måndag 24 november 2014

Svåra frågor


Jag fick en utmaning av Ami att svara på fem olika frågor. Det blev till att tänka efter lite innan jag kunde svara på dem, för det var inte helt lätt.

1. Vilket livsmedel kan du inte klara dig utan?


Svaret är tveklöst frukt och grönsaker. Jag äter väldigt mycket av båda sorterna...inte för att det är nyttigt, utan för att det är gott. De flesta fruktsorter gillas men äpple och banan är favoriterna. Bland grönsaker är det morötter och brysselkål. Det låter kanske lite präktigt i överkant, men jag lovar att präktigheten försvinner längre fram på dagen, och när det blir kväll och sent på natten så är jag precis som vanligt. När jag sitter där i min ensamhet och tittar på deckare och annat skoj så åker godiset fram.

2. Godaste efterrätten?


Det var en svår fråga. Jag måste nog smaka mig genom ett antal först innan jag är helt säker på det. Ska försöka komma med ett svar senare.

3. Vad tränar du helst en dag då du har all tid i världen?


Nu önskar jag att jag kunde svara motionscykling eller stavgång eller nåt annat nyttigt, men då ljuger jag. Visserligen har jag både motionscykel och stavar som jag kan använda, men de står så illa till, så jag kommer inte åt dem. Jag får nog i stället säga att jag tränar på att sy, sticka eller virka efter något nytt mönster, som jag inte testat tidigare.

4. Bästa träningsredskapet?


Det blir givetvis mina symaskiner och stickor och virknålar.

5. Vad är du tacksam för just nu?


Det är en hel del, men en sak som jag tycker är väldigt viktig är att jag trivs som jag lever nu. Det är otroligt skönt att få bestämma över sin egen tid och hinna göra allt roligt man vill. Jag har aldrig fasat för att bli pensionär och trott att det skulle bli långsamma dagar. Mina dagar bara svischar iväg, känns det som. Även när jag jobbade hade jag tusen idéer om vad jag ville göra när jag var ledig. Jag har alltid trivts med mitt jobb, men det har aldrig varit mitt enda intresse, så jag längtade faktiskt efter att bli pensionerad. En del som redan var pensionärer försäkrade mig att jag skulle snart börja längta tillbaks till jobbet, men jag förklarade då att om jag någon gång skulle känna på det viset, så skulle jag gå och lägga mig tills anfallet gått över. Jag håller fullständigt med den person som sa att man lever inte för att jobba utan man jobbar för att kunna leva.

32 kommentarer:

 1. Mors..Grattis på Namnsdagen,,hoppas din måndag blir en bra en..Kramen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det visste jag inte om. Måste kolla upp med en gång.

   Radera
 2. Ser här ovan att du har namnsdag så jag passar på att gratulera jag också. Grattis!

  Jag skulle ha svarat nästan likadant som du...mina verktyg är också stickor, nålar och dylikt, frukt och grönsaker är ett måste osv

  Ha en skön måndag
  Här börjar veckan med storm, trädtopparna vajar så man kan tro att de tänker gå av
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men det stämde inte riktigt. Det är Gudrun idag, men jag tänkte att kanske det var något av mina andra namn som stod i almanackan. Gunnel är i början på juni har jag för mig, Det låter inget kul med storm. Vi har sluppit ifrån höststormarna än så länge.

   Radera
 3. Kan jag kopiera dina svar, så kan jag också vara med. Precis samma svar skulle jag kunna ge. Tryffel, kladdkaka, kolakaka och sådant gillar jag, så det skulle jag valt som efterrätt. Fast fruktsallad kan också vara väldigt gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har länge misstänkt att vi har mycket gemensamt.

   Radera
 4. Aj dom f-n,,så tokigt det kan bli när inte tanken och fakta samarbetar..Men du kan ju få ha Grattis i alla fall..Jag läste Gudrun och tänkte Gunnel..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jätteglad att du tänkte på mig.

   Radera
 5. Haha! Det var riktigt bra svar :) Och mina motionsredskap står också så illa till att de absolut inte går att få fram.....Och de där sista meningarna som hade med jobb att göra håller jag också helt och fullt med om :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt och höra att jag är inte ensam om att ha mycket saker som döljer träningsredskapen.

