lördag 4 januari 2014

Tillbaka till vardagenNu börjar livet sakta återgå till det gamla vanliga igen. Lite annorlunda är det ännu, eftersom Santos ska bo här fram till påsk. Rasmus har redan bestämt att han vill passa Santos varje helg, så igår fick jag packa en weekendväska till den lille ulltotten. Jag packade hans mat, Frolic och medicin. Santos har nämligen hjärtproblem sen lång tid tillbaka, men han är pigg och glad ändå. Hans tablett delas i två delar som jag sen petar ner i var sin bit Frolic. Det sväljer han utan några protester. Katarina sa, att det var inte katastrof ifall jag glömde hans medicin nån dag, men jag har ändå funderat på att skaffa en liten dosett till honom. Den kan stå på köksbordet bredvid min och Görans. Då kan vi tre pensionärer i lugn och ro sen ta vår medicin i samband med frukosten.

Det har varit en del ommöbleringar här under juluppehållet, och idag har skötbord, blöjhink, matstol och barnsängar monterats ner och stuvats undan till nästa gång de behöver användas....vilket jag hoppas blir snart. Allt julpynt ska också plockas bort, har jag bestämt. Lika roligt som det är att sätta fram alla sakerna, lika skönt är det att sen plocka undan dem igen. Nu vet jag ju att det blir ljusare och ljusare för varje dag som går, och allt känns lättare. Jag tog en liten tur i trädgården idag, för att se om det hänt något speciellt där. I höstas hoppade jag över att göra vid en rabatt, för jag inbillade mig att vinterns kyla skulle ta död på ogräset. Det var ett stort misstag. Rabatten växer och frodas och är den grönaste plätten i hela trädgården. Nåja, vintern är ju inte slut än, så jag behöver kanske inte misströsta.


24 kommentarer:

 1. Hoppas du hittar en söt dosett till Santos <3

  SvaraRadera
 2. lille fine Santos, så roligt för Rasmus att kunna vara helg-husse :)
  julpyntet får vara kvar till efter trettonhelgen, sedan ska jag ta och börja plocka undan allt
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Ulrika bodde hemma hade jag allt kvar till efter hennes födelsedag, men nu börjar jag så smått plocka undan direkt efter Nyårsafton.

   Radera
 3. Äntligen får jag virka verktygslådan med alla tillbehör. Har tänkt göra det till hans ett årsdag. så jag har nio månader på mej.
  Attans vad vig man kan bli när man har en sån liten herre på besök.
  Så fin Santos är. Mina husdjur springer ifrån mej= dammråttor
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verktygen var jättekul att göra. Dammråttor kan jag acceptera...det är de riktiga råttorna som skrämmer mig.

   Radera
 4. Det är nog ganska smart att skaffa en dosett även till Santos. Idag har julen åkt ut även hos mig. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror med att det är säkrast med en dosett. Minnet har ju en tendens att ta ledigt lite då och då.

   Radera
 5. Självklart så måste ju Santos få egen dosett. Söt som socker är han.
  Här frodas också ogräset, men förhoppningsvis så kommer det några rejäla köldknäppar litet längre fram
  annars är det väl bara att knalla ut och börja slita och dra, vända upp och ner och vårbruka;)
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser faktiskt fram emot att börja dra upp ogräs. Men jag vet att den lusten försvinner ganska snabbt. Lite snö och kallt hade nog behövts så att alla baciller och annat skräp kunde försvínna. Det är inte lika kul att vistas ute i det här vädret.

   Radera
 6. Då har lugnet lägrat sig hos dej! Hur går det med råttorna????....Du kan tro att jag blev glad när reperatören svarade i telefon,och självklart var han värdig en fika!Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Råttorna lyser med sin frånvaro och det är inget jag är speciellt ledsen över.

   Radera
 7. Vilken söt packning. Svårt att tro att det handlar om en pensionär. På vår lilla plätt lyser mossan riktigt grön. Jag tror fortfarande att det kommer att bli en släng vinter. Hoppas att den inte sammanstrålar med påsken. Kram från en gräsänkling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska det bli vinter får den minsann komma nu. Jag har stora planer för vad jag vill göra till våren och snön är inte medräknad där.

   Radera
 8. Så roligt för er att ha lite extra sällskap framöver.
  Jag har en dosett till mina mediciner men glömmer likväl ofta kvällsdosen. Därför har jag numera ett larm på mobilen klockan 9 så jag får lite hjälp att komma ihåg.
  Ljuset ja, ännu har jag inte märkt någon förbättring, det beror nog på att det är grådaskigt och regn vareviga dag. Det tjoppar under sulorna när man är ute o går. Tur man har all sport på teve att ägna timmarna åt...
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé att sätta larmet, för jag brukar också glömma medicinen. Men nu när jag har en dosett ser jag i varje fall när jag har glömt det, och slipper fundera på ifall jag tagit tabletterna eller inte.

   Radera
 9. En sådan söt liten gäst! Det vore trevligt med en lite dosett till honom med.
  Här får pyntet vara kvar. Jag tycker det är så mysigt. Men vissna julblommor ersätter jag inte längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir lite kalt och trist direkt efter att allt pynt är bortplockat. Vi har planerat in en renovering i huset, så det är det som prioriteras nu.

   Radera
 10. Men vilket sött nystan..är det en bichon? Vet du att natten till nyårsdagen plockade jag ner all julpynt och som du säger: det är lika roligt att ta ner det som att sätta upp det. Och att plocka ner det förstärker känslan av att vi är på väg mot våren nu :). Låt det grönska i trädgården vare sig det är ogräs eller ej..det visar åtminstone att det finns nåt liv därute i det trista vädret. Det kommer hur som helst upp nytt även om du tar den det :). Ha en trevlig sista julhelg för i år...Kramen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ju helt rätt att ogräset kommer upp igen. Då låter jag det stå tills det blir varmare ute. Santos är en Bichon frisée och mjuk som angora.

   Radera
 11. Hej och god fortsättning !

  Två dagar till så är det vardag. Ska bli
  härligt.
  Har jag tur får jag träffa något litet barnbarn idag.Men
  inte säkert.Men min dotter får jag krama.Hennes barn,
  verkar ha annat för sig , Mormor kan de väl se en annan gång
  när då.

  Kan inte tvinga dem att tycka om mig.
  Lillplutten nu 9 gillade Mormor Mi när han var 3.

  Skola och kamrater måste man värna om, Mormor finns ju där
  ändå, väntande år efter år.

  Låter lite deppigt, kan inte bli annat i detta gråväder.

  Vill ha sol och värme i mina svidande leder.

  Må så gott !

  Härligt att ha ett litet nysten med pliriga ögon snuffsande runt benen
  Ska han vara hos Dig och husse jämt nu.

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Santos åker tillbaks till Luxemburg efter påsk, men det är fortfarande många veckor dit. Skola och kamrater tar mer tid nu än tidigare, och det är helt i sin ordning, tycker jag. Jag tror nog att barnbarnen tänker på mormor/farmor ändå ibland, men tiden räcker inte alltid till. T.o.m. pensionärerna har ju ont om tid.

   Radera
 12. Kul att få vara hundägare ett tag, även om det bara är en period. Vilken tur att det finns mediciner till hundar också, som får dem att må bättre och få leva några år till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är alla glada så länge Santos mår bra. Han är hur pigg som helst och liknar mer en busig valp än en gammal 91-åring.

   Radera