tisdag 18 november 2014

Nu flyttar jag


Igår flyttade jag ut det mesta från köket. Det tog sin lilla tid. Först var jag tvungen att plocka ut allt ur vitrinskåpet och bokhyllan. Affärsdisken lyfte jag bara av lådorna på. De får jag sortera senare. Jag hade en del kopparsaker som hängde på väggarna också, men nu är det bara spik och skruvar kvar, och det tar Göran hand om. Vi hjälptes åt med möblerna, för jag är inte lika energisk nu längre så jag ger mig på att flytta dem på egen hand. Det går i och för sig jättebra om man lyfter upp en liten bit och petar in en handduk där. Sen är det bara att skjuta möbeln framför sig....under förutsättning att det inte ligger mattor i vägen. Mina döttrar har tagit efter och gör på samma sätt när de möblerar om. De har båda två ärvt mina ommöbleringsgener. När jag var ung var jag stark som en björn och skulle lätt kunnat bli tyngdlyftare, men med åren så har styrkan mattats av och jag är inte längre den superstarka kvinna jag en gång var.

I dag är det slipning av väggarna som står på dagordningen. Alla tapetserargrejer är på plats och det  är tack och lov inte så många väggar i köket som ska tapetseras. Köksskåpen täcker nästan två hela väggar. Köksmöblerna har vi fått sätta lite överallt i de andra rummen, och det kommer nog att bli problem med att hitta vissa saker. Det är jag ganska van vid, så det är inget jag hetsar upp mig över.

När vi tapetserade köket senast var det väldigt modernt med tapetbårder. Jag har nu en ljus tapet med små grå prickar på och mitt på väggen är en mörkare grå bård med vinflaskor och lite kopparsaker på. Den är mycket snygg, tycker jag, men jag är ändå lite trött på den. Det är ganska svårt att placera det man vill hänga på väggen när man måste ta hänsyn till en bård. Jag har så många ideér i huvudet nu om vad jag vill ha på väggarna. Det ska bli mycket kul att ändra om en aning. Tiden är helt perfekt, för när allt är klart kan jag börja hänga upp julgardiner och sätta fram alla julsaker jag ska ha i köket. Jag ser framför mig hur ljuvligt juligt det kommer att bli.

38 kommentarer:

 1. Mors,,flyttar??du menar att du flyttar men stannar kvar innanför samma väggar..Det blir en köksmakeover.,.Kul med ett fint kök nu till julen..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja egentligen flyttar jag bara om lite för en kortare tid. Jag stannar kvar i huset så länge det nånsin går.

   Radera
 2. Godmorgon! Det verkar som om vi har samma ommöbleningsgener. Jag använde inte handdukar utan jag använde grytlappar.Hoppas att få se bilder på "köksjobbet"....................................................SVAR: Jag tänkte vara flitig och se om det kan bli bättre i min rygg.. Ha en bra dag Morgonkram!

  SvaraRadera
 3. Bårder har vi väl alla haft. Jag tycker också om det, men efterhand har de försvunnit. Jag har faktiskt en kvar - i mitt syrum. Där har vi målade väggar och bården också målad. Den har fått vara kvar.
  Vad spännande det ska bli med förändring i köket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland måste man ändra om lite. Det piggar upp.

   Radera
 4. Haha! Sådär har jag också varit förr, att jag har flyttat runt på möblerna i hela huset. Förr när Patrik gick till jobbet stod soffan på ett ställe och när han kom hem på kvällen var den någon helt annan stans :) Och vår son är likadan....
  Men visst är det kul att förändra lite ibland. Och jag tror ert kök blir jättefint!
  Kram och trevlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min man har också blivit överraskad många gånger. Nu är vi hemma på dagarna båda två, så då är det svårare att göra det i smyg.

   Radera
 5. håller ni på och göra om lite ? fast så lite är det väl inte om ni ska tapetsera och så,
  det är jobbigt när allt är igång, men sedan är roligt att börja inreda igen !
  och du får det fint till julen !

  ha en bra tisdag, kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köket behöver en uppfräschning på väggarna.

   Radera
 6. hej igen ! vill bara fråga om du har haft svårigheter att komma till min blogg ?
  för vissa har haft det,
  men jag vill veta om det är flera, innan jag börjar min undersökning med Blogg.se !

  hälsning från Amanda !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inga problem att komma in på din blogg och kommentarerna kommer också med. Det är tydligen problem lite överallt när det gäller Blogger.

