måndag 13 oktober 2014

En sportig helg


Denna helgen har varit väldigt innehållsrik och gått ovanligt snabbt. Så är det alltid när man har kul. Rasmus ringde mig i lördags morse när jag precis hade vaknat, och undrade om han kunde sova över här. Härligt! Då visste jag att det skulle bli en toppenhelg. Han kom redan på förmiddagen med sin packning med klädombyten, TV-spel och böcker. Även om han själv läser bra så tycker han det är mysigt att någon läser för honom innan han ska somna. Det är han van vid sen han var liten, och det tycker jag är något som man ska ta vara på så länge han är intresserad. Lasse Majas detektivbyrå är en favorit och det bådar gott. Då är inte hoppet till andra deckare så stort.

När hans föräldrar åkt iväg och vi var ensamma så gick vi upp på bandyplanen. Han tränar innebandy två kvällar i veckan och tycker det är så kul. Som tur är har vi en landhockeybana uppe på leklatsen här i vårt bostadsområde. Vi gick dit för att träna lite. På vägen dit diskuterade vi vilka lag vi skulle representera. Rasmus valde Rögle för sin del, och jag tyckte att eftersom jag bodde på Björnås så kunde mitt lag heta Björnåsligan. Men det spolades direkt av Rasmus. -"Jag tycker du passar bättre i "Old Grannies", sa han och så fick det bli.

Rasmus har en fin klubba, men jag har en billigare variant. Det spelar ingen roll för den duger åt mig. Vi turades om att stå i mål. Jag fick stå och vakta målet först. Det gick väl inte särskilt bra. Han lyckades finta bort mig totalt. Men sen blev det då min tur att skjuta. Jag var betydligt bättre som utespelare märkte jag, och ett par gånger hamnade bollen i målet. -"Vad har du för målgest?" undrade Rasmus. Målgest????? Det hade jag naturligtvis glömt att öva in. Rasmus visade mig några stycken, men jag märkte ganska snart att min kropp var alldeles för stel för den sortens övningar, så det fick räcka med att jag sträckte upp handen. Rasmus ruskade på huvudet och skrattade. Antagligen var det den mesigaste målgest han nånsin hade sett.

24 kommentarer:

 1. Så bra skrivet! Vad roligt ni verkar ha.
  Ett av mina barnbarn och jag har också en lek bara för oss. Den leks precis likadant varje gång, även om jag försökt med litet förnyelse - "nej vi gör som vi brukar farmor" säjer han. Så får det bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har riktigt kul tillsammans, och har alltid haft. Barn har bestämda åsikter om mycket, och oftast är deras idéer bättre. De har mer fantasi.

   Radera
 2. Det fanns en lång tid som Lizette älskade de böckerna och verkligen väntade med spänning på att nästa deckare skulle komma ut. Att läsa högt för barn är något mysigt som jag kan sakna.
  Jag gillar skarpt när du skriver om relationen mellan Rasmus och dig. Du gör det på ett bra sätt som sätter igång mina egna tankar. Jag blir både rörd och road. Jag hade valt Leksand. Målgester har blivit något som nästan är större än målen. Vilken är Rasmus absoluta favorit just nu? Måndagskram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du menar spelare så pratade han väldigt mycket om Röglemålvakten Lars Volden. När det gäller målgester så brukar han visa mig den där fotbollsspelarna står nästan fastnaglade i mattan och lutar sig framåt väldigt långt. Jag hade stått på näsan direkt.

   Radera
 3. Jag kunde inte låta bli att räkna dina kategorier. Du hade en mer än jag har numera. Dina Etiketter är bättre än mina med sina siffror inom parantes. Det vill jag också ha. :) Jag tror att kåserier skulle leda. Eller så är det Skåne och Österlen. Tro inte att jag håller på att Måndagsterra dig. Kram Bosse Statistik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag uppskattar dina kommentarer och jag blir bara glad av dem.

