onsdag 12 november 2014

Hjälp!Idag fick jag veta att ordverifieringen är inkopplad på min kommentarsgranskning. Vem i all världen har gjort det??? Inte jag i varje fall. Det måste vara någon mystisk person som tagit över min dator. Blogger brukar i och för sig strula lite med jämna mellanrum. Ibland går det inte att lägga in bilder och ibland försvinner en del inlägg hux flux. Inte går det att klaga och få någon rätsida på det heller. Det blir bara helt tyst när man mailar och undrar över något, så det har jag slutat med nu. Jag önskar att det fanns någonstans man kunde få lite råd på ett enkelt sätt om saker och ting.

Jag har tittat på mina inställningar igen och det står fortfarande klart och tydligt att ordverifieringen ska vara av. Jag tycker själv det kan vara lite jobbigt att skriva i de där tecknen, som ibland är helt oläsliga, så jag vill absolut inte att det ska dyka upp på min blogg.

Jag vill be om en tjänst. Skulle ni vilja tala om för mig ifall det är bara att skriva en kommentar eller det fodras en massa annat också för att den ska publiceras? Det har förhoppningsvis ändrat sig nu när jag varit inne och klickat både till höger och vänster och uppochner och på tvären. Jag blir så trött på sånt här. Det SKA bara fungera att skriva ett inlägg och det SKA bara gå att skriva en kommentar utan konstigheter.

En bra sak var det med att jag fick in och kolla inställningarna. Jag hade glömt att radera skräpkommentarer. Det brukar inte vara så många som hamnar där så jag behöver inte radera så ofta. Nu var det ett halvår sen sist och milda makter vad det var skräpigt där. Jag raderade och raderade men det tog aldrig slut. Till sist tittade jag på hur många som var kvar....drygt 800!!!!! Jag läste inte genom några, men jag såg att de var på engelska och någon på spanska. Vilken tur att de hamnade i skräpkorgen, för det var bara en massa dravel om att jag var välkommen att läsa deras blogg...som säkert inte var nån blogg. Jag är lite misstänksam av mig. Nu är det välstädat där, och jag fick blodad tand så jag fortsätter med städningen på andra ställen.

37 kommentarer:

 1. Om du får en massa skräpkommentarer så råder jag dej att ta bort möjligheten att kommentera anonymt. Jag har gjort det och inte en enda skräpkommentar får jag nu. Tidigare kom det 10 om dagen! Jag raderade och raderade, det slipper jag nu.
  Ska bli spännande att se om det bara är att klicka på publicera för att få fram den här kommentaren. Nu ser jag att du inte låter anonyma få chans att kommentera, så så långt ser det bra ut!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag slipper alla skräpkommentarer. Hoppas det inte kom upp en massa du skulle skriva in för att kommentera.

   Radera
  2. Det fanns inget att fylla i, hur bra som helst
   Kram/Finas mammis

   Radera
 2. Du är nog inte ensam om att ha fått en sån där verifikation på bloggen, det har jag också fått och det är säkert för att det varit otroligt mycket spam på hotmailen det senaste året, men nu har jag inga alls.
  Lessnade faktiskt att sitta varje kväll å radera.
  Nu har jag tre eller fyra siffror som ska fyllas i och det är inte så oläsligt.

  Nu ska jag se om du har nåt att fylla i då återkommer jag, annars ha en trevlig kväll,
  tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 3. Hmm.... jag har inte dom problemen .När jag ska skicka iväg min kommentar som jag skrivet till dej får jag alltid skriva in namn och vilken blogg jag har! .........................................................Jag köpte på tradera . Är dina billigare?? Var köper du?Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter träligt. Vi köper på MediaMarkt...det beror klart på vilken skrivare man har och hur pass stora patroner man vill ha. Jag har ganska stora och byter bara ut den färg som tar slut i stället för hela patronen.

   Radera
 4. Jag har inga problem med att kommentera eller har haft i alla fall. Vi får väl se nu.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det gick alldeles utmärkt direkt.
  Kram igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad jag blir! Tack för att du berättade det. Det verkar som om en del får skriva in en massa innan de kan kommentera och andra kommer igenom hur enkelt som helst. Vet faktiskt inte vad jag ska göra.

   Radera
 6. Testing testing....vet du, jag får ca 1000 spam om dygnet, ja du läser rätt. Från att tidigare ha varit tvåsiffriga antal så är jag nu uppe i åtskilliga hundra, om jag hoppar över att blogga en dag ligger jag ofta på bortåt 2000 spam, Nu behöver jag inte läsa dem alla utan kan kasta dem med bara ett klick, tack o lov! Engelska är de flesta på, mycket reklam, dom låtsas skriva vanliga kommentarer men när man tittar på avsändaradressen ser man att det är företag och firmor.
  Nu ska vi se vad som händer...kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog kolla min skräppost lite oftare.

