måndag 20 januari 2014

Varm om öron och händerVintern har kommit till Skåne. Troligtvis är det bara en snabbvisit. Snön har vräkt ner några dagar och nu blåser det som attan. Det gör att snön fyger över vägen och bildar stora drivor. Inte alls lyckat om man ska ut och köra bil. Idag var jag tvungen att åka iväg tidigt med min bil till verkstaden. Det var dags att reparera bucklan som blev när grannen backade på den. Jag har inget större obehag av detta, för det kostar mig inte ett öre och dessutom får jag använda en hyrbil under tiden helt utan kostnad. Det kan vara lite farligt förståss, för den bilen jag lånat är nyare och en ny bil är alltid nåt speciellt. Men jag har inga planer på att byta bil. Den jag har fungerar perfekt (förutom när råttorna tror att det är en restaurang).

I och med att Santos bor här nu, så blir det ett antal promenadturer oberoende av väderleken. Det är skottat en bit där vi går och då är det ganska skönt att strosa i egna tankar medan Santos närsynt går och läser "tidningen" så han får reda på alla nyheter om vem som lämnat doftspår överallt. Ibland får jag väl erkänna att jag önskar att det fanns en inomhuskissehall för hundar. Jag tror faktiskt att Santos med hade uppskattat det, för han är ingen snöälskare. Just nu är det kramsnö och när vi kommer in så har han stora snöbollar som sitter fast i pälsen och jag måste sätta honom i badkaret och duscha av honom. Han är så liten så egentligen hade han fått plats om jag ställt honom i fotbadsbaljan.

Jag byltar på mig rejält när vi går ut, men jag har upptäckt att jag fryser ändå alltid om fingrarna. Jag funderar på att sticka mig ett par Lovikkavantar igen, för de är garanterat varma. Kanske borde jag sticka ett par till kungen också och ge honom i födelsedagspresent. Visserligen fyller han år mitt i sommaren, men när han fyllde 50 fick han ju en tvättbjörnsmössa som han använder nu. Expressen hade gjort en undersökning om vem givaren var och lyckats ta reda på det. Vilken lättnad att få svaret på den gåtan! Om jag skickar ett par Lovikkavantar till kungen kan jag då tro kalla mig för kunglig hovleverantör?

28 kommentarer:

 1. Det tycker jag absolut: en kunglig pantertant.
  Annars så går det bra att sticka en raglanpullover till mig med lodräta ränder i syrénlila och lindblomsgrönt :)
  KRAM fr sö Dalsland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad jag blev att höra från dig Jeanette! Hoppas allt är bra med dig och dina flickor.

   Radera
 2. kungen skulle säkert uppskatta ett par lovikkavantar :) det behövs ju verklligen något varmt på händerna nu, även om han nu skulle behöva lägga undan dem till nästa vinter, men det blir säkert kallt då också
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han verkar vara en man som tar väl vara på sina kläder. Mössan fick han ju för 18 år sen.

   Radera
 3. Det är klart du blir kunglig hovleverantör då. Men egentligen tror jag kungen har lovvikkavantar redan.
  Här är inte så mycket drivor, men HALT. Jag var precis ute på en minipromenad (den blev mini pga halkan).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halt är det här med. Gäller att hålla tungan rätt i mun.

   Radera
 4. Ett par lovikavantar tycker jag absolut att både du och kungen ska ha! Och kanske Santos också.
  Det är just detta promenadfaktum som gör att jag envist nekar gossarna en hund, och så allergin, även att jag älskar snö och promenader i den så lockar det inte att vara tvungen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade nog behövts på Santos tassar, men det är väl tveksamt om han gillat det. Man blir väldigt bunden när man har ett djur, men det är helt ok att vara extramatte någon månad i taget.

   Radera
 5. Sticka du ett par vantar till kungenHan kommer säkert att bli glad för dom.Och så kan du skriva kunglig hovleverantör på ditt CV......Ja du Ibland så är jag så klok att jag skrämmer mej själv :-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar när jag ska behöva visa upp mitt CV. Men det ser ju onekligen lyxigt ut med kungl. hovlev.

