onsdag 15 oktober 2014

Sirapssegt


Idag känns det segt....segare än vanligt faktiskt. Jag begriper inte varför det smyger in sådana dagar när man minst anar det. De kommer alltid så olägligt. Jag har bestämt mig för att gå i genom rum för rum här i huset och se vad som behöver göras. Jag skriver upp minsta lilla småsak.....inget undgår min falkblick. Jag har inte hunnit kontrollera alla rum än, men listan är ganska lång ändå. Det är inga stora förändringar som behöver göras, men ibland när ett rum ändras om, så brukar det alltid bli något som aldrig blir helt klart. Efter ett tag har man glömt bort vad det var och fortsätter med något annat. Jag retar mig på den här ogjorda saken varje gång jag stöter på den. Det är inte alla saker jag kan fixa själv, men då har jag ju en snickare på nära håll som tar över.

Jag började med mitt datarum, för det är det viktigaste, tycker jag. I somras köpte jag en liten byrå att ha mina "juveler" i och det enda som behövde göras var att betsa eller lacka den. Jag ska inte ha en väldigt unik sorts lack, det är bara det att jag har inte blivit färdig att köpa hem något. Men nu när jag har det skrivet svart på vitt så går det inte att blunda för det mer. Jag önskar att jag var så strukturerad så jag alltid slutförde en sak innan jag började på nästa. Det är ett önsketänkande, för det kommer aldrig att hända. När jag håller på med något, så dyker det alltid helt plötsligt upp en annan idé i huvudet om nåt jag måste göra. Det är inte så att jag har huset fullt med sånt som inte är klart....men det finns en del UFO:n (UnFinished Objects) som det heter på nysvenska. Förr i tiden kallades de för "halvfärdiga-saker".

18 kommentarer:

 1. Sådana dagar drabbar oss alla - tror jag. Fast för tillfället har jag verkligen kommit igång med rensning av skåp och lådor. Ibland är det så svårt att slänga, men nu har jag blivit litet mer drastisk. Fast det går inte i rasande fart.
  Och rätt vad det är kan lusten vara som bortblåst. Ett besök i tygaffären, så är det annat som blir roligare plötsligt.
  Lycka till med ditt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just det att man helt plötsligt kommer på nå´t som är betydligt roligare och mer nödvändigt att göra. Kul och höra att inte bara jag drabbas.

   Radera
 2. Hmm... skulle nog behöva göra en lista här också... men det blir väl som vanligt. Tänker göra en massa, men annat som för tillfället känns roligare tar över. Vilken dålig karaktär jag har...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror egentligen inte att man har dålig karaktär....man bara omprioriterar. Det låter i varje fall bättre.

   Radera
 3. Segt här också, men jag tror att det är en förkylning på gång - den ska dock inte tillåtas att bryta ut. Även jag håller på med en genomgång av alla rum - främst alla skåp och lådor som finns i alla rum. Har bestämt mig att göra det ordentligt och i långsamt tempo. Inbillar mig att det kommer att vara fint och välstädat för all evinnerlig framtid när jag väl har gjort det. HA HA HA ;)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så försöker jag med lura mig själv ibland...att det alltid ska se fint ut efter man gjort klart. Än så länge har det aldrig stämt....men nån gång kanske.

   Radera
 4. Här känns det också väldigt segt idag. Kan det vara vädret tro?
  Och visst hittar man alltid saker som behöver förbättras. Men jag tycker man blir hemmablind. Och efter ett tag ser man inte den där listen som saknas, eller sladden som hänger.....Men då är din lista bra att ha. Ett jättebra tips :)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var just det som retade mig...man blev nästan van vid att det såg ut på ett visst sätt....tills man en dag fick på sig falkglasögonen.

   Radera
 5. Alla har sina "sega" dagar Gunnel så att livet har känts bekymmersamt och tråkigt.
  Men efter regn kommer alltid solsken och så kommer även att ske för dig !

  Själv har jag nu bestämt mig att möblera om och göra rent i varje rum, men på nästa vecka, hahaha !
  fick en sån inspiration när jag läste "Fröken Gröns" inlägg !

  önskar dig en massa ljus och energi kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ommöblering kan verkligen sätta piff på tillvaron. Jag älskar att möblera om.

   Radera
 6. Angående blå ingefära så har jag ingen aning. Jag läste det någonstans, men det är kanske för att den är litet lik i växtsättet. Jag tror inte att den tillhör samma släkte egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vilket fall som helst så är blomman fin.

   Radera
 7. Du ska inte skiva ner vad du ska göra ,så att alla kan se det.Du vet väl att en klok kvinna skriver sina löften med blyerts :-) .............................Det finns mycket bra att lyssna till i radion + CD böcker. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen mer än jag får se min lista, så det är lugnt.

   Radera
 8. Det är konstigt att det bär så emot att åtgärda små saker som bara tar några minuter när man väl satt igång. Som att handtvätta några saker eller att lägga upp ett par byxor. Det tar förstås lite längre tid men är ett inte mot den tid jag ägnar till att sitta vid datorn...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Datortiden kan bli lång ibland, men det irriterar jag mig inte på.

   Radera
 9. Sega dagar finns alltid då och då. Bäst bara att gilla läget tror jag. :)
  Listor är bra. De brukar jag också ha på gång.
  Har aldrig hört uttrycket UFOn i det sammanhanget. Hmmm.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det används väldigt mycket när det gäller stickade eller virkade saker bl.a. Är kanske mer vanligt inom handarbetsområdet.

   Radera