lördag 29 november 2014

Adventskalender


Nu är det snart dags att öppna adventskalendern. När jag var barn hade jag en papperskalender och det var två luckor som jag alltid visste vad som fanns bakom. Det var den 13:e och den 24:e december. Den 13:e var det antingen en ensam Lucia eller ett helt luciatåg och på julafton var luckan aningen större än annars och när man öppnade den fick man se en bild på Jesusbarnet i krubban. Mina barn hade också papperskalendrar till en början, men sen broderade jag var sin paketkalender till dem och något år hade de även en chokladkalender, som var väl så populär. I år kommer Zoé att använda sin mammas gamla paketkalender för första gången.

Det finns ett stort utbud av kalendrar ute i handeln med Legofigurer och andra slags leksaker, smink för de som gillar det och det finns t.o.m. adventskalendrar för vuxna. Jag hoppas att Göran skaffar en till mig. Det är så kul att öppna paket. Han får gärna snickra ihop en egen kalender åt mig. Den måste var lite större så han får plats att fylla luckorna med skor, väskor, mössor, smycken, böcker och allehanda andra bra-och-ha-grejer.

En del bloggare är så flitiga och gör kalendrar nu till jul för sina läsare. Ingrid på Gotland hade ett år en tävling på sin blogg, som jag faktiskt vann. Vilket jobb hon la ner på att hitta på frågor, kontrollera svar och skriva upp en lista så vi hela tiden visste vilken placering vi hade! Jag var och är fortfarande mycket imponerad av hennes energi. Så mycket jobb tänker inte jag lägga ner, och det blir inte heller någon tävling, men jag tänkte det skulle var kul att varje dag i december ha en lucka med ett inlägg som knyter an till änglar. Jag tycker mycket om änglar och speciellt inför julen flaxar det rejält i mitt hus av både köpta, "fådda" och egentillverkade änglar.

16 kommentarer:

 1. Haha! Ja, en sån där adventskalender som du önskar dig skulle jag också vilja ha :) Det tyckte jag var en superbra idé och det är väl inte för mycket begärt av våra män? ;)
  Och vad roligt att Zoé ska använda sin mammas kalender i år!
  Kram och trevlig lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag får en adventskalender kommer december att bli min favoritmånad.

   Radera
 2. Så fint att Zoé får "ärva" sin mammas adventskalender... kanske en ny tradition där :)
  Jag gillar kalendrar med choklad... måste skaffa en sån - eller två... Lasse vill nog också ha. Då kan vi sitta här på morgnarna och öppna vår lucka, smaska på choklad och skåla i hemgjord glögg :)
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka härliga decembermorgnar du beskriver. Jag måste nog skaffa mig en chokladkalender också.

   Radera
 3. Kalendern på din bild är just en sådan man hade som barn. Helst med glitter på. Chokladkalendrar har vi aldrig haft. Inte då jag var barn eller våra barn. Men paketkalendrar har vi haft.
  Kul att din dotters blir återanvänd.
  Har din man nappat på iden med kalender? Min man snickrar gärna men jag tror han skulle backat om han skulle fylla den med skor, väskor o annat kul. Trevlig adventshelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har beställt så många småsaker som han ska snickra till köket, så han hinner nog inte med en kalender..... förhoppningsvis till nästa år. Fylla den får jag nog själv göra, men det är ok....om han står för kostnaden.

   Radera
 4. Två ungdomar har gjort en kalender och bakom luckorna så fanns det ett budskap som de skulle göra tex LE mot alla du möter idag ,den tyckte jag var bra!!!............................................Hittar du bra ansiktsuttryck så tipsa mej :-) Kram!

  SvaraRadera
 5. En fiffig och annorlunda kalender kunde man ju kanske göra till nästa år. Tack för tipset!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul med de som ordnar tävlingar, men jag har inte den energin och påhittigheten.

   Radera
 6. Änglar är mysiga...Jag tror att du är en riktig ängel:). Kram Susan

  SvaraRadera
 7. ibland kan man hitta med god mörk choklad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ljus choklad bättre, även om jag vet att det är nyttigare med mörk.

   Radera
 8. Hoppas Göran har fixat den "lilla" kalendern till dig. Du hade knappt några krav. ;)
  Vad roligt att läsa om kalendrar och att Z ska få göra sin debut. i år är det första gången som vi inte har radiohjälpens kalender. Det känns en aning tomt. Kul att läsa om Ingrids tävling.
  Kram från Bosse som älskar både änglar och kalendrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än har jag inte sett till någon kalender. Får kanske vänta till nästa år.

   Radera