onsdag 29 oktober 2014

En man i byrånDet är nog ingen dum idé det där som Lill Lindfors sjunger om. Nu har jag en man i huset, så jag är inte i så skriande behov av det, men det finns vissa tillfällen då det ibland varit bra om man kunnat plocka fram en liten figur ur byrålådan. Vi har troligtvis en lite gammaldags uppdelning på arbetsuppgifterna här hos oss. Jag befattar mig inte alls med reparationer och andra tyngre saker som har med huset att göra. Det står Göran för.

I stället har jag hand om de flesta hushållssysslorna. Vi kan mycket väl byta arbetsuppgifter om det kniper, men varför ska vi göra det? Det fungerar alldeles utmärkt som vi har det. Att det inte är korrekt enligt dagens sätt att se ger jag faktiskt blanka katten i.


När datorn krånglar så ställer alltid Ulrika upp och hjälper mig, men hon jobbar på dagarna så jag får vänta tills hon kommer hem. Sen tycker jag inte det känns rätt att hon ska ge sig hit så fort jag inte själv klarar av att fixa till datorn, utan jag försöker själv så mycket som möjligt och jag känner mig väldigt smart när jag lyckas.......nästan som en kvinnlig Bill Gates......fast med en tunnare plånbok.


Det finns andra tillfällen med där jag gärna velat kunna plocka fram hjälp på direkten. Om symaskinen krånglar så gör den klart alltid det när man är mitt uppe i nåt viktigt som måste sys klart inom en bestämd tidsram. För att gardera mig mot detta så köpte jag en extra maskin att ha i reserv. Det är precis lika illa när bilen inte startar som när symaskinen inte gör det. Att jag skulle köpa en reservbil var inte att tänka på, utan då får Görans bil vikariera i stället.

När jag tänker efter så har jag faktiskt en man i byrålådan....ja, inte bara en utan FYRA!!!!!


 Visserligen är det bara fotbollskort, men ändå.

22 kommentarer:

 1. Den tanken har jag tänkt många gånger, om att det vore underbart att ha en man i byrålådan att plocka fram vid behov. Eftersom jag inte är pigg så ofta och har svårigheter att utföra vissa saker, så är det väldigt besvärligt att behöva vänta tills Tobbe kommer hem och kan hjälpa mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna att saker och ting ska ske genast.

   Radera
 2. Godmorgon! Förr när jag fick ideèrna så var det Kjell som fick ta det mesta av tunga arbetet. Numera så är han sjuk så,då gör jag ibland det tunga arbetet också .Jag har en snygg,ung och trevlig man i byrån Vem?? Oliwer så klart!! .Och han får ta det mesta av Kjells arbete + en del annat! ........................ Jag fick karati konus (tror att det stavas så)för 44år sen och då är det hårda linser som är ett måste! Ha en bra dag Morgonkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra om man kan hjälpas åt, och ibland är det kul att göra sånt man normalt inte brukar göra.

   Radera
 3. Vi delar också upp det väldigt gammaldags. Även om vi ibland byter - om det kniper som sagt.
  Undrar vem som har lagt de männen i lådan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Eftersom jag fått bilderna av Rasmus så måste jag ju vara väldigt noga med dem så de inte blir fördärvade. En låda skyddar bra.

   Radera
 4. Precis så har vi det också hemma hos oss. Patrik sköter reparationer och allt sånt där som brukar höra män till. Och jag tar hand om insidan på hemmet. Och det fungerar jättebra. Och jag vill absolut inte att han ska "lägga" sig i hur jag placera tex lampskärmen :D
  Och jag tycker att din lilla "man" där i hjärtat faktiskt var den allra sötaste :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill precis som du gärna själv bestämma när det gäller inredning, och Göran är nog bara tacksam för det. "Hjärtemannen" lyser verkligen upp tillvaron.

   Radera
 5. En man i byrålådan är inte alls dumt. Jag skulle kunna tänka mig tre - en händig, en kock och en sadist som jagar mig med piska i jobbingspåret så att jag överhuvudtaget tar mig dit någon gång ibland ;)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ditt förslag var bra....mina fyra byråmän kan bara spela fotboll.

   Radera
 6. Jag har ingen man alls och skulle gärna kunna tänka mig att leasa nån ibland, för jag skulle inte stå ut med någon för jämnan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varför inte? Det går ju att leasa bilar.

   Radera
 7. Ja, har man inte mannen i byrålådan så kanske han är på Mars. ;)
  När Michael levde gjorde han det tyngsta hemma men vi delade på väldigt mycket.
  Tycker man skall ge blanka tusan i hur det "skall" vara. Gör det som fungerar bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du har nog rätt. Det bästa är absolut att göra som man trivs bäst med.

   Radera
 8. Kent lagar mat och sköter ekonomin, datorn och trädgården. Jag gör allt det andra hushållsarbetet. Det fungerar alldeles utmärkt. Som väl är fixar han det mesta som inte funkar här hemma. Som lite kuriosa är han mer tacksam när jag syr i en knapp åt honom än han är när jag tvättat alla fönster...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att var och en gör det den är bäst på måste vara det absolut bästa.

   Radera
 9. Idolbilder då kan jag tänka mig . . . .
  Min man kan allt, jag lever som en drottning. Idag frukost på säng utan vidare.
  Hmm . . . men det kunde ha sina skäl, jag känner mig enbent, använder kryckor för tillfället
  och kan inte precis gå som jag är van. Har mkt ont i ett knä, piller i två vec. mot inflamation.
  Så nu är det bra att ha en händig man, annars mår jag bäst att få 'gå som jag vill'.

  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter inte kul att behöva gå med kryckor. Hoppas du blir bra snart.

   Radera
 10. samma här Gunnel, jag tar hand om det mesta här hemma, men det syns ingenstans om jag
  städar, bara om jag låter bli att städa,
  och om datorn krånglar så får jag be hjälp om min son, min "gubbe" är inte ett dugg intresserad av datorer, (bara sina blommor och grönsaksland),
  och dem här moderna bilarna är så datoriserade så det är bara bilverkstad som fattar hur det funkar,
  så jag har ingen gubbe i lådan, hahaha !

  god morgon, önskar dig en bra dag, kram !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att det fínns saker som bara märks när de inte blir gjorda, annars tas de för givet.

   Radera
 11. Det är bra att man kan göra så som man tycker är bäst. Numer gör jag det mesta... både ute och inne... är glad så länge gubben klarar att starta såg och vedkap... livet blir inte alltid som man tänkt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det viktigaste är att saker och ting blir gjorda, sen spelar det inte så stor roll vem som gör dem....bara man är överens om upplägget.

   Radera