   Radera
 7. det säger jag med Gunnel, att det borde vara enkelt att skriva inlägg och lika enkelt att ge en kommentar,

  men det funkar inte alltid, och det är ingen som kan hjälpa till,
  jag har haft och är en massa strul,
  för det har stått att min "webbplats har upphört ", fast här är ju,

  så jag har fortfarande problem som jag inte kan fixa !

  ja, din ordverifiering var jobbigt, hihi...ska kolla om det finns kvar !

  ha det bra, kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte varför det dyker upp så många tokigheter när man inte själv ändrar några inställningar.

   Radera
 8. "bevisa att du inte är en robot ", så står det, jag fick klicka två gånger, men det gick !
  hälsning från Amanda !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag inte begriper är varför en del kan skriva kommentarer hur enkelt som helst. Jag är jätteglad att du inte gav upp.

   Radera
 9. Det vara väldigt mystiskt, men de här datorerna och bloggtjänsterna verkar göra lite som de vill.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som kunde kommentera som vanligt utan några som helst problem.
   Kram, igen

   Radera
  2. Detta är obegripligt! Blogger gör tydligen lite hur som helst utan att man själv har nån kontroll. Tack för hjälpen!

   Radera
 10. Du är inte den första som drabbats av detta hux flux hos Blogger. Utan att själv ha ändrat något.
  Det jag märkt är att det kommer upp bokstäver eller siffror om jag inte är inloggad på min egen blogg. De försvinner sedan när jag är inloggad.
  Jag vill heller inte ha den extra funktionen så förstår din frustration.
  Det kommer massor med skräpkommentarer till min blogg. Ibland fler än vid andra tillfällen.
  Nu får vi se vad som händer när jag trycker på publicera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underligt att inte alla kan kommentera på samma sätt på bloggen. Det kanske rättar till sig själv också precis som det strulade till sig själv.

   Radera
 11. Tror det är så att det är de som inte är inloggade genom Blogger som får verifiera sig... sedan det här trädde i kraft är all skräppost borta...
  Jag har inte heller ordverifieringen på, men om jag skriver en kommentar utan att vara inloggad så måste jag bevisa att jag inte är en robot, men loggar jag in behövs det inte...
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det är så enkelt som du säger, för jag vet inte vad jag annars kan göra. Har ju redan klickat i att jag inte vill ha någon ordverifiering.

   Radera
 12. Precis som flera här skriver är det något som Blogger satt in själv, just för att få ner skräpkommentarerna. Jag har wordpress och kommer då utifrån och måste visa att jag inte är en robot. Me nu, när det är siffror istället för oläsliga bokstäver är det inte så farligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät ju ändå uppmuntrande att det inte är så knepigt att kommentera.

   Radera
 13. Nu ska vi se denna gång hur det ser ut när jag ska kommentera.....Återkommer strax :)
  Kram

  SvaraRadera
 14. Jag behöver inte skriva i några bokstäver. Men sen en tid tillbaks måste jag bevisa att jag inte är en robot och skriva i några siffror och så var det även nu. Men det är helt ok, trodde det var något du själv valt att ha :)
  Men datorerna lever sitt eget liv :)
  Kram och trevlig torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Datorer lever verkligen sitt eget liv verkar det som. Jag blir ibland orolig att det är jag som strulat till det, men det verkar inte vara så denna gången.

   Radera
 15. Hmm. Jag hoppas att jag inte har något sådant på min. Det går väl an att skriva 3-4 siffror, men ibland är det många siffror och ibland är det bokstäver som går in i varandra och svåra att läsa.
  Till min mailadress får jag numera ca 5 spam om dagen. Jag klickar bort dem, men ser att de vill att jag lånar pengar eller att jag ska få ett bättre sexliv. Vem har sagt att jag behöver det ena eller andra?
  Hoppas du (vi) slipper i fortsättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tur att du tar det med en gnutta humor.

   Radera
 16. Mig gör det inget att man får verifiera. Det är ju en säkerhetsgrej, så jag tycker att det är okej ... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag behövde inte verifiera den här kommentaren, så du har nog fått bort om du nu ville det ... :)

   Radera
  2. Tack för att du testade.

   Radera
  3. Jag har en blogspot-blogg, som ligger i vila just nu. Jag har valt att ha verifieringen kvar där, just av säkerhetsskäl. Inte ett enda skräppostmeddelande har jag fått, så kanske det ändå är mödan värt att skriva in några bokstäver eller siffror.
   Vad jag vet så är det inga sådana här problem med wordpress, där jag har min primära blogg. Där har jag öppet för kommentarer, och jag har tagit bort tvånget att lämna e-post då det kan ställa till det om någon försöker kommentera och har eller har haft en wordpress-blogg registrerad med den e-posten.
   Men trots att det där är fritt fram att kommentera utan verifiering så har jag ytterst få skräppostmeddelanden. Dem jag fått kan jag räkna på ena handens fingrar ...

   Önskar dig en trevlig helg ... Kramis

   Radera
  4. Jag får väl bara acceptera att Blogger gör som de vill.

   Radera
 17. De där skräpmailen är tråkiga och mina hamnar inte i skräpkorgen utan bland övriga kommentarer och jag måste för hand slänga alla. Tur att de inte kommer så ofta eller så många åt gången.

  SvaraRadera