onsdag 15 april 2020

Smittad?


Det är tydligen inte bara vi människor som är mottagliga för virus. Min dator mår inte heller särskilt bra. Jag har fått meddelanden från några bloggvänner att det går inte att kommentera hos mig, och jag har själv problem med att kommentera hos en del. Än så länge går det bra att läsa hos alla, och det är egentligen det viktigaste. Kommentarerna är en bonus.....men en mycket viktig bonus.


Vad orsaken är har jag inte kommit fram till än, och lär inte göra det heller. När det gäller datastrul håller jag mig så långt bort från apparaten som jag bara kan.


Mitt tålamod när det gäller sådan felsökning är knappast änglalik.


Jag vill mer ta i med hårdhandskarna.


Som med allt annat elände är det bara till att ha tålamod och vänta ut det. Snart är säkert allt som vanligt igen. 

30 kommentarer:

 1. Då får vi hoppas att det bara är en tillfällig åkomma den har drabbats av. Ibland är det inte datorn utan det kan vara ett program som stör eller att det är något fel på sidan. Hoppas på snabb återhämtning!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också den tillfrisknar snabbt.

   Radera
 2. Det har skett en förändring när jag ska kommentera. Antingen går det inte iväg eller direkt iväg till dig. Utan att jag ska fylla i några uppgifter. Datorer ska bara funka. Hoppas du inte skadar dig om du tar i med hårdhandskarna.
  Kram från Visby

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit så här tidigare, men sen ändrade det sig helt utan min förtjänst. Jag hoppas på nåt liknande den här gången.

   Radera
 3. Nu gick det. Under denna ruta finns endast texten kommentera som: Där är det redan är ifyllt gotlanduppochner. Under det en blå skylt med ordet Publicera. Snabbt och smidigt för mig jämfört med många andras bloggar. Bara det inte innebär att du saknar skydd och får in "skräp" från oseriösa avsändare. Varje datordag börjar jag med att slänga det som Wordpress stoppat för mig på båda bloggarna. Oftast långa utländska texter med länkar och "snälla ord" till mig. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En dator SKA bara fungera och skicka iväg eller ta emot det jag vill den ska göra. Några längre utläggningar vill jag inte ha. Jag har ändå inte energi att läsa de där meddelandena. Ulrika får ta hand om allt sånt irriterande. Hon brås definitivt inte på sin mamma när det gäller att ha tålamod .

   Radera
 4. Det är väl din svärson Bo som brukar hjälpa dig med datorstrul, eller har jag fel?
  Hoppas att du hittar hjälp, eller medicin till datorn, för det är jobbigt då den inte fungerar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är min dotter Ulrika som är dataexperten här hos oss.

   Radera
 5. Det är otroligt försmädligt när tekniken inte fungerar, men jag har aldrig haft några problem att kommentera hos dig. Här har vi ju haft virus hela påskhelgen, eller rättare sagt Telia har haft krångel, men nu påstår de att felet är lagat.
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid irriterande när något man tycker ska fungera inte gör det.

   Radera


 6. TÅLAMOD!!

  Svar..Men man är bra skyddad!
  Ha en bra dag!
  Var rädd om dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Den kom fram.....hurra! Det har varit struligt på min blogg från och till under åren, men det får man kanske acceptera.

  SvaraRadera
 8. Det är värre än värst när tekniken strular. Jag är sådär envis och felsökande, så jag försöker till bristningsgränsen och ofta fixas det. Jag har ju ingen här, själv är enda hjälpen.
  Men det var ju någon klo som spräckte hela innehållet på min gamla laptop helt nyss. Den blev så sjuk så den bara visade DOS och gick in i BIOS, fy farao! Jag köpte direkt en ny.
  Lycka till! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beundrar dig att du ger dig på att leta upp felet på egen hand.

   Radera
 9. Det är jobbigt när tekniken inte fungerar. jag hade det likadant som du hade det för kanske två år sedan. flera kunde inte kommentera på min blogg. Det var något med en inställning som jag själv kunde ändra på visade det sig. måste gå tillbaka i tiden på min blogg o se vad det handlade om. kanske det är samma sak för dig? hör av mig om jag hittar vad min inställning hade för noja.glad är jag att det går att kommentera via telefonen i alla fall. ha det gott Gunnel! 🐧🐝🐞

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tar gärna emot alla tips på vad det kan var för fel. Hoppas det är enkelt åtgärdat.

   Radera
 10. Min dator har nog också fått smittan. På bloggarna går det bra att komma in, men alla vanligt mail jag skickar kommer tillbaks. Och allt jag gör på datorn tar så låååååång tid. Är väl egentligen dags för ett byte, men, men. Ha´t bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. MIn dator är inte speciellt gammal, så jag känner inte för att byta.

   Radera
 11. Tycker du är riktigt datakunnig som kan lägga in rörliga bilder. Det är mer än vad jag klarar.
  Vår gamla dator ständig i somras. Det är lite tråkigt, speciellt dom där fanns en hel del foton. Sådana som man borde ha vett att spara på ett säkrare ställe.
  Krya på datorn ! Kram! Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man borde vara mer uppmärksam och spara speciellt foton.

   Radera
 12. Åhhhh dessa teknikens underverk!!! Det SKA ju bara fungera....frustrerande till 1000 när det inte gör det, hoppas allting löser sig <3

  SvaraRadera
 13. Om du har problem med att kommenterar hos personer som har Wordpress och Blogg.se så är du inte ensam att inte kunna kommentera. Blogg.se verkar ha mens eller klimakteriebesvär just nu, och Wordpress älskar att göra livet surt för oss som har blogspot. Så det är troligen varken din dators eller ditt fel. Har haft samma problem i några dagar nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt och höra att jag inte är ensam om detta. Då är det förhoppningsvis bara att vänta och se tiden an.

   Radera
 14. Blogg.se knasade i påskhelgen... Inte mycket att göra åt när folk är lediga och bara vänta ut vardagen.... Men så trist.. Kram

  SvaraRadera
 15. Ja, man vet ju inte exakt hur detta elände till virus smittar. Men jag hoppas att det snart drar vidare. Testar nu med en kommentar hos dig.
  Ha det så bra du kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir nipprig på det här bloggstrulet, men nu lyckades det i varje fall.

   Radera
 16. Kommenterade ditt förra inlägg ett par gånger men de försvann spårlöst....

  SvaraRadera