onsdag 1 oktober 2014

Att vara eller inte vara rynkig


Igår såg jag ett program på TV som gav mig kalla kårar. Det var hemskare än den värsta skräckfilm. När jag satt i soffan och stickade, så hoppade jag runt lite bland TV-kanalerna samtidigt i hopp om att hitta ett bra program. Det var inget jag fastnade precis för och när jag då kom till svenska Hollywoodfruar, tänkte jag att det här duger väl som bakgrundsljud till min stickning. Det blev mer än bakgrundsljud, för det var så helsjukt, så jag var bara tvungen att se på programmet. Jag tänkte att så korkat kan det inte vara hela tiden...men det kunde det.

Det mest skrämmande var botoxmiddagen. En av fruarna hade en kompis som lagade maten till en dammiddag och som betalning ville hon ha en botoxinjektion!!!!!!! För mig som är livrädd för "ett stick i fingret" skulle något sådant vara helt otänkbart. Jag har alltid trott att när man gick till en skönhetsdoktor så fick man ligga i en bekväm stol under behandlingen och allt skulle var så kliniskt rent som möjligt. Så är det tydligen inte. Den här kocken stod tillsammans med de andra damerna i köket när hon fick sin injektion. Den skulle fylla ut en rynka i pannan på henne som jag inte var människa till att kunna se. Jag ska visserligen till optikern i nästa vecka.

En del botox blev över och då tyckte värdinnan att det var lika bra att spruta in det på henne. Inget fick gå till spillo, och det hedrar henne att hon är sparsam. Ungefär som när man har hund och ger den resterna efter middagen. Hennes värsta mardröm var att bli gammal och rynkig. Gammal kommer hon med all säkerhet att bli, om hon har tur, men rynkorna kanske hon kan hoppa över. Jag har alltid undrat hur länge man kan hålla på att fylla igen rynkor överallt på kroppen. Till sist måste det ju bli som en ballong. Jag tycker det är vackert med gamla människor som har rynkor i ansiktet. Det ger lite karaktär och är absolut inte fult. Fult tycker jag däremot att det är med jättestora läppar, stirriga ögon och stela leenden. Det finns så många vackra kvinnor som fördärvat sitt utseende. Givetvis är smaken olika och var och en gör som den vill, men jag kan tycka att det går lite till överdrift ibland.

26 kommentarer:

 1. Ja inte njuter jag av mina rynkor precis. Eller kanske mest påsarna under ögonen. Men skulle heller aldrig vilja göra något åt dem genom att spruta in något för att fylla ut. Blir så ledsen att se de där stela ansiktena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla människor bli mer eller mindre rynkiga med åren och det ser helt naturligt ut. Det gör däremot inte de botoxinsprutade nunorna.

   Radera
 2. Jag tycker som du Man ska vara naturlig .Skrattrynker ger karaktär. det är hemskt mad dessa läppar som man ser komma emot en som ankor!!!........................Det är mer att göra i vår trädgård! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det var en bra beskrivning...anknäbb.

   Radera
 3. botox är väl inte det värsta... ingen kniv i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är precis lika illa med nålar. Hon fick ju ingen bedövning. Om någon ska skära i en måste man väl ändå vara antingen sövd eller lokalbedövad.

   Radera
 4. Skulle aldrig kunna tänka mig att låta någon skära i mig utan att det var ABSOLUT nödvändigt. Jag är tacksam för att min man gillar mig både med rynkor och bilringar. Så varför skulle jag göra en ansiktslyftning för massor av pengar då? Det måste ju vara väldigt svårt att både skratta och prata om man tar bort alla sina rynkor! Och det måste man ju, eller? :-)

  Kram från Ingrid som bara har fem kanaler - däribland barnkanalen och således inte kan se sådana dåliga program.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen förlust att inte kunna se de programmen.

   Radera
 5. Helsjukt naturligtvis. Det är väl inte så roligt att bi gammal men vad gör man. Man får försöka hålla sig i trim genom långpromenader med hunden. Kan för övrigt inte heller se Hollywoodfruarna - tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åldern i sig tycker inte jag är så jobbig. Det viktigaste är att man orkar göra allt kul som man fortfarande vill. Jag har inga planer på att ställa upp i nån skönhetstävling, så jag tycker inte utseendet är det viktigaste.

   Radera
 6. Jag såg på ett foto som en väninna tog av mig i lördags och kunde inte låta bli att tänka tanken att lite botox i underläppen skulle sitta bra. Den har blivit väldigt liten och ynklig!
  Men nej, jag avstår nog i alla fall och försöker tänka på att puta ut med den lite vid nästa fototillfälle i stället.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det är snyggare om du putar med läppen i stället.

   Radera
 7. Usch du skrämmer mig mitt i natten, hur ska jag nu kunna somna. *fniss*
  Ska ändå försöka. Gonatt/ Eva

  SvaraRadera
 8. Så rätt! Läskigt är vad det är. Igår såg jag, för första gången, tror jag, en sådan där helomgjord kvinna. Jag var tvungen att behärska mig för att inte stå och fånstirra (är ju lantlolla, jag ;) ) och inte såg hon ett dugg glad ut över sitt utseende ändå.. Nej... det där är inget att trakta efter.

  SvaraRadera
 9. Ja, visst är det hemskt att unga vackra tjejer ska förstöra sig så. Världen är bra konstig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som du skriver så tycker jag det är konstigt att unga tjejer ger sig in på sådant. De är ju redan vackra.

   Radera
 10. Om det vore smärtfritt och billigt att göra sig av med alla rynkor så vore det helt ok för mig, jag tycker inte de jag fått är särskilt klädsamma. Men inte med knivar och nålar och en förmögenhet, nej! Det finns en gräns för flärden! ;-) Sprutade läppar ser himla trist ut, de tenderar att bli lite knöliga också och som sagt stela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En människa som modellerar om sitt ansikte blir inte trevligare och mer underhållande att umgås med, och då finns inte mycket kvar. Det hjälper inte att ansiktet är "tjusigt".

   Radera
 11. Jag håller med dej fullständigt! Mitt ordspråk är: Vill man leva får man acceptera att bli gammal!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Och livet handlar inte bara om att vara rynkfri i all evighet.

   Radera
 12. Överdrift är bara förnamnet!

  Det är kanske så att tevekanalerna inte behöver köpa in skräckfilmer längre - det är bara att visa realitysåpor från USA istället.

  Nu ska jag försöka "vara tillbaka igen", mera varaktigt den här gången.

  Kram från Krönikören

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en del av "stjärnorna" ser verkligen skräckinjagande ut.

   Radera
 13. ja... jag såg det också!! Stackars människor..undrar hur dom kommer att se ut när dom blir gamla när botoxen inte hjälper.... det är bara att titta på Britt Ekland... huvva....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som gamla tycker jag de här damerna ser rent förskräckliga ut. En normalt åldrad person däremot är vacker.

   Radera