lördag 18 oktober 2014

Andra färgtemaveckan


Hösten är i full gång nu över hela landet. Det är en nästan lika färggrann tid som sommaren. I varje fall så lyser det i eldiga färger lite varstans. Nu är det sluttampen på glada färger ute i naturen. Barrväxterna kommer klart fortfarande att stå där så gröna och granna, men annars blir det mest brunt, svart och förhoppningsvis vitt längre fram emot jul.

En del påstår att det inte finns nåt samband mellan färg och hur människor tänker eller känner. Det har nu förståsigpåarna kommit fram till att så är det inte alls. Det har jag vetat länge. De flesta människor har en älsklingsfärg som de blir glada av. Eftersom inte alla gillar samma färg, så måste färgen ha en särskild betydelse för olika människor. Jag har ju skrivit en hel vecka om bara orange saker och eftersom det nu är pumpatid och de orange pumporna har gröna blad, så var fortsättningen ganska given. Nästa färgvecka kommer alltså att bli grön med start i morgon söndag.

10 kommentarer:

 1. Som sagt - då vet vi precis vad den andre gör just nu. Jag har ju nappat på färgtemana också. Fast du kör dina egna. Imorgon grönt alltså? Ha fortsatt bra helg!

  SvaraRadera
 2. Visst känner man sig gladare över vissa färger, så jag tror också att det påverkar oss som människor. Och grönt är en av färgerna som tilltalar mig :)
  Kram och trevlig lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är intressant med färger och hur man kombinerar dem.

   Radera
 3. Färger är ett intressant tema och det har skrivits spaltmetervis om hur de påverkar oss.
  Självklart blir man gladare av en glad färg osv..
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färger påverkar oss nog mer än vi tror.

   Radera
 4. Visst blir man påverkad av färger, i alla fall jag. När jag var ung och gick gymnasiet så gick jag något som hette Kontor/distributions linje och andra året valde man vilken del man ville fortsätta. Jag valde distribution, för något kontor ville jag inte sitta på. Där fick vi lära oss om färgpsykologi och att nästan alla restauranger förr hade röd inredning, för att folk inte orkade sitta kvar för länge i den färgen. De blev lite stressade, vilket innebar att folk åt fortare och de kunde ta emot fler gäster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns mycket kul att läsa om färger.

   Radera
 5. Färger har en STOR betydelse för hur vi mår, och hur vi känner oss.
  Orange och gult är ju energifärger. Grönt är en lugnande färg. Blått får igång hjärnan t,ex och så vidare.
  Ha nu en riktigt skön söndag.
  Kramkram

  SvaraRadera