söndag 5 januari 2014

Vårtecken i januariTrollhasseln är som vackrast innan löven kommit. Då ser man alla snirkliga grenar. Nu ser man även hängen även om det är en aning tidigt. Jag läste idag att om den här milda vintern fortsätter kan pollenallergiker snart få det besvärligt. Världen är helt uppochner.

Snart är det vårdagjämning och bara tanken på det gör att jag känner mig hoppfull. Ju ljusare det blir desto mer energi får jag att fullfölja alla idéer jag samlat på mig under hösten och vintern. Vi planerar en storrenovering i huset och som alla andra år så blir det med all säkerhet några ommöbleringar också. Det är även kul att planera in resor, teaterbesök och annat roligt man kan göra under året. Jag tycker om att planera långt i förväg. En del kanske aldrig blir av, men tankarna har fått fara iväg lite och det är uppiggande.

Det är alltid spännande att börja skriva i en ny kalender. Jag har redan fört in en del saker som är viktigt att jag inte glömmer bort som t.ex att bilen ska in på verkstaden för reparation om ett par veckor. Grannen backade på den, men det blev bara en liten buckla, så det ska vara snabbt avklarat. Något som jag inte behöver skriva upp för att minnas är dagens kalas. Ulrika fyller år idag och vi ska åka dit i eftermiddag. Hon är expert på att göra smarriga smörgåstårtor, så det hoppas jag vi blir bjudna på idag.

26 kommentarer:

 1. Kul att leta vårtecken under vintern! Det finns många träd och buskar med långa hängen faktiskt.
  Jag har redan fått börja med allergimedicin och det är nog en månad för tidigt. Sälg och hassel kommer ju tidigt.
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att behöva börja med medicin så pass tidigt på året.

   Radera
 2. mm, jag såg att mina två trollhasselbuskar är fulla med hängen, visst är det vackert
  GRATTIS till dotter din
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker med att det ser vackert ut. Nu ser man allt så tydligt. Löven är så stora och skrynkliga så de döljer annars det mesta. j

   Radera
 3. Nästa vecka ska det bli kallt ,då får fåglarna ta på sig vinterkläderna!!!!!Jag äter inte såååå mycket pizza .. Den med kebab på var med vitlök .Den sista pizzan försvann först! kram!

  SvaraRadera
 4. Visst finns det mycket vackert i naturen nu, tidpunkten är bara lite konstig. Jobbigt med renovering, men ack så roligt när det är klart. Du har säkert haft en mumsfilibabba dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man är mitt uppe i renoveringen är det inte så kul. Då gäller det att kunna föreställa sig hur bra det ska bli.

   Radera
 5. Ja vi har lite blommor som syns i trädgården men bara en pytteliten bit är uppkommen. idag har vi varit på barndop. Lilla Ines blev döpt i hemmet. Prästen kom dit. det är första gången som jag har varit med om ett dop hemma. Det var trevligt men lite mer högtidligt i kyrkan.annars sjöng vi psalmer precis som vanligt. Därefter blev det frukost. Din bild är jättefin.Ha en bra Trettonhelg. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt med barndop. Jag har heller aldrig varit med om dop i hemmet...däremot bröllop.

   Radera
 6. Hej du..Då grattar vi din dotter,,ja naturen mår säkert inte så bra,med denna höstlika vinter som vi har,mycket som kan gå galet när kylan kommer,för det gör den säkert..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi kan nog inte undvika en köldknäpp innan det blir vår.

   Radera
 7. Håller med om att det ofta är planeringen som är roligast, att ha saker att se fram emot. Köpte en sån där fin kalender med namn och egenvald design i fjol men det blev ändå så att jag endast använde iPhonens kalender. Då har man alltid med sig det man behöver komma ihåg.
  Här i Umeå njuter vi ännu av plusgrader och barmark men om några dagar ska det visst bli vinter :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig mer bekväm med en gammaldags kalender, men jag får kanske också lära om. Rena vårvädret hos mig. Kan undras hur länge det vara.

   Radera
 8. Otroligt med vårtecken redan nu och att snart pollenarllergiker kan få det besvärligt..
  Men så har det varit en ovanligt mild "vinter" hittills....
  tycker nästa att har det inte blivit vinter nu så kan det kvitta, och våren får gärna starta...
  fast det blir nog inte så....fast man vet ju aldrig nuförtiden när det gäller vädret.
  kram och ha en fin fortsatt helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också gärna struntat i vintern i år.

   Radera
 9. Hej! Jag är numera dålig att planera, tar mest dagen som den kommer. Men allt har två sidor, visst är det trevligt att ha trevliga saker inplanerade att se fram emot. Tidigare då jag reste en del brukade jag plugga in lite om trakten dit jag skulle åka, kände att det nästan var halva nöjet. När vi åkte till USA hade jag en klar resrutt eftersom vi skulle bila på västkusten. Det var mitt livs resa. Tror inte det blir några fler långresor, om nu inte man gick o vann storkovan.
  Ha en fin ny vecka, visst är tiden ur led då gullvivan blommar i Göteborg
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är synd att det är så dyrt att resa. Det är bland det roligaste som finns.

   Radera
 10. Gunnel, jag vet inte hur det gick till men plötsligt så var din kommentar borta från min blogg, men jag hade den kvar i "bakbutiken", så jag kunde kopiera den. Hoppas du förstår min gallimatias nu, det låter knäppt.
  Men hur som helst så har jag svarat också, haha...

  Det har nog varit för mycket helg nu...
  Godnattkram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker med att det känns som det är bra med helgfirandet nu. Ska bli riktigt skönt med helt vanliga dagar.

   Radera
 11. Jjag känner att jag borde åka till Visby och göra ett besök i Botaniska trädgården. Där finns allt möjlig som blommar nu, bland annat vinterjasmin.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vinterjasmin måste vara vackert att titta på.

   Radera
 12. Den är vacker trollhasseln! Och alla grenar mina herrar körde av den med gräsklipparen, sparkade av med bollar etc i somras tjänstgör nu som amaryllisstöd. Det är inte så tokigt det heller.
  Jag tänkte på din dotter igår morse, att hon hade födelsedag. Jag mindes sedan förra året att hon fyller på vår bröllopsdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amaryllisstöd har jag inte tänkt på. Det ska jag komma ihåg till nästa jul. Affärerna har ju sålt sådana i metalltråd, men då är hassel betydligt vackrare. Konstigt hur man kan minnas olika datum genom att koppla dem till egna bemärkelsedagar. Grattis i efterskott på bröllopsdagen.

   Radera