torsdag 9 oktober 2014

Filmen om mitt liv


Ibland händer märkliga saker. Jag är en stor beundrare av Audrey Hepburn och har varit sen jag var tonåring. Jag har en kudde med en bild på Audrey från filmen Frukost på Tiffany´s och min kaffeburk ståtar med samma bild. En hel del inlägg som jag gjort här på bloggen har handlat om henne.

I går kväll satt jag och slötittade på datorn och då dök det upp ett test man kunde göra för att se vilken film som mest påminde om ens eget liv. Man skulle svara på en del frågor och slutligen kom då svaret vilken film som stämde bäst in på de svar man lämnat.

Jag spärrade upp ögonen när jag läste filmtiteln: FRUKOST PÅ TIFFANY`S. Förklaringen till varför filmen om mitt liv påminde om den här filmen var följande:

Du är tuff, smart och en sann fri ande. Dessutom har du en envishet som inte ska underskattas. När du har föresatt dig något kan inget och ingen stoppa dig. Eftersom du också är mycket charmig kan ingen motstå dig länge.

Jag vet inte om mina närstående tycker det är en beskrivning på mig som överensstämmer med verkligheten. Det skulle i så fall vara envisheten.

30 kommentarer:

 1. Jag kan intyga att beskrivningen stämmer! :-) /Katarina

  SvaraRadera
 2. Det stämmer alldeles säkert :)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, min dotter påstår ju i varje fall det.

   Radera
 3. Egenskaperna var ju positiva så det är väl bara att ta åt sig. Med envishet kan man komma långt.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Envishet är bra i många lägen, men det får klart inte missbrukas.

   Radera
 4. Jag tror det stämmer! Så roligt att veta att man är så bra. Grattis till goda egenskaper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, nu har jag t.o.m. fått det skriftligt.

   Radera
 5. Så häftigt! Det är alltså ingen tillfällighet att du beundrar just Audrey Hepburn.
  När jag gick på läroverket fick vi gå på biografen och sen filmen "Prinsessa på vift" med henne och Gregory Peck. Biobesöket ingick i engelskaundervisningen och filmen var otextad. Senare jag har jag sett filmen med text och jag måste erkänna att jag fick större behållning av den då.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man borde nog se fler otextade engelska filmer för att hålla språket mer levande. Det konstiga är att ser jag en svensk film på dansk TV så läser jag den danska texten. Ögonen dras automatiskt till all text tydligen.

   Radera
 6. Jag tycker du är tuff, smart och charmig..............................Cassandra blev så nöjd och glad över armbandet.Kram!

  SvaraRadera
 7. Allt. Precis allt stämde såklart. :) Jag är också otroligt förtjust i skönheten med rådjursögonen. Typiskt att jag inte fick vara med i den filmen. Jag skulle passa för "Broarna i Madison". Om jag skulle göra om testet på FB och fuska lite. ;) Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Aja baja! Man ska hålla sig till sanningen.

   Radera
 8. Tänk så vacker hon är Adrey Hepburn! När jag var i Rom för ca 10 år sen på en bussresa berättade guiden om jag inte minns helt fel att hon var en av dem som fått möjlighet att bo i de lyxiga husen vi Piazza Navona.

  SvaraRadera
 9. Måste vara härligt att läsa :-)! Din närstående håller säkert med.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 10. Man kan väl knappast göra annat än gratulera till detta ... :) Att just du fick det resultatet var ju väldigt trevligt ... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blev faktiskt en överraskning för mig när jag läste resultatet

   Radera
 11. Grattis, är du lika vacker också så borde väl 'de' snart upptäcka dig !
  Ja Audrey var mycket vacker, många av de 'gamla' filmstjärnorna var äkta, inte 'uppblåsta'.
  Jag var en stor beundrare till Brigitte Bardot, är det ännu, hon är fortfarande äkta med alla sina rynkor.

  Kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Utseendemässigt påminner Audrey och jag inte alls om varandra, tyvärr. Jag beundrar med Brigitte som bär sina rynkor med stolthet. Inte många stjärnor idag som kommer att se så vackra ut när de blir gamla, tror jag. Det måste väl finnas en gräns för hur mycket botox en hud tål.

   Radera
 12. Hon var en stor skönhet, Audrey... jag samlade på filmisar med henne :)
  Tänk att ni är så lika... du är säkert både tuff och smart... och charmig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske bäst att ta sådana resultat med en nypa salt, men visst blev jag glad.

   Radera
 13. Så vacker du är på den bilden;)....Du är otroligt lik Audrey;).

  Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Tack, Susan! Nu när du säger det så ser jag ju också hur lika vi är.

   Radera
 14. Envishet är bra att ha. Jag har också varit envis, betydligt mer envis än vad jag är nu. Jag har taggat ned, orkar inte vara envis. För visst kan envishet vara både positivt och negativt. Positivt om man genomför det man längtar efter och föresatt sig för. Negativt om det innebär att man strider för petitesser och måste ha rätt i allt.... Så tycker jag i alla fall... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer helt i det du skriver. Man ska inte vara envis bara för envishetens skull. Det måste vara någorlunda rättvist.

   Radera
 15. Det är en bra bok och en bra film också, och Audrey är toppencharmig. Läste att Capote hellre sett Marilyn Monroe som Holly Golightly. Man undrar hur den filmen hade blivit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att tänka mig Marilyn i den rollen, men det hade kanske fungerat bra.

   Radera