torsdag 2 oktober 2014

Äntligen!


Jag har varit utan min bil i snart två veckor. Den lämnades in på en liten verkstad här i kommunen när jag var i Luxemburg, eftersom den "tuppade av" lite då och då när jag körde. Det kändes inte speciellt tryggt att ge sig iväg på någon längre tur då. Mekanikern är väldigt duktig och brukar kunna fixa det mesta, men den här gången gick han bet.

Jag har en mycket företagsam svärson som ringde Renaultverkstaden och fick en tid till mig där att lämna in bilen. Ifall jag lämnade den någon dag tidigare, så fanns chans att någon skulle kunna undersöka den innan den bestämda tiden, så det gjorde jag naturligtvis. Idag fick jag reda på att den är körklar igen. Vilken lycka! Göran och jag har fått samsas om en bil under den här tiden, och det har fungerat, men det är inget jag vill fortsätta med nån längre tid. Jag vill kunna ta min bil och sticka iväg när jag känner för det utan att först höra så inte Göran också ska iväg på nåt ärende. Bo ringde även mitt försäkringsbolag och det visade sig att jag är berätttigad till ersättning för den tid som bilen varit inne på verkstad eftersom jag inte haft någon hyrbil. Detta var något som jag inte haft en tanke på, så det kom som en glad överraskning.

Det händer ofta att Bo ringer och fixar saker åt oss, eftersom det går smidigare när han gör det. Det är väldans bekvämt. I gengäld ställer vi upp och hjälper till med det vi kan och är bra på. Denna "byteshandel" har pågått i drygt 20 år, och fungerar alldeles utmärkt, så jag ser ingen anledning till att inte fortsätta i samma stil.

Nu ska jag göra mig klar och sen ska Göran få skjutsa in mig till Helsingborg så jag kan hämta min favoritbil. Oj, vad jag ska ratta runt i omgivningarna idag!

20 kommentarer:

 1. det är kul med en sån "byteshandel", hihi...!

  det nog sant att man inte skulle klara sig utan bil, men vi har bara en, och
  det är min bil, hahaha...men det är ändå min man som mest använder den !

  ha det gott kram och ratta försiktigt runt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går klart med en bil också, men jag har blivit lite bortskämd.

   Radera
 2. Ja en bil ska bara fungera, det finns ju inte på kartan att den ska
  bli gammal och få artros och inte alls fungera.
  Vi har en bil + bobilen och vi rattar dom båda både jag å Rantafar.
  Men i nästa vecka ska bobilen ställas undan för vintern...

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bil får aldrig bli krasslig. Då är det kris.

   Radera
 3. Vi skrotade lillebilen för en tid sedan. Vi ville se om vi kan klara oss med en bil, ingen av oss kör ju bil till jobbet så det borde gå bra. Men visst blir det lite meckigt (hehe) ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom ingen av oss jobbar längre så har vi mycket fritid, och den måste fyllas med kul saker. Då är det svårt med bara en bil, tycker jag. Det finns inga bussförbindelser här i närheten så jag blir ganska låst om jag inte har tillgång till bil. Inget megastort problem så klart, men man måste få ha önskningar.

   Radera
 4. Jag skulle också gärna vilja ha en Bo och göra byteshandel med! ................................Tofflorna är säkert mjuka ,men mina töser hade "dödat" dom. Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag förstår att det är skönt att få tillbaks bilen igen och slippa vara beroende av andra. Och visst är det bra när man kan hjälpa varandra när det behövs :)
  Ha det så bra och kör försiktigt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu känns det som vanligt igen, när min bil står parkerad här utanför.

   Radera
 6. Ja, det är bra med två bilar - åtminstone när man bor på landet där kollektivtrafiken är minimal. Det är en trygghet att kunna åka iväg någonstans även om en av bilarna är på verkstad eller kanske helt enkelt inte startar.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge båda bilarna fungerar bra så tänker vi behålla dem. När det börjar bli för många verkstadsbesök får vi kanske tänka om.

   Radera
 7. Att ha bil när man bor på vischan som jag är nästan ett måste. Därför har denna motvallskäring förstås ingen bil, hon har inte kört bil sedan 1981 och jag skulle tro eller veta att jag skulle vara en formidabel trafikfara om jag satte mig bakom ratten! På lördag ska jag prova en nymodighet här i trakten, anropsstyrd busstransport, det enda sättet att ta sig från denna by in till stan en lördag! Den resan måste bokas minst två timmar innan avfärd, med tanke på att bussen ska gå 8.15 så bör man nog beställa dagen innan, minst! Nu återstår att se huruvida bussen kommer som utlovat och om jag blir enda passageraren...
  Kramen

  SvaraRadera
 8. Då kan vi inte räkna med några blogginlägg på länge ifall du ska rulla ikapp saker du missat. Det är bra att ha en sådan trogen byteshandel. Vad skrev du att han hette för trevligt? Kram från ett soligt Ystad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har ett mycket vackert namn, det håller jag med om. Nja, blogginläggen kommer nog ändå. Det blir lite som ett gift att blogga.

   Radera
 9. Vad roligt att du får tillbaka din bil :-)
  Nu önskar jag dig en fin helg...
  Kram Nicki

  SvaraRadera