måndag 27 april 2020

Ett trevligt utflyktsmål.


Vinrankan som vi planterade i höstas överlevde inte vintern. För en månad sedan tog jag kontakt med plantskolan där vi köpt den. Personalen tyckte jag kunde vänta ett tag och se om den vaknade till liv, annars var det bara till att fotografera den och visa upp fotot så skulle jag få en ny planta. Jag har tittat till växten varje dag men den har sett lika livlös ut hela tiden. I fredags bestämde jag mig för att nu var det slutväntat så jag åkte iväg till butiken. De som jobbar där har så många kul dekorationsidéer. En del går faktiskt att genomföra hemma, men de flesta är så extrema att de bara passar på speciella platser.


Det första man ser när man svänger in på parkeringen är en bil där "någon" ligger under den och försöker reparera den.


Jag tror inte det är mycket lönt, för den ser ganska risig ut, men blommorna trivs i den.


Här säljs inte bara växter utan det finns även en liten loppis med gamla möbler och annat krafs. Jag älskar att gå och botanisera bland sådana grejer. Alltid hittar jag något som jag egentligen inte behöver. Fast en gång hade jag tur och fick tag på ett bord som passade så perfekt till min hallspegel. Det var utsirat med knoppar både här och där och det verkade nästan som de två möblerna hörde ihop.


Plantskolan säljer även mycket inredningsdetaljer för trädgården och det är riktigt svårt att inte köpa med sig något hem.


Att sitta i gröngräset får en helt annan innebörd när man ser den här gröna skönheten. Det går bra att slå sig ner där och lyssna på musik från ett "självspelande" piano.


26 kommentarer:

 1. Förstår att du trivs i den affären, ser mycket trevligt ut.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan gå där länge och drömma och planera.

   Radera
 2. Vilken inspirerande och trevlig affär! Förstår att man kan hitta ett och annat där.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen en speciell plantskola! Vinrankorna vaknar till liv väldigt sent tycker jag. Jag hade en i växthuset och varje vår trodde jag att den var död, men så helt plötsligt dök det upp små luddiga knoppar.
  Bra i alla fall att plantskolan ersätter dig om den inte överlever. Jag hade ett eukalyptusvide som inte klarade sin vinter nr 2 och när jag insåg att det var kört grävde jag upp det och tog med det till planskolan där jag köpt det och fick ett nytt.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev lite nyfiken på eucalyptusviden, så jag har varit inne och läst en del nu. Vi behöver plantera en buske eller mindre träd på en plats i trädgården. Vi får se vad det blir.

   Radera
 4. Vilken härlig plantskola! Klart du ska ha en ny vinranka ... annars blir det inga druvor att trampa till vin i höst!
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilka häftiga saker de har ,de har ingen brist på fantasi.
  Svar..Då sålde ni den gamle trotjänaren!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Man blir pigg och glad efter ett besök där.

  SvaraRadera
 7. Ett sådant roligt och kreativt ställe. Förstår om du gärna återvänder dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittar nya idéer där varje gång.

   Radera
 8. Vilket härligt inlägg du bjuder på.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
 9. Men oj så trevligt! Tänk vad en vinranka kan ställa till med när den dör. Riktigt roligt. Uppiggande! Tack Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev något positivt av det hela till sist.

   Radera
 10. Jag har kompisar som har vinrankor som står sig år från år och ger stora skördar.. andra vänner som totalt misslyckas med att få plantorna att överleva... Vilken härlig plats och jag bara älskar soffan... Förstår att det kan vara svårt att "hålla" i plånboken med så mycket roliga prylar man inte behöver men som vore kul att ha =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas så att den här vinrankan ska klara sig.

   Radera
 11. Vilken härlig butik! Där skulle jag gärna vilja strosa runt. Gillar den "gräsliga" soffan, verkligen en kreativ idé för en altan till exempel. Undrar vad du hittade som fick följa med dig hem - förutom en ny vinranka alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag samlar på änglar så en sådan liten figur fick följa med hem liksom en del smyckematerial som jag använder till sömnad och annat skoj.

   Radera
 12. Oj,där fanns det kreativitet som räcker länge,en fin gräslig soffa och ett blommande bilvrak,skitfint..Haé Kram.

  SvaraRadera
 13. Trevligt och inspirerande utflyktsmål! Det är sällan bilvrak ser så mysiga ut! Synd på vinrankan, hoppas du har bättre tur med den nya plantan!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas med att den nya ska klara sig.

   Radera
 14. Det måste vara den trevligaste och mest fantasifulla handelsträdgården i landet! Vad kul att vandra runt där och titta på allt och bli inspirerad. Det mesta kan användas i trädgårdar och extra roligt är det förstås om man kan vara först med en häftig idé.
  Lycka till med vinrankan och annat växande!
  Kram från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är den trevligaste plantskola jag besökt och jag finner nya idéer varje gång.

   Radera