   Radera
 7. Alltid roligt att ända om lite. Men oj vad trött jag blir och får dåligt samvete när jag läser om allt jobb ni har framför er. Här är det inte klart sedan jag flyttade hit för ett år sedan.
  Jo det börjar nog rycka i fingrarna snart så jag kommer igång här på bloggen också.

  Ha det så bra och lycka till med "flytten".

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker sånt här är jättekul och då blir det inte så ansträngande.

   Radera
 8. Så spännande att få ett "nytt" kök till julen! Ibland på morgnarna brukar jag sitta vid köksbordet och fantisera. Man kan ju inte undgå vissa inredningsbloggar och tidningar som bjuder på än det finare köket än det andra. Jag brukar fantisera om ändringar i köket och hur fint det skulle bli, men än så länge är det bara fantasier. Skall bli kul att se ert nya kök...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantiserar gör jag med, men till sist får man ändå sansa sig. Det går tyvärr inte att genomföra allt man vill.

   Radera
 9. Skönt att få en liten uppfräschning i köket! Jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken färg jag skall ha på köksluckorna. Får nog fortsätta fundera ett år till :-)
  Sv. Skoj att du vill ge ditt barnbarn en av mina böcker! Hoppas hon kommer att tycka om den. Skriv vad du vill det skall stå för hälsning i boken då du beställer den från förlaget så fixar jag det med dem. Klart hon skall få en liten hälsning :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Då skickar jag iväg min beställning.

   Radera
 10. Den här månaden är perfekt för att göra hemmasaker. Jag har också flyttat många saker själv med hjälp av lakan och filtar. Är man bara tillräckligt envis går det mesta. Eller så går något i ryggen sönder. Då hoppas jag att vi får se bilder från det fräscha köket om några veckor. Lycka till. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där med att inte ryggen håller alla gånger, men sånt kan man inte hänga upp sig på. Det blir ett hemma-hos-reportage sen längre fram.

   Radera
 11. Så härligt att få nytt och fint och så få "jula till det" med en gång.
  Ditt knep att flytta tunga möbler har jag praktiserat många gånger.
  Lycka till med renoveringen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om det är en aning stökigt en tid, så känns det inte så trist, eftersom jag vet att jag kommer att bli nöjd med resultatet.

   Radera
 12. Ja, nu är väl bra tid att tapetsera. Bara ni hinner bli klara innan julstöket. Hoppas köket blir fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag räknar med att det ska vara klart till helgen. Vi har nämligen andra planer för nästa vecka.

   Radera
 13. Min mamma la alltid en matta under möblerna, lite mer att ta i om man ska flytta tunga möbler. Då var förstås inga andra mattor i vägen. Hon gillade att möblera om då och då. Skönt att få byta tapeter. Jag skulle gärna vilja måla vårt kök med matrum vitt, men Kent vill ha det precis som vi haft det sedan vi flyttade till huset 1990. Ska bli kul att se hur dina tapeter blir när det blir färdigt. För vi får väl en bild då?
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 14. Det blir nog jättefint - när det är klart! Ja... det där med bårder har ju nu en gång blivit omodernt. Själv håller jag mig till "inget nytt alls" - för jag vill ha lika jämt alltid, jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kan jag hänga saker på väggen utan att bekymra mig om en bård som sitter i vägen.

   Radera
 15. Du håller dig sannerligen sysselsatt! Kul när det är klart, men det är mycket jobb innan dess. Så mysigt det kommer att bli när julsakerna är uppe och du kan beskåda ditt "nya" hem... ;-)

  SvaraRadera
 16. PS! Är det medvetet du inte lämnar korrekt url till din blogg i kommentarerna hos mig? Känns litet trist, tycker jag, att behöva gå den här omvägen via blogglovin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte varför du inte kommer direkt till min blogg, för uppgifterna stämmer. Jag provade med Googlekonto, men det blev inte heller rätt. Jag får undersöka detta närmare.

   Radera
 17. Lycka till med renoveringen.
  Kanske ska lägga upp en före och efter bild, vore kul att se !!!

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir definitivt bilder från när det är klart, och jag har nog någon gammal bild på hur det såg ut innan.

   Radera
 18. Ingen liten hint om vilken typ av tapet som ska upp på väggarna?`Vilken färg har köksluckorna? Spännande med förändring
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tapeten är ljusbeigeaktig med lite oregelbundet upphöjt mönster.

   Radera
 19. Så flitig du är och sätter igång med tapetsering. Ser fram emot före och efter bilder sen :-).

  SvaraRadera