onsdag 26 november 2014

Årets julklapp


Årets julklapp blir troligtvis ett aktivitetsarmband. Det ser ut som en digitalklocka, men på det kan man avläsa hur många steg man tar, hur många kalorier man sätter i sig och hur många timmar man sover bl.a. Det finns givetvis många olika märken och med olika funktioner beroende på priset.

För många år sedan så bestämde vi vuxna att det fick bli slut med julklappsköpandet. Endast barnen får julklappar, och då blir det bara tre stycken man handlar till. Det är helt tillräckligt. Lite överraskningar har vi ändå kvar. Vi började i stället med att spela julklappsspelet. Var och en köpte en julklapp och sen spelade vi om dem på julaftonen. Ibland var det lite svårt att veta vad man skulle köpa. Julklappen skulle ju passa till vem som än fick den. Då kom vi på att vi kunde leka Hemliga tomten i stället. Alla namn på de som firar julafton tillsammans skrivs på små lappar som viks ihop och sen drar var och en ett namn ur den högen. Då får man veta vem man ska köpa en present till. Det är lite lättare, för då kan man leta efter något som man vet den här personen tycker om. Så ska vi göra i år också, men även spela julklappsspelet, eftersom vi alla tycker det är så spännande.

Jag är otroligt glad att jag redan har ett aktivitetsarmband, när vi nu har slutat ge varandra julklappar. Då missar jag ändå inte att bli ägare till Årets julklapp. Jag fick det i födelsedagspresent när jag var i Dallas.
Det blir lite extra press när man ser svart på vitt hur flitig eller lat man varit under dagen. Jag behöver lite den sortens pekpinne.


Jag har ännu ett armband som jag är väldigt förtjust i.....inte bara för att det är en sådan vacker färg på det, utan för att det är min favoritdesigner som har tillverkat det, nämligen Rasmus.

26 kommentarer:

 1. Jag tycker att det där sista armbandet tillverkat av Rasmus ser jättefint ut och något aktivitetsarmband tänker jag absolut inte skaffa mig.
  Ha en skön dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så flitig ändå, så du behöver inget sådant.

   Radera
 2. Det ligger aktivitet bakom det sista armbandet. Jättesnyggt! Mitt barnbarn tillverkar också sådana. Kanske jag får ett sådant i julklapp, man vet aldrig.
  Julklappar är så svårt och så onödigt. Förr kunde folk önska sig saker, men nu köper folk när de vill ha. Och så fel det kan bli. Nej, vi har också slutat för längesedan. Men barn är det ju svårt att bestämma en sådan sak för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att fundera ut presenter till barn.

   Radera
 3. Rasmus armband var jättefint! Vad duktig han är som kan knåpa ihop ett sånt.....Och jag förstår att han har ärvt sin pysselådra genom dig :)

  Precis som ni gör vi också på julen.....Spelar julklappsspelet och ger till barnen. Och det enda "barnet" vi har är Max och han är 24 år, men han får ändå en liten julklapp :)
  Kram och trevlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn kan man vara oberoende av ålder tycker jag. Det kanske räcker med att ha barnasinnet kvar?

   Radera
 4. En liten slurk bara. För smaken vet jag inte om jag märkte någon romsmak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker kanske att man vet det finns nåt i smeten.

   Radera
 5. Förstår att det armbandet är favorit! Tänk när alla dina barnbarn kan göra armband Då får du gå omkring med en massa armband :-) ..............................................Alltid tråkigt när någon man känner dör.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan du tro att jag ska vara smyckad.

   Radera
 6. Krusidullan gör också Loomsarmband. Fast alldeles för få till sin mamma. Tycker mamman.

  Vad kostar det där aktivitetsarmbandet? Det kanske är en ganska bra idé.

  Svar: Kände att jag passerat någon osynlig gräns där. Ska jag söka läkarhjälp tycker du?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet faktiskt inte vad ett sånt armband kostar eftersom jag fick det i present. Om du själv är uppmärksam på att den sortens städanfall inte blir återkommande kan du kanske skippa läkarbesöket.

   Radera
 7. Vilken tur du har som hade ett redan. Jag läste om dem för någon vecka sedan men har bara sett dem på bild. Vi ger inte klappar längre heller. Barnbarnen är vuxna och har sitt men vi träffas allihop till julen i alla fall om inte annat.

  Dimman var idag annars har det varit gråväder här också i princip varje dag och disigt och råkallt. De andra två var ett undantag för ett par dagar sedan som man verkar få leva på länge.

  Ha det så bra och Trevlig 1:a Advent

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roligaste är att träffas. Julklapparna är bara en bonus.

   Radera
 8. Vi har också tagit beslut om att inte ge oss vuxna julklappar bara för givandets skull. Hittar man något som passar bra att dela med sig av till jul så är det ok, men ingen ska känna sig pressad att återgälda gåvan...av hjärtat måste det vara. Däremot får de små klappar.
  Kul spel ni har! Något att ta efter, verkligen
  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är oftast svårt att hitta julklappar, eftersom de flesta idag själva köper det de vill ha.

   Radera
 9. Ett sådant armband beställde jag igår! Inte för att det är årets julklapp - knäppt egentligen - utan för att jag vann tredje pris i Fototrissen för någon vecka sedan. Priset var 300 kr att handla för hos Coolstuff. De har ett antal varianter av aktivitetsarmbanden. Behöver något som driver på mig just nu och tror att detta jan får mig lite mer aktiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också en sådan person att jag behöver en spark i baken för att komma igång. Detta armbandet är perfekt för mig.

   Radera
 10. Vilket fint armband du har fått av Rasmus! Ett sånt där aktivitetsarmband verkar ju ganska smart... kanske kan det få fart på även på mig... måste nog skaffa mig ett och testa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är ute så mycket och letar svamp och promenerar, så jag blir alldeles avundsjuk. Du verkar vara ett energiknippe.

   Radera
 11. Jag har fått ett liknande armband i regnbågens färger av mitt barnbarn och gillar också det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har blivit väldigt populärt, men ser lite pillrigt ut att göra.

   Radera
 12. Nu tog det en stund för hjärnan att fatta att det jag såg på bild inte var ett amerikanskt träningsband, haha! Först var jag imponerad och tänkte att oj så fiffigt och mycket vackrare än det svenska svarta tråkiga, men riktigt så var det alltså inte. Jag kommer inte att få igång mitt band innan dottern hälsar på nästa gång. Hon ska få lägga upp min profil och hjälpa mig komma igång.
  Vi har också bara gett barnbarnen klappar sedan många år, och dessutom bara presentkort de senaste åren när barnbarnen blivit så stora att de vill gå o välja själva. Ibland har man känt sig som en pengamaskin, men ändå så är det ju vettigast så. Önskar dig en trevlig första advent
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligare och enklare att köpa julklappar bara till barnen. Mina barnbarn är ju inte så väldans gamla än.

   Radera