fredag 10 oktober 2014

Säng, säng, säng.......


Jag har alltid sovit väldigt oroligt. Det har väl inte blivit någon ändring på det, vad jag vet. För något år sedan berättade jag om min katapultsäng.  Jag har den fortfarande kvar men den är inte aktiverad på samma sätt längre. Madrassen ligger numera kvar i sängen, eftersom Göran satte träbitar som stopp. Man tycker att då borde allt vara frid och fröjd. Men........näääää!!

Nu är det lakanet som spökar. Tidigare när vi hade en hel dubbelsäng, så använde jag jättebreda underlakan. Även om jag hoppade runt på den tiden med, så följde inte lakanet med i svängarna eftersom Göran låg på hälften av det. Nu när vi har var sin säng, som ändå står bredvid varandra, så bäddar jag med var sitt underlakan. Det ger problem. När jag vänder mig och snurrar runt på alla håll och kanter på natten så drar jag lakanet med mig och till sist ligger jag inlindad som en fjärilslarv i en puppa. Det enda positiva i det hela är att då ligger jag åtminstone stilla.

Jag funderar på att skaffa mig formsydda underlakan, som jag fäster med starka läderremmar runt madrassen. Det borde sätta stopp för mina nattliga bravader.

18 kommentarer:

 1. Åh, vad irriterande när man inte får sova ordentligt på natten.....Ibland är det helt hopplöst. Och ännu värre blir det ju om lakanet snurrar runt också :)
  Ja, skaffa riktiga remmar som du spänner runt sängen så du får sova :D
  Ha en fin fredag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag snurrar också runt som en propeller i sängen Har funderat på sovsäck!! ............................Jag är igång med datorn !! Ha det så gott!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den stoppar ju också upp en del gymnastiska rörelser.

   Radera
 3. Många gillar sådana lakan, men om man vill mangla lakanen tror jag det blir svårt. Jag har sett att man kan sätta resår under madrassen som sätts fast i lakanet som gamla sorters byxhängslen. Då ändrar man ju inte på lakanet.
  Mina lakan ligger rätt stilla fast inte jag gör det. Min madrass är litet "trög" i materialet. Urtrist är det iallafall att inte sova. Ibland tänker jag på vad mycket jag kunnat uträtta istället för att ligga där och snurra. För min del gör det inte alls lika mycket nu som då jag jobbade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Byxhängslen var en bra idé. Jag brukar gå upp när det blir för trist att bara ligga och vänta på att somna. Förr när jag var yngre satt jag och handarbetade, men nu blir det mest TV-tittande.

   Radera
 4. Här är en till som rullar i sängen. Blev så himlans less på underlakanet som aldrig låg som det skulle när man vakna.
  Jag har köpt underlakan med resår i hörnen. Sen blev det resårband med clips säljes i tvåpack.
  Har testat det i två år och för mej är det perfekt.
  Lite knöggligt när man ska stryka underlakanen men man får in tekniken till slut så
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag få nog testa nåt annat än vanliga lakan har jag förstått.

   Radera
 5. Jag har kuvertsydda lakan från Mille Notti - de är underbara och ligger helt stilla tills man måste ta bort dem för att tvätta. Jag rör mig dock inte så mycket i sängen. Sov i samma rum som en kollega en gång - vaknade av att hon satt upp i sängen och tittade på mig - hon såg lite vildögd ut eftersom hon inte var säker på om jag levde eller ej ;)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj! Jag ligger nog ganska stilla tills jag har somnat, sen är det precis som om en vev sätts igång och snurrar på mig.

   Radera
 6. Lilla du skaffa 'lakanshållare', eller 'lakans-sträckare' det måste absolut jag använda.
  Den bästa uppfinning någonsin, skickade efter från Ellos tror jag, för många år sedan. Har aldrig ångrat det köpet. Jag har faktiskt tre stycken även Rolf fast han ligger relativt still.
  Man slipper den jobbiga bäddningen med att sträcka och dra till rätta.
  Men en sådan säng som hjälper mig snabbt upp på morgonen borde jag skaffa mig, en katapult, ha ha ha
  De jobbigaste insomnings kvällarna är när månen är full. ja för då blir jag en varulv, är nästan vaken hela natten. Vad jag sen har gjort är glömt i det fördolda, tack o lov, *fniss*
  Huu undrar om det blir en sådan natt igen.

  :=0 Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det låter farligt, men din man är kanske van. Lakanssträckare låter som något jag måste ha.

   Radera
 7. Finns det inte underlakan som man trär på madrassen? Kanske något för dig i så fall...

  Tack och lov har jag alltid haft god sömn! Sover var som helst, nästan hur som helst också... ;-) Förstår att det är jobbigt att inte kunna sova ordentligt, att mer eller mindre alltid vara trött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns formsydda lakan, så antingen får jag fixa till de jag har eller köpa nya.

   Radera
 8. Kuvertlakan och lakansträckare är en bra idé. Båda har vi köpt på Jysk. Vi har dylikt i stugan för där är det madrassen som drar i lakanet, hur konstigt det än kan låta. Hemma har vi lakan "Sova" från IKEA, och de är ganska stora det blir rejält omstopp!
  Kramar Karin
  PS Kuvertlakan är svåra att mangla, men min man brukar fixa det. Men strykbräda finns ju om man måste ha hörnen snygga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte så noga med snygga hörn. Lakanen blir ju ganska fort skrynkliga.

   Radera
 9. Jag ligger inte heller stilla... känner igen mig i snurrandet och insnoendet... nu lider jag inte av det, utan sover gott ändå, men det är jobbigt att snurra åt motsatt håll när man ska gå upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja det gäller att veta vilket håll man ska snurra på.

   Radera