fredag 3 oktober 2014

Fri som en fågel


Precis så kände jag mig igår efter att jag hämtat min bil. Nu finns inget som kan hindra mig från att åka iväg när som helst under dagen. Det  har inte varit så besvärligt tidigare i veckan heller, om jag ska vara helt ärlig. Men bara vetskapen att det finns absolut inget som kan sätta käppar i hjulet för mina åkturer på egen hand är fantastisk. Det är lite drygt två veckor sen jag rattade min bil. Jag har fått hålla till godo med Görans äldre variant. Den är superbra, för den behöver nästan aldrig lämnas in för lagning, men den är så makalöst tungstyrd. Jag tillhör inte den spensliga typen, men mina armmuskler är kanske inte så mycket att hurra för. Trots det har jag vant mig vid att ta i ordentligt när jag skulle svänga på ratten. Och ta i, det gjorde jag igår med, när jag hämtade Renaulten. Det höll på att sluta illa. Jag for nästan runt som en karusell. Jag hade glömt bort att man behöver nästan bara nudda ratten för att den ska svänga bilen.

Kostnaden för kalaset blev betydligt mindre än vad jag räknat med, och det måste klart firas. Jag åkte iväg och handlade lite nya kläder till mig själv. Igår hade jag väldig tur, och hittade en hel del kläder som passade både kropp och plånbok. För det mesta är det antingen eller.Först och främst köpte jag två långärmade tröjor; en som var enfärgat brun och mycket mjuk och en som var leopardmönstrad. Jag hade lite smycke och andra accesoarer hemma som passade till. Egentligen skulle jag vilja ha ett par brunbeige byxor också, men det hittade jag inga, så det blev ett par svarta i stället. Jag har tyg hemma så i och för sig skulle jag kunna sy ett par byxor. Vi får se hur det  blir med det.Jag provade också en ljusbeige skinnjacka, som passade perfekt. Jag var lite i valet och kvalet om jag verkligen behövde den, men sen kom jag på att jag hade ju ingen skinnjacka i beige sen tidigare, så naturligtvis behövde jag den.


När jag städade garderoberna i våras, så kasserade jag min vinterjacka, för den hade gjort sitt. Tur var det, för nu var jag tvungen att inhandla en ny. Det blev en brunbeige historia med avtagbar kapuschong. Nu är jag redo för hösten.

16 kommentarer:

 1. Kul med bra bil och ny garderob.
  Min vecka har rusat iväg pga sjukdom i Skåne (ingen svår sjukdom, men tillräckligt för att barnen inte fick gå på dagis). Tack för att du tänkte på mig, men jag har haft det bra. Utan dator.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att du kunde åka dit och hjälpa till.

   Radera
 2. WOW!! Vilka snygga kläder du har köpt!! Du har bra smak!.......................SV:Aha! dina blommor också fått "fnatt" Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är alltid kul med lite nya kläder.

   Radera
 3. Så du har ekiperat dig och jättesnyggt är alltihop!
  Visst är det väl en härligt känsla av frihet att veta att man kan ta bilen och sväva iväg precis när man vill. Det gillar jag och är tacksam så länge det får vara så.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behöver man skämma bort sig själv.

   Radera
 4. Skönt att vara fri som en fågel! Och vilka snygga kläder det blev....Mycket god smak tycker jag :)
  Och den där skinnjackan var väldigt fin. Kul när man kan matcha med lite snygga smycken och sjalar :)
  Ha en trevlig fredag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Bra när man kan komplettera med det man har hemma.

   Radera
 5. Så mycket fint du köpte!!! Jag gillar tanken där om att har man ingen ljusbeige skinnjacka, så är det klart att man behöver en:))).
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är liksom bara så självklart.

   Radera
 6. Fina grejor! Var fyndade du allt detta?
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väla köpcenter har massor av olika småbutiker. Det är väldigt bekvämt att gå inomhus oberoende av vädret ut och in i affärerna.

   Radera
 7. färger jag oxå gillar! Byxor finns det gott om iår, köpte mina , självklasrt med resår i midjan hos ett företag som har kläder för pensionärer och handikapade , blev förvånad så mycket snyggt och praktisk dom hade. margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också resår i midjan så jag slipper använda skärp av något slag.

   Radera
 8. Oj, här har du shoppat loss ordentligt :-) och hittat massor av snygga kläder. Skinnjackan var kanonsnygg :-) .

  SvaraRadera