fredag 14 november 2014

Framtidsplaner


Allra först vill jag tacka för hjälpen igår. Nu vet jag att det inte är mig det är fel på utan på Blogger. Jag är oerhört tacksam och glad för att alla ni som måste skriva i en massa för att kunna kommentera hos mig trots allt gör det. Jag får försöka att tänka bort det här strulet nu, även om det retar mig rejält att det är så orättvist. Alla som vill ska kunna ha lika lätta att kommentera. Men en vacker dag kanske det blir så.

Göran och jag åkte iväg för att titta på tapeter förra veckan. Vi har nämligen bestämt oss för att göra om lite i köket. Det är ganska många år sedan det blev tapetserat. Om lite drygt två veckor är det första advent, så det gäller att sätta fart nu. Men vi jobbar båda två mycket bättre när vi har lite eld i baken, och det brukar alltid bli klart till den tid vi tänkt oss. Inte hittade vi några tapeter som passade i ett kök. Det måste stämma in färgmässigt  med de gardiner jag har, för jag tänker inte sy fler nya uppsättningar. Köket är det rum där jag byter gardiner lite efter årstiden. Skåpsluckorna är i ljus ek och spis och diskmaskin m.m. är vitt så där är det inga problem. Till slut gav vi ändå upp och bestämde oss för att göra ett nytt försök igår.

Vi gav oss av tidigt på morgonen och började med en stor byggaffär inne i Helsingborg, nämligen Hornbach. Vilken affär! Först och främst är hela framsidan med ingång så orange välkomnande som den bara kan och som grädde på moset är kundvagnarna också orange. Kan det bli bättre? Ja, faktiskt. Inne i affären är det personal på plats överallt om man vill fråga om något och alla är lika kunniga och vänliga. Varorna är snyggt uppställda och det andas ordning och reda precis överallt. Vi hittade allt som vi letade efter, tapeter, färg till innerdörrar, bets till min byrå (som äntligen ska bli klar) och lite annat smått och gott. Det blir snart en tur dit igen, för jag upptäckte att de hade både lampor och tavlor som var värda en extra titt.

Nu gäller det för mig att tömma köket på möbler och allt som hänger på väggarna, men det gör jag så gärna. Göran tar hand om tapetseringen för det är han expert på. Under tiden får jag roa mig med något annat.

16 kommentarer:

 1. Ja, i den affären finns massor med saker och de orangea färgerna passar ju dig utmärkt :) Och vad roligt att ni hittade det ni sökte. Och att göra om lite hemma är alltid kul :)

  Och det är klart att man gärna kommenterar här fast det är lite siffror man ska fylla i. Alltid roligt att kika in på din sida :)

  Kram och trevlig fredag!

  SvaraRadera
 2. Åker gärna med Mirren till Hornbach när jag är och hälsar på i Mälarhöjden. Där finns "allt" som jag är intresserad av t.ex. konstnärsmaterial. Dessutom har de en akvarieavdelning för barnen att titta på om de är med.
  Jag har inga sådana problem med färgsättning i köket eftersom jag har tagit bort alla gardiner där och i vidhängande matrum. Huset är ganska mörkt så det är skönt att slippa gardiner som gör det ännu mörkare.
  Roligt att ni hittade tapeter som passade i alla fall!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hornbach är en trevlig affär för alla åldrar.

   Radera
 3. Så roligt med ett litet köksprojekt. Tänk en orange affär!! Det var ju tvunget att bli bra. Lycka till i köket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sådana borde det finnas fler av. Ser fram emot att ändra om lite nu.

   Radera
 4. Så trevligt att få ett och fräscht kök till julen!
  Lite före och efterbilder kanske??
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Kul att fixa till!! Det kommer att krävas bilder före och efter på bloggen så att vi kan applådera! ...................Hur mår din gubbens duvor? Har dom fått "vårkänslor" ??Skatorna hos FenixMona har börjat bygga bo.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, duvorna finner sig i att det är höst nu. Till våren blir det annan fart i dem.

   Radera
 6. Så roligt att göra om så det känns nytt igen. :-)

  Hoppas det blir precis som ni föreställer er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot att få lite omändrat.

   Radera
 7. En orange affär - kan knappast bli bättre... i alla fall inte när de hade precis det ni sökte :)
  Kul med lite uppfräschning.Ska bli kul att få se resultatet.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passar bra när jag ändå ska pynta inför julen.

   Radera
 8. Vilken trevlig affär ni hittat.
  Alltid mysigt med affärer som säljer olika slags heminredning.
  Lycka till med köksrenovering och tapetsering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jag tycker om att ändra om lite då och då här hemma.

   Radera