sen gick jag motionsslingorna här hemma och räknade ut hur långt jag gått varje dag. Då kunde jag rita in på en karta var jag befann mig på min låtsasvandring. Det gick mycket lättare när jag hade ett mål, så jag får nog leta upp en plats jag ska ta mig till och börja räkna steg igen.

18 kommentarer:

 1. Att ha en egen PT är en lyx!
  Du får gå ut och gå och låtsas att din PT är med dej!
  SV:. Det är roligt med trevliga överraskningar!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar på vart jag ska gå denna gången.

   Radera
 2. Vad kul med "låtsassträckorna". Då har man ju ett mål när man går ut :)
  Hoppas ni får en trevlig fredag, med eller utan motion!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog tveksamt om Göran och jag promenerar nåt i kväll.

   Radera
 3. Svar
  1. Det har jag med, men två av dem har jag på distans.

   Radera
 4. Om du vill ta en riktig lååångpromenad så kan du vandra hit upp till mig. Det blir en nätt liten sträcka på si-så-där 150 mil. Det blir en rejäl motionsrunda, det. På med skönaste skorna så dukar jag bordet för välkomstmiddagen! :)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken toppenidé! Den nappar jag på direkt. Ska bara ladda ner kartan och snöra på mig gåskorna sen sätter jag igång. Vi ses.

   Radera
 5. Hej! Det där med träning var också problem för mig. Jag går förstås tre promenader med hunden varje dag. En halv timme åt gången, ibland mer. Det beror på vädret.Men så fick jag Spinal Stenos och fick börja på sjukgymnastik. Det blev jag fort trött på så det var bara att ta sig i kragen och börja på ett gym. Ett gym som ligger där min gamla arbetsplats var. Det var Eiser. Gymmet heter Kraftverket. Där har jag nu gått sedan den 3 Februari 2 gånger i veckan. Det fungerar bra för om man tänker på priset så tycker man att man inte kan bli hemma. Nu efter 5 månader känns det bra att köra dit.Men det gäller att komma i gång.Ha det bra. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det svåraste är nog att komma till skott nån gång. Startsträckan kan vara rejält lång ibland.

   Radera
 6. Hej! Nu är jag tillbaka hemma efter en härlig resa på Kreta. Jag har läst lite i din blogg, men inte hunnit skriva något i min egna ännu.
  Det är mycket att sköta då man varit borta i en vecka.
  Och du har ju också fullt upp.
  Men jag har ändå en liten fråga. Har tänkt att åka till Råå på semester, och skulle därför vilja ha lite utflyktstips. Vi har *Fredriksdal, *Helsingör, *Sofiero, *Ramlösabrunn. Vad är mer nästan ett måste att besöka?
  Jag har heller ingen PT, skulle kanske behöva det, för nu har jag en inbyggd flytväst. //Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Inbyggd flytväst finns här med. Från Kärnantornet är utsikten enorm, men det är lite jobbigt att ta sig upp det. Precis ovanför Kärnantrapporna kan man också se Danmark och upp dit går det att ta hiss. Det betror lite på hur pass långt från Hbg ni vill åka och hur länge ni stannar. Annars är Mölle och Torekov värda ett besök liksom Ängelholm.

   Radera
 7. Vilken bra idé! Ja ska nog hitta på ett mål som jag kan gå till - i min egen omgivning! tack för tipset! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligare att ha ett mål och gå till än att bara gå på måfå.

   Radera
 8. Vilken toppentränare du har i Rasmus. Du får be honom göra ett schema som du följer när han inte är hos dig.
  Tittade in i ditt pysselrum. Jösses vilken ordning. Hmm......du kanske kan bli städa-hobbyrums-PT åt mig. Skulle verkligen behövas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har jag inte samma ordning alltid, men det gäller att njuta så länge det varar. Rasmus kommer troligtvis nästa vecka igen när Zoé är här, så då blir det motinerande igen.

   Radera
 9. Jag vill också ha en PT som drar ut mig på sköna promenader :) Jag går mycket, men för långsamt för att det ska kunna kallas träning - måste ju titta på blommor och insekter - tror kameran får mer träning än jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja din kamera ligger då inte på latsidan.

   Radera