   Radera
 6. Svåra frågor med bra svar!! .I början längtade jag efter jobbet ,men det anfallet gick fort över .......................... Oliwer hade kunnat hjälpt till.men ni bor för långt bort! kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ärligt säga att jag inte längtat tillbaka till jobbet en enda dag. Tack för erbjudandet, men Göran fixar våra bilar än så länge. Jag bara tittar på.

   Radera
 7. det här var kul ! nu vet jag lite mera om dig, hihi !
  nummer 3 är lik mig !
  jag sålde till och med min motionscykel, det var så tråkigt att trampa, och min stavar ligger i
  städskåpet, hahaha ! använder aldrig !

  kram på dig - ha en bra träning !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att vi har samma intresssen...eller ointressen.

   Radera
 8. Inte lätt att svara på sånt här inte... hm...
  Efterrätt... får nog lov att proväta några jag med... kan inte komma på någon favorit så här på en gång.
  Och träningsredskap? Jag äger nog inte några sådana... så jag tränar med kameran :)
  Jobbet saknade jag i början, mest det sociala... men nu rullar dagarna på ändå och jag tycker det är skönt att bestämma över min tid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så flitig med att fotografera så du måste få mycket motion på dina rundor. Vi får träffas halvvägs till våren och ha en eftrerrättsprovätardag.

   Radera
 9. Gillar dina ärliga svar, många hade nog lagt till ett par löpar-rundor och lite gym-träning.
  Tycker inte att man kan prata med någon innan dom nämt ordet gym eller vikt... =)

  Näe vaddå har jag dåligt samvete...nä satt å tog en kaffe med en saffransnurra nyssens !!!

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis min stil. Man ska njuta av livet.

   Radera
 10. Vilka kul bilder du har till ditt trevliga inlägg Var kan man hitta dem? /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittar många bilder på sidor som handlar om symaskinsbroderi. En sida jag använder ofta är Loralie designs. Skriver du in det på Google så kommer du få massor av adresser att välja mellan.

   Radera
 11. Går varje dag en runda med stavar och känner mig mycket präktig. Däremot äter jag inte så mycket grönsaker och frukt som jag borde. Jag tror nog att det livsmedel som jag skulle ha svårast för att leva utan vore bröd. Min LCHF-diet stupade på det. Den godaste efterrätten är nog Tiramizu (vet inte hur det stavas). Idag har jag ätit ostkaka med sylt och grädde - tyckte jag kunde unna mig det efter en positiv gyn-kontroll idag. Så nu kan jag ta det lugnt ett halvår framåt tills jag blir kallad igen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiramisu är gott, liksom många andra efterrätter.

   Radera
 12. jag skulle nog tycka att det skulle vara tråkigt utan ost... och vin ♥

  SvaraRadera
 13. Hej! Dom frågorna har jag skrivit upp för att svara på när andan faller på. Jag kan säga att sista åren vi drev grillkiosken här i byn så längtade jag förtvivlat efter att gå i pension. Då trodde jag inte det skulle ske så snart, men när hälsan sviker så...
  Hade hoppats att ha lite mer ork kvar när jag blev dagledig men jag njuter och uppskattar varje dag även om jag inte får gjort så mycket som jag önskade. Allt tar längre tid och jag behöver ha vilodagar mellan aktiviteterna, men tycker ändå jag har det oförskämt bra.
  Kramen från pörtet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst märks det att man inte har samma ork och energi längre, men efter en liten paus så är det bara att ge sig i kast med det man vill igen.

   Radera
 14. Alla dina svar andas livsnjuteri på hög höjd. Heja, fortsätt så! Fast på första frågan svarade du både A och B ;) Tur att du blir som vanligt sen, framför tv:n - då är vi två.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland försöker jag vara extra nyttig och hälsosam, men det vara tyvärr inte så länge.

   Radera
 15. Nej, inte lätt. Men bästa träningsredskapet är hunden. Har gått ner tre kilo sedan valpen blev mogen för långpromenader. Mycket bra eftersom jag gillar god mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En hund är ett perfekt promenadsällskap.

   Radera
 16. fortsättning till dina "svåra frågor",
  nummer 1.
  jag skulle nog inte klara mig av utan potatis, hihi !

  ha det bra, kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Potatis äter jag bara i absoluta nödfall. Jag äter hellre bulgur.

   Radera