torsdag 9 januari 2014

Ändrade motionsrutiner


Resultatet hos läkaren igår blev inte alls det jag förväntat mig. Jag var nästan helt säker på att jag hade fått hälsporre, men det trodde inte min husdoktor. Hon skickade iväg en remiss till röntgen och trodde att det möjligtvis kunde vara artros. Jag fick värktabletter och förmaningar om att stödja så lite som möjligt på foten. Vilken otur när jag förhandlat mig till att ha Santos här i några månader! Jag hade räknat med att vi skulle ut på spatserturer dagligen. Nu blir det i stället Göran som får följa med honom ut på de längre promenaderna. Santos och jag får ta "kortkisserundorna". På helgerna är han hos Rasmus på "träningsläger" och då blir det spring och bus så han förhoppningsvis är nöjd en vecka.

Det är bra med motion även om det nu är artros jag har drabbats av, så jag får damma av motionscykeln nere i källaren och trampa på. Funderar lite på att ordna till ett ställ på styret där jag kan placera en bok eller kanske iPaden. Inomhus måste det väl ändå vara tillåtet att cykla utan att ha båda händerna på styret. Det är knappast nån större trafik nere i källaren, så olycksrisken är minimal. Det bästa med en motionscykel är, att hur långt eller länge jag än cyklar, så är jag alltid hemma och kan sätta mig och vila eller t.o.m. lägga mig i TV-soffan så fort jag känner att jag inte orkar en minut till och väljer att hoppa av cykeln.

22 kommentarer:

 1. Aha... Vad bra att du kom iväg till läkare ändå. Lättare att åtgärda saker då man fått en diagnos. Jag har alltid avskytt motionscyklar.. men aldrig tänkt på fördelarna.. tack för dem.. Kramar

  SvaraRadera
 2. Lite enklare när man vet vad man kan göra utan att förvärra.

  SvaraRadera
 3. Oj vilken otur du har men hoppas det inte är artros för det låter inget vidare.. Förhoppningsvis så blir du snart bättre och kan ge dig ut på långa promenader igen.. Önskar dig en god fortsättning på 2014 och som sagt hoppas du snart är bra igen kram på dig Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig med ett bra år 2014. Jag är nog snart igång med promenerandet igen hoppas jag.

   Radera
 4. Vilken otur med artros! Fast jag har ingen pejling på om det är bättre eller sämre än hälsporre att drabbas av. Tycker att det borde finnas någon medicinsk lindring om det är artros, typ något inflammationshämmande. Men det hade du väl fått i så fall. Hoppas det snart bättrar sig, det är trist att inte orka röra på sig när man är van vid det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte heller så mycket om artros men jag väntar med att bekymra mig tills jag vet om det verkligen är det jag drabbats av.

   Radera
 5. Jaha! Det kommer ofta med åldern. Men då vet du. Motionscykeln låter som ett bra alternativ - nu när Santos kan få sitt ändå.
  Just ett ställ för en bok på cykeln har jag också funderat på. Jag sätter ofta på TV:n, men fy så mycket skräp det sänds när jag ska cykla. Ibland har jag dock tur, när jag kommer till En plats på landet. Då kommer jag till engelska landsbygden och det är lättcyklat.

  SvaraRadera
 6. Det får inte var för många uppförsbackar om jag ska cykla. Youtube har många kul videos om sy och sticktekniker som jag brukar titta på.

  SvaraRadera
 7. Inte kul alls att du fått ont !! När jag var på sjukgympan så var det en som cyklade på motionscykeln utan att hålla i styret ,jag skojade med henne och sa: så duktig du är som kan cykla släppstyre! Det blev allmänt skratt.Så... kör släppstyre du med.....SV:Köp en bukett och ge en god vän så får du själv mycket tillbaka! det fick jag Att se hennes glädje gav mej mycket tillbaka!!! kram!

  SvaraRadera
 8. Oberoende vad det är så bättre att få bekräftat. Krya på dig å ta det försiktigt i backarna i källaren ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Får kanske hoppa av och leda cykeln i de värsta backarna.

   Radera
 9. Skönt att du får hjälp, äntligen och att det blir bekräftat det du lider av.
  Artros är rätt vanligt, men smärtsamt, fast det finns medicin som är mycket bra.
  Du håller humöret på topp och då kommer det att gå vägen...man kan ju bara göra det bästa av situationen när man är sjuk. Krya på dig på bästa sätt, håller tummarna hårt!

  kram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värktabletterna jag fick hjälper bra, och då känns allt mycket lättare.

   Radera
 10. Vad skönt att du fått början till hjälp! Mor min har artros och det har blivit oerhört mycket bättre med hjälp, medicin och träning.
  Beträffande vovven då kan han nog fylla en funktion vid din sida i soffan kan jag tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju trösterikt att det faktiskt kan bli bättre. Santos är den gosigaste "kudden" i min soffa.

   Radera
 11. Skönt att du är en bit på väg... artros låter inte så kul, men med en bra läkare och bra medicin så går det säkert att hålla den på en acceptabel nivå.
  Motionscykel är nog bra... sätt Santos i korgen... trevligt med sällskap :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då kommer han också ut på en tur. Undras om han nöjer sig med den rastningen.

   Radera
 12. Det där var inget roligt besked:(....Hoppas verkligen att du snart kan ut och promenera igen. bra att du trampar på ändå. För att sitta still är nog alltid den sämsta medicinen tror jag.
  Kramar och pussar till supersöta Santos!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt mål är att kunna ta upp de långa skogspromenaderrna igen, och det ska jag nå.

   Radera
 13. Det lät inte speciellt uppmuntrande med artros och att inte kunna ta längre promenader, speciellt nu när du har fint sällskap.
  Jag har en likadan halsduk till min Grim :-).

  SvaraRadera