   Radera
 4. Jag minns när jag läste för Max när han var liten att jag ibland fortsatte läsa ett par sidor efter det att han somnat :)
  Men vilken rolig helg du och Rasmus fick......Och du är ju riktig bra på bandy :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag också märkt att jag gör...fortsätter att läsa. Nu när Rasmus är större så är det ju lite mer spännande böcker än tidigare.

   Radera
 5. Haha, man får lära sig mycket av barnbarn. Som väl är har yngsta barnbarnen musik som intresse, det är inte så fysiskt krävande i alla fall. LasseMajas detektivbyrå är också en favorit hos mina yngsta barnbarnspojkar. Där är det sagoläsning för alla tre barnen varje kväll - på olika tider...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får motion utan att tänka på det när Rasmus är här. Det är det absolut bästa. Han lockar mig med på mycket kul.

   Radera
 6. oh, vad härligt det låter när ni umgås, och att mormor är så sportintresserad !
  det är nog inte så många mormödrar som stå i mål,

  önskar dig en fin start på veckan, kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är egentligen inte så sportintresserad, men Rasmus lyckas göra vilken sport som helst intressant.

   Radera
 7. Jag är inte speciellt ordningssam, men nu har jag äntligen fått maken att snickra en kryddtork och det var gjort på tio minuter. Men det har tagit några år av förberedelser.
  Orkiden som liknar en fågel heter Habanaria radiata och lökarna köpte jag från Bakkers. Ibland är deras bilder väl fantastiska, men den här ser faktiskt ut som på bilden (fast jag hade trott att de skulle vara litet större). Jag har läst mig till att de är svåra att klara över vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kryddtorken är fin. Jag får nog lägga en beställning på den här också.

   Radera
 8. Underbart! Målgest! Jag hade inte ens fattat vad det var, men nu lärde jag mig också det, bästa Old grannies. Vilka minnen Rasmus kommer att bära med sig i livet tack vare dig Gunnel! "Min mormor hon var målvakt hon!;) "
  Man blir aldrig för gammal för att vara ung i sinnet.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det konstiga är att även om Rasmus och jag håller igång hela helgen, så är jag mindre trött än en vanlig vardag. Att ha roligt ger energi.

   Radera
 9. Det kostar att ligga på topp. Jag tycker att du klarar dej alldeles utmärkt..Du har köpt te i fel affär :-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog träna in lite tuffare målgester till nästa gång.

   Radera
 10. En bra målgest kan vara att göra en 'kullerbytta', hmm det var någon som gjorde det, minns ej.
  Brolin gjorde väl en 'snurr i luften' . . . .
  Ja tänk vad kul man har med barnbarnen, men ofta är det upp till en viss ålder, sen gäller deras kompisar mest. Nu brukar de visa mig olika datorspel, det tycker jag är svårt men ändå kul och de fnissar såklart.
  Då har du vilat idag efter en hård helg. Mina barnbarn i Ängelholm är också stora fans till Rögle, ja hela familjen såklart. Sen är det Helsingborg fotbollslag.

  Ha det gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märks att Rasmus är större nu, för det är mest kompisar som gäller. Därför gäller det att utnyttja tiden rejält när han ringer och vill komma hit. Jag har också testat dataspel...det var nåt bilspel...men jag körde upp på väggar och allt som var förbjudet. Det var jättesvårt. Fotbollsspelen är inte mycket lättare.

   Radera
 11. Hej, finns det något mysigare än högläsning? När jag var barn läste mamma alltid på kvällarna, senare läste vi turvis för varandra! Jag har sett att det ordnas en del högläsning på ålderdomshem, då ska man helst prata deras dialekt, i alla fall om de är dementa. Annars hade jag gärna läst högt här för gamlingarna, men dom skulle väl knappt förstå min rotvälska blandning av finlandssvenska o stockholmska.
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högläsning är kul. Jag tror att det är nåt som alla gillar oberoende av ålder.

   Radera
 12. Mysigt att umgås med barnbarn! Och det vore roligt att få se din målgest! ;-)

  SvaraRadera
 13. Haha! Den var nog inte särskilt avancerad.

  SvaraRadera