   Radera
 6. Låter som en utmärkt idé att sticka vantar till både dig och kungen. Han uppskattar dem säkert, eftersom han verkar använda saker han får.
  Kramsnö är jobbigt för hundar med lite päls. Vi har samma problem med Grim. Köpte en overall till honom för några år sen, men den gillade han inte alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror många hundar hellre går utan "vinterkläder". Har för mig att Santos haft en olle som han inte gillade.

   Radera
 7. Enda gången jag kört av vägen var då det blåst en driva som låg rakt över vägen. Det blev tvärstopp och bilen vände ett kvarts varv på väg ut på en åker. jag hann bara tänka.. skall jag av så skall jag av ordentligt så jag inte bler stående på vägen. Jag gasade och lade om ratten. Hopp! Sade bilen och så var jag uppe på vägen igen :-) Men huga vad jag skakade efteråt. Om snön bara ligger stilla så de är jämntjockt lager så är det bara att anpassa hastigheten... Ja vem skulle tycka om att ha stora klumpar med snö i pälsen.. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tuffing du är! Jag avskyr att köra bil när det är snö och halt, men man har ju inget annat val.

   Radera
 8. Tackar,,ja så lätt gjort det var att vända en åt galet håll,fixat nu..Klart du blir hovleverantör om du stickar till kungen,,fattas bara..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han kanske behöver dem redan nu när det är kallt.

   Radera
 9. Se du till att bli hovleverantör bara du få dina händer varma först :) saknar snö här :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag måste prioritera mig själv. Tror inte kungen har nån hund han måste gå ut med varje dag.

   Radera
 10. Sänd varma vantar och sockor åt kungen! Då tar man så mycket bättre beslut än om man fryser om dem. Men se till att både du och Santos har varmt allra först. Givetvis blir du kunglig hovleverantör!
  Jag har också varit det en liten stund, när kronprinsessan var till Åland och åt mina bullar och min sockerkaka
  Kram från en leverantör till en annan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så spännande! Kan du inte berätta mer om det besöket?

   Radera
 11. Visst är det så att man lätt blir kall om händerna trots handskar och vantar. Dessutom blir jag snuvig när det är kallt och måste ideligen ta av mig om händerna för att snyta mig. Men jag har fått ett par vantar av Eva där man kan lyfta av bara toppen vid fingrarna och de är faktiskt rätt bra. Praktiskt också om man ska fota eller svara i mobilen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett mönster på sådana vantar och länge tänkt att jag skulle sticka ett par sådana till mig.

   Radera
 12. Hej, det är eländigt med snön som fastnar när tempen ligger runt nollan. Blinka brukar linka och halta och ha stora kuddar av snö under trampdynorna. Nu har vi hittills haft kallt nog för att snön inte ska bli kramsnö och då älskar hon den. Skåne är inte gjort för vinterklimat så är det bara..
  Min make heter Karlsson och jag hade inte en tanke på att bli någon Karlsson när vi gifte oss så jag behöll mitt unika efternamn. Har lite roligt åt makens döttrar dock, den ena gifte sig och blev Jonsson och i april gifter sig nästa o blir Johansson!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt. Skåne passar inte för vinterväder. Var ska man klaga när det ändå envisas med att snöa?

   Radera
 13. Det gör du rätt i att sticka till våran kung!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får se om jag får tid till det. Måste sticka till mig själv först.

   Radera
 14. Hej Gunnel..
  jaså har ni också fått vinter nu vad trevligt eller :-) men jag måste erkänna att när jag efter allt tjat om snö äntligen fick den ja då vill jag inte ha den längre ha ha.. Tycker den passar ihop med december och jul.. Januari är enligt mig en trist månad vare sig den har snö eller ej..
  ja skicka ett par vantar till kungen du för då kan ju jag säga att jag känner en kunglig hovleverantör..
  Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, för din skull så får jag väl göra det då.

   Radera