torsdag 6 november 2014

Regniga dagar blir jag väldigt kreativ


Igår småregnade det precis hela dagen. Då sätter min hjärna helt själv på idétänkarknappen. Innan jag vet ordet av så är jag i full gång att planera för något nytt. En längre tid har jag gått och funderat på om jag inte skulle ha en sänggavel till våra sängar. Nu bestämde jag mig för att det vill jag ha. Jag har en svag aning om hur den ska se ut...måste bara komma på hur den ska monteras innan jag ber Göran om hjälp. Det är alltid bra att ha allt färdigtänkt innan man serverar nyheten.

Jag satte mig vid datorn för att leta efter material jag skulle använda. Då fick jag syn på ett nyhetsbrev från Sköna hem. Där visades 23 tips på sovrum från IKEA. Det lät spännade. En del var helt vanliga sovrum, men det var klart några som utmärkte sig lite extra. Ett rum var tapetserat med en mycket mönstrad tapet. Det såg ut som en sån där med fåraherdar och träd och hus. Sänggaveln var i samma mönster och det var sängkläderna med. På väggen hängde en ram....utan motiv!!!! Man såg bara fåraherden eller vad det var. Det var omöjligt att se var sängen slutade och väggen började. Tänk att gå och lägga sig i det rummet en kväll man är lite extra sömnig och det är skumt i sovrummet. Risken är stor att man kör huvudet i väggen.

I ett annat rum hängde en slags hängmatta ovanför sängen. Kanske var det ett tips till trångbodda som fick extra nattgäster. Det hängde kuddar och täcken hopknycklade i taket i ett av rummen och det låg kuddar överallt på golvet ihop med ballonger och böcker. Jag förvarar mina extra sängkläder i en korgkista i stället.

Det fanns även andra tips på hur man skulle styla sitt sovrum och då speciellt hur man skulle slänga en filt käckt på sängen så den inte såg ut som den var slängd där!?!?! Jag fick inte riktigt ihop det hela. Det stod att det var en stor konst och få det att se nonchalant ut. Jag tyckte inte det var konst...enbart konstigt. Konstigast av allt var att sängen var bäddad men filten låg i en enda röra. Då hade det väl varit bättre att strunta i och bädda sängen också så det blev riktigt nonchalant. Jag ska testa det en dag. Sängen får stå obäddad. Jag kastar bara en filt så där käckt nonchalant över den. Om någon undrar så förklarar jag att jag har stylat mitt sovrum.

22 kommentarer:

 1. Tokfia!!! Sängen på bilden får mej att rysa Tänk!! Så mycket damm som samlas i ett sovrum och så alla de gardiner som hänger omkring sängen .Det tar ju två dagar att få städat !!............................Kjell har haft Pacemaker sen 2001 9 sept Lätt att komma ihåg 2 dagar innan flygplanen flög in i tvillingtornen. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är JR:s säng på Southfork. Där fanns det gott om folk som städade så det var nog inga problem.

   Radera
 2. Haha! Ja, ibland poppar det upp en massa idéer i huvudet, men jag förstår inte heller mig på det där att man nonchalant ska kasta en filt eller en pläd över sängen. Jag blir bara irriterad när den ligger där och ser skrynklig ut :)
  Ha en fin dag i gråvädret!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen fattar vi inte det fina i kråksången.

   Radera
 3. Ja det finns mycket tips, men få som passar mig. I alla inredningsprogram fyller de sängen med prydnadskuddar. Var hamnar de på kvällen när bädden ska användas? På golvet förstås. Synnerligen opraktiskt.
  Jaså det är en säng från Southfork. JR fick tydligen också slänga kuddar på golvet på kvällen.

  SvaraRadera
 4. Tror inte han själv bäddade av den förståss. Ser du chamagneflaskan han har bredvid sängen? Jag blev så inspirerad av den, men jag har bara vatten i min.

  SvaraRadera
 5. Du kanske har sett på min blogg tidigare att jag har en sänghimmel över min säng. Underbart att krypa in i liksom en liten grotta......det är ett hemmabygge och fungerar jättebra. Inga problem är det heller med tyg. Jag har köpt ett låååångt stycke spetsgardin som jag bara lägger över sängramen. Lätt att tvätta och enkelt att sätta upp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tänkt att bara ha en sänggavel. Har hittat ett enkelt knep att fästa den.

   Radera
 6. Jag säger som Yvonne: TOKFIA ! *fniss*
  Trodde först du hade bestämt en sådan 'himmlasäng' i blått, *fniss*
  Den modellen är jag inte alls intresserad av, 'too much' 'rych o pych', för min del.
  Jag trivs bäst i min 'Binge', jag bor ju på landet så en binge passar bra, ja den heter så.
  Tror att jag har en filt lagd där på överkastet också, men inte nonchalant . . . . . hi hi . . . .
  Om du är intresserad kan du se vårt sovrum som gjordes om för snart två år sedan.
  Gå in på 'Hus och Hem' skrolla ner till sovrum, ja det är helt vanligt absolut inget märkvärdigt, det enda jag är extra glad för är fototapeten 'skog'. Den älskar jag.

  Du tar alltid upp så intressanta roliga ämnen.
  Må gott kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill också ha så enkelt som möjligt och gärna lättstädat med inte för många saker som samlar damm. Nu måste jag in och kolla din "binge".

   Radera
 7. He he, he sovrum är viktiga rum. Där spenderar man ju en tredjedel av sin tid om man inte sover på soffan. Mysigt, lättstädat och svalt ska det vara med eller utan slängd pläd.
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också lättstädat. Det blir ändå så dammigt i sovrummet, så jag vill ha det så enkelt som möjligt där.

   Radera
 8. jag gillar lyxiga sovrum, hihi...rosa och guld och blått och kristallkronor !
  nu har jag "halvlyxigt", hahaha, fattas bara blått !

  ha det bra !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hade du trivts bra i sovrummen på Southfork, för där var det överdådigt av allt.

   Radera
 9. Sängen i bilden kallas "sleigh bed" - vilt populär just vid Dallas-tiden.
  Klumpig som bara den! Prydnadskuddar på sängen! Som ni säjer,
  man tar av dom och lägger tillbaks dom. Och, förresten, hur ofta har
  man gäster i sovrummet?

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nej det är nog sällan festerna hålls i sovrummet.

   Radera
 10. Jag tycker absolut att du skall prova obäddad säng och nonchalant slängd filt.
  Och sedan ta ett foto som vi får se. :)
  Men du, vilken säng. Jag skulle "gå vilse" där inne bland lakan och annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut ingen säng för mig.

   Radera
 11. Ska bli kul att se vad du väljer för stil... jag röstar för obäddat, nonchalant. Eller visst ja, det var bara gaveln du skulle styla om... ja det blir ändå kul att se resultatet :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat obäddat och det fungerade jättebra.

   Radera
 12. :-) ...ibland förstår man sig inte på de som stylar rum. Här har jag konst varje dag, för även om vi bäddar sängen varje dag, så ser den inte bäddad ut efter några timmar. Någon av hundarna har varit uppe i sängen och stökat och oftast på min sida.

  En ny sänggavel låter intressant och det vill jag gärna se en bild av sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag någon gång blir klar med gaveln visar jag naturligtvis mitt "stylade" sovrum.

   Radera