söndag 30 november 2014

Första advent


Idag är det första advent och jag har tänt det första ljuset i min adventsljusstake med änglar. Äntligen är novembermörkret slut. Jag har plockat ut alla elljusstakar från sina lådor och nu lyser det så fint i mina fönster. Julen är den helg på året som jag gillar allra bäst. Ända sedan jag var barn har jag tyckt om att julpynta. Vi brukade göra smällkarameller med en påklistrad bokmärkesängel som vi hängde i julgranen. Min syster och jag samlade på bokmärken och jag var särskilt förtjust i dem med änglar...helst glitteränglar. När jag tänker efter så har jag nog alltid varit lite svag för änglar.

Min änglaljusstake har jag haft i en del år nu. Den flyttas runt lite mellan rummen. På morgonen står den tänd på köksbordet när jag äter frukost och får stå kvar där ända till kvällen.....inte med ljusen tända förståss. Då tar jag den med mig in i TV-rummet och ställer den på soffbordet. Levande ljus har en avstressande inverkan, och det behövs nu så här nära jul.


Underskatta inte värdet av Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.

18 kommentarer:

 1. Visst är änglabokmärkena fina. Nu får jag nästan lust att titta på mina, för jag har massor kvar. Vi gjorde också sådana smällkarameller. Julen betyder egentligen inget för mig, mer än att det är fint med alla ljus. Fortsatt fin advent när du sitter vid ljuset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också om att ha ljus lite överallt i huset, och att få plocka fram alla mina änglar. Känns lite mer "normalt" att ha dem framme över julen.

   Radera
 2. Åh, den adventsljusstaken är så fin! Och visst är det mysigt och avstressande med levande ljus. Jag har också mycket ljus tända den här perioden :)
  Önskar dig en fin första advent!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns väldigt rogivande att ha levande ljus. Det kan man i och för sig ha året om, men hos mig blir det automatiskt mycket mer här när det drar sig mot jul.

   Radera
 3. Vilken mysig änglaljusstake!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag försöker få in så mycket änglar som möjligt i mitt hus.

   Radera
 4. Ja nu har vi det fint och kan njuta av advent.
  Ha en jättefin 1:a advent nu.
  Kram från mig.

  SvaraRadera
 5. Vi har också levande ljus på bordet till frukosten!..........................................Detta var frukt så det smakar inte choklad..Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett mysigt sätt att börja dagen på.

   Radera
 6. Visst är det fint när alla julljusen är framme och lyser upp i mörkret. Det är ljus vi behöver just nu.
  Trevlig advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs verkligen ljus. Här är så grådisigt idag.

   Radera
 7. Vem tycker inte om änglar? De är bedårande! Jag minns de fina och glittriga bokmärkesänglarna jag också. De var de allra finaste!
  Det var en väldigt rar ljusstake det där. Förstår att den får följa med runt i rummen ... :)
  Kramis

  SvaraRadera
 8. Kram från en som älskar änglar. Din ljusstake är så fin. Visst behövs levande ljus i mörkret. Jag är förtjust i både dem och andra elektriska som lyser upp denna månad. Därför trivs jag lika bra med att njuta av vårt eget som att gå på kvällspromenader och smygtitta in ... det är väl ingen annan än du som läser detta? Änglakram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också det är mysigt att promenera nu på kvällarna och se så julfint och ljust det är i alla fönster. Tror faktiskt vi är många som tycker så.

   Radera
 9. Hej, jag är en antipynt antijultant, men jag gillar ändå alla ljus som lyser upp i mörkret. Jag kan tycka det är mysigt att besöka platser med fint pynt där julstämning råder, men sen vill jag därifrån, hem till mitt, inte alls julpyntade hem. Exet var här en dag med vår julpyntslåda, tog ur en lysande vit julgran, sen fick han bära bort resten. Men även den mörka farstubron har fått en fin lykta som lyser upp, allt för att mota undan mörkret....
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är alla olika. Jag skulle kunna hänga julkulor i öronen också.